«

»

Δεκ 06 2012

ΤΠΔΥ: Από 15% έως 38,14% το «κούρεμα» στα εφάπαξ

assets_LARGE_t_942_43457904_type12128Μειωμένα με… τρεις ταχύτητες (κατά 15%, 34,27% και 38,14%, ανάλογα με το χρόνο εξόδου από την υπηρεσία) θα είναι τα εφάπαξ που θα καταβάλλει, σταδιακά μετά την εκταμίευση της δόσης από τις Βρυξέλλες, το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων σε όσους δεν έχουν εισπράξει κανένα ποσό.

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Ταμείου Ν. Καλάκος, με βάση τις διαδοχικές μειώσεις που έχουν επιβληθεί από το 2010 έως και τον τελευταίο νόμο 4093, το μέσο εφάπαξ των 45.000 ευρώ για όποιον έχει αποχωρήσει από την 1/1/2010 – 31/7/2010 θα καταβάλλεται μειωμένο κατά 15%, δηλ. θα είναι 38.250 ευρώ (-6.750 ευρώ), για αποχώρηση από την 1/9/2010 – 31/12/2010 θα είναι 29.578,50 ευρώ (-15.421,50 ευρώ, ποσοστό -34,27%) και από την 1/1/2011 και μετά 27.837 ευρώ (-17.163 ευρώ, -ποσοστό -38,14%).

Οι παραπάνω μειώσεις περιορίζουν το τελικό κονδύλι που θα πρέπει να δοθεί έναντι των 40.228 απλήρωτων εφάπαξ τα οποία έχουν ενταχθεί στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου. Το ΤΠΔΥ σχεδιάζει να εκταμιεύει πάνω από 3.500 εφάπαξ το μήνα μέσα στο 2013 καταβάλλοντας ολόκληρο (κι όχι σε δόσεις, όπως αρχικά είχε συζητηθεί) και με σειρά… προτεραιότητας τα ποσά τα οποία δικαιούται κάθε πρώην δημόσιος υπάλληλος. Από τις καταβαλλόμενες εισφορές των εν ενεργεία υπαλλήλων, θα καταβληθούν τα υπόλοιπα εφάπαξ (συνολικά οι δικαιούχοι ξεπερνούν τους 62.000).  imerisia.gr


3 Σχόλια

 1. oxtapus

  Reblogged this on Oxtapus *beta.

 2. ΜΑΡΙΑ ΜΑΤΑΝΑ

  Το αρθρο ειναι αρκετα ενημερωτικο,δεν απαντα ομως στο ερωτημα¨γιατι εντος του 2010 υπαρχουν 2 μετρα ως προς τις κρατησεις του ποσου που θα καταβληθει,και τι θα γινει με αυτους που υπεβαλαν την αιτηση αποχωρησης ως 31)7)2010,αλλα λογω καθηστερημενης προωθησης της απο τις αρμοδιες υπηρεσιες προς το γενικο λογιστηριο,θα υποστουν μεγαλλυτερες κρατησεις(-34,27%).Ευχαριστω.

  1. Πολυνείκης

   Κυρία μου ,
   βρίσκομαι στην Χώρα για μεγάλα χρονικά διαστήματα , στηρίζοντας ( περισσότερο ηθικά και λιγότερο οικονομικά ) έναν καλό φίλο , ο οποίος είχε την ατυχία να συνταξιοδοτηθεί τον Δεκέμβριο του 2010 ( προσβεβλημένος από σοβαρή ασθένεια – ακόμη εν ζωή με ειδικές προσπάθειες από καλούς Σαμαρείτες ιατρούς του Λαϊκού ) .
   Αιτήσεις επίσπευσης – λόγω υγείας – αίφνης το Ταμείο από τον Φεβρουάριο 2011 δεν έχει την δυνατότητα – θέληση να τις προωθεί χωρίς να θίγονται οι υπόλοιποι που περιμένουν στην σειρά .
   Λογικό αλλά και απάνθρωπο διότι υπάλληλοι ή μέλη των οικογενειών τους αποδημούν εις Κύριον εξ΄αιτίας του ότι : ένα σάπιο » κοτζαμπάσικο» πολιτικό Κατεστημένο [ μαζί με τους κομματικούς συνδικαλιστές -κοινώς τεμπέληδες της δημοσιοϋπαλληλίας – διασπάθησαν τον κόπο σας στα χρηματιστήρια της ανομίας , στα δομημένα χρηματιστηριακά πακέτα και τους ανίκανους που εισήγαγαν την Ελλάδα στο Δ.Ν.Τ , σκοπέυοντας να συγκαλύψουν τις ευθύνες του πολιτικού Κατεστημένου ( και της αριστεράς κομμουνιστικής ή μή συμπεριλαμβανομένης ) , το οποίο μετά από 40 χρόνια την δημοκρατία την κατέστησε παρέκβαση ,ως πολίτευμα και την χρησιμοποίησε – υπόπτως γιατην επιβίωση του κομματικού φεουδαλισμού ( κομματική νομεκλατούρα , υπάλληλοι Βουλής , κομματικά στελέχη κ.τ.λ ) ].
   Μέσα από την συναναστροφή μου , με κύκλο υπαλλήλων του Δημοσίου [ ( στην αλλοδαπή από το1973 ) με τα ίδια προβλήματα ως προς την καταβολή των οφειλομένων και την ασέβεια που έδειξαν οι θεσμικοί παράγοντες της πολιτείας για την καταρράκωση της αξιοπρέπειας των Δ. Υπαλλήλων καθώς και των ασθενέστερων λαϊκών στρωμάτων ( μισθοσυντήρητοι κάθε είδους εργασίας )] μου έδωσε το έναυσμα να κατανοήσω τί έκαναν οι πολιτικοί διαχειριστές της οικονομικής κρίσης ( για την οποία είναι οι ίδιοι αποκλειστικά υπεύθυνοι ) σχετικά με το Ταμεία Ασφάλισης , δεδομένων των ποικίλων παρεμβάσεων τους – από το 1987 έως και σήμερα:
   1). Έχοντας την νοοτροπία – ενσυνειδήτως , » ΑΝΘΡΏΠΩΝ» όπως στα ολοκληρωτικά πολιτικά -ή και θεοκρατικά καθεστώτα ( κόκκινα ή μαύρα ) εγκλώβισαν μεγάλες κοινωνικές ομάδες ( στις οποίες ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν τα ποσά που όφειλαν βάσει της νομοθεσία και της Συνταγματικής Τάξης ; ) σε αναμονή πληρωμής (πρακτικές -πολιτικάντηδων – που μόνον ηλίθιους πείθουν ) .
   2) Χρησιμοποίησαν τις ψυχές των ανθρώπων , ως πολλαπλασιαστή του Κεφαλαίου προς μηδενισμό των ελλειμμάτων της Γενικής Κυβέρνησης – αδιαφορώντας πλήρως για τον παράγοντα άνθρωπο και ικανοποιώντας τους Κηδεμόνες τους -Επιτηρητές .
   3) . η αδιαφορία για την ποινική δίωξη της νομοθετημένης αυθαιρεσίας του » κουρέματος » των κόπων σας ( = υπεξαίρεση ) με την σιωπηρή άδεια της ΑΔΕΔΥ , τους οδήγησε σε πρακτικές τριτοκοσμικού μπακάλικου με συνέπεια ( μια απ΄όλες την απορία σας , με ποια κριτήρια ο συνάδελφος σας με λιγότερους μήνες υπηρεσίας να πληρώνεται περισσότερο εφάπαξ κ.α π τέτοια νομοθετικές ουρές που προσβάλλουν – βάναυσα τ ην κοινωνική συνοχή και πολιτική ηθική ;
   Για όλα αυτά απέστειλα ανοικτή επιστολή στον κ. Βρούτση , με κοινοποίηση σε κόμματα και και κάποια μέσα ενημέρωσης .. αλλά όπως γνωρίζετε η διαπλοκή ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής .
   ΑΝ είχα το Εmal , θα σας το διαβίβαζα για να μην υπάρχουν απορίες , .όσον αφορά την θεσμική λειτουργία της πολιτείας ;
   Συμέρασμα : η ζωή σας , είναι στα χέρια τους και στις ζαριές που φέρνουν οι
   » προύχοντες» ( διακυβέρνησης / αντιπολίτευσης ) που ο λαός επέλεξε και χειροκρότησε επί σειρά ετών .
   Πολυνείκης .ν.τ 13/02/2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>