«

»

Μαΐ 04 2013

Το αντιμνημόνιο καταλήγει στο Plan B και για αυτό δεν πείθει ο ΣΥΡΙΖΑ

Από πολύ νωρίς έχουμε καταγράψει  το ατελέσφορο το μνημονίου χωρίς το plan B.  Ώσπου ήρθε και η Κύπρος για να το αποδείξει.

Αυτό το δεδομένο σήμερα το έχουν καταλάβει όλοι.

Το έχει καταλάβει η κοινωνία και είναι μια βασική αιτία που έχει «κάτσει» το αντιμνημόνιο ως  αυτόνομο κίνημα, και εκφράζεται μόνο μέσα  από  απεργιακές ενέργειες συντεχνιών που το θυμούνται -κι αυτό- όταν βάλλονται από την τρόικα.

Ήταν προβλέψιμο πως όταν περάσει η οργή και επιστρέψει η ψυχραιμία θα φτάναμε στην διαπίστωση ότι το αντιμνημόνιο καταλήγει στο Plan B.    Παρόλα αυτά όσοι το έχουν καταλάβει παραμένουν πολιτικά άστεγοι.

Ειδικότερα όμως το κατέχουν στην ΝΔ και στα ΜΜΕ.

Ο μόνος που ισχυρίζεται ότι δεν ισχύει το δίλημμα και φέρεται σαν να μην το έχει καταλάβει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.  Με αποτέλεσμα να είναι παγιδευμένος και να παίζουν μαζί του σαν την γάτα με το ποντίκι.

Παρακολουθούμε εναλλάξ ΜΜΕ και ΝΔ να βάζουν κάθε εβδομάδα τον ΣΥΡΙΖΑ να απολογείται και να σκίζει τα ιμάτια του δηλώνοντας θιασώτης του ευρώ. Κάθε φορά η άλλη πλευρά σηκώνει τον πήχη βάζοντας  του νέα ζητούμενα. Και κάθε φορά ο ΣΥΡΙΖΑ  για να καλύψει τα νέα ζητούμενα,  προχωρά σε μια όλο και πιο «σφιχτή» θέση που βρίθει περιγραφικότητας.  Κάθε φορά δυσκολεύεται όλο και πιο πολύ και -την ίδια στιγμή- κινείται βυθιζόμενος σε μια ακυρωτική παγίδα.

Το μείγμα έχει υποστηρικτικές θέσεις προς το ευρώ της ηγεσίας από την μια και της εμφανιζόμενης «σχετικότητας» από μέρος της βάσης γύρω από αυτή την θέση. Όλο αυτό αντιμετωπίζεται κυρίως με ενοχικότητα αποσαφηνίσεις και απολογίες και ως μείγμα, δεν πείθει πια κανέναν.

Για την ακρίβεια όλο αυτό το σκηνικό που βλέπουμε, έχει πείσει του πάντες πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα «παίξει» με την διαπραγμάτευση και με  την  πιθανότητα εξόδου. Κι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν παραδέχεται  κάτι που αντιλαμβάνονται όλοι προφανώς δεν θα πείθει.

Όμως η κοινωνία έχει περασει μπροστά και δεν υπάρχει πλέον λόγος να κρύβεται κανείς. Αντίθετα η στάση του ΣΥΡΙΖΑ καθυστερεί την χώρα και ταυτόχρονα  δείχνει ο ίδιος να φοβάται την έξοδο. Αυτό ακυρώνει ακαριαία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τις οποίες δυνατότητες διαπραγμάτευσης θα είχε.

Διότι κι αν αυτή η τακτική τον οδηγήσει στην εξουσία, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τον καταστρέψει καθώς η εξουσία θα τον φέρει αντιμέτωπο με δυο «εχθρούς»:

 • Ένα πλήρως  οργανωμένο μέτωπο  από μια  προετοιμασμένη για όλα  δεξιά Ευρωπη και
 •  ένα πολύ ανέτοιμο εσωτερικό μέτωπο το οποίο στην πρωτη στραβή θα  γυρίσει εναντίον του.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ όπως την θέτει ο Π. Σκουρλετης  στην «Εφημερίδα των Συντακτών» είναι η «αναζήτηση λύσης» ! Όλα τα υπόλοιπα που λέει περιγράφουν τον λαβύρινθο στο οποίο βρίσκονται όσοι δεν θέλουν να δουν ή δεν κατανοούν πως το αντιμνημόνιο καταλήγει στο Plan B. Η παρακάτω τοποθέτηση είναι ενδεικτική μιας όλο και πιο «σφιχτής» θέσης που βρίθει περιγραφικότητας.

Σκουρλέτης: «Η βασική στρατηγική μας άποψη είναι η αναζήτηση λύσης εντός της ευρωζώνης χωρίς μνημόνια και τρόικα, η οποία βασίζεται σε μια ολόκληρη ανάλυση γύρω από τα χαρακτηριστικά της σημερινή συστημικής κρίσης και βρίσκεται στον αντίποδα των λογικών της εθνικής αναδίπλωσης».

Είναι προφανές ο Σκουρλέτης προσπαθεί κυρίως να καθησυχάσει, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ  είναι σε μια παγίδα.   Δεν αντιλαμβάνεται πως δεν είμαστε μόνοι στο ευρώ και στον κόσμο. Όσο δεσμεύεται σε θέσεις που δεν είναι του χεριού του,  τόσο  βυθίζεται στην παγίδα. Μια παγίδα που  θα κλείσει με το πρωτο όχι κάποιου ΥΠΟΙΚ της  ευρωζώνης. Ένα όχι που θα κάνει το ΣΥΡΙΖΑ να τρέχει για να μην χρεωθεί μια προβλέψιμη κακή εξέλιξη που θα οφείλεται κυρίως σε άλλους.

Ένα πολύ  ενδιαφέρον ερώτημα είναι αν όλο αυτό που βλέπουμε από την Κουμουνδούρου, είναι κατά κάποιο τρόπο κυβερνητισμός. Ο ορός έχει εδώ την έννοια του συμβιβασμού με την μισή  αλήθεια,  με στόχο μεχρι την κατάληψη της εξουσίας. Αν είναι δηλαδή κάτι ανάλογο με τα όσα έκανε ο Παπανδρεου με το «λεφτά υπάρχουν».

Φτάνοντας στο δια ταύτα βλέπουμε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ τον καθηλώνει δημοσκοπικά, μας καθυστερεί  ως χώρα και δεν παράγει αποτελέσματα για κανέναν και ούτε αλλάζει την Ευρώπη.

Κι όμως τα πράγματα είναι πολύ απλά

Θα ήταν πολύ καλύτερο για όλους να μπει μια τελεία στο θέμα και ο ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί ζητώντας και υποσχόμενος δημοψήφισμα μέσα στο 2014 ή την άνοιξη του 2015.

 • Μια δημοκρατική κίνηση που κανείς Ευρωπαίος δεν θα τολμήσει κατακρίνει.
 • Μια κίνηση απειλή  κυρίως για την Ευρώπη  που ίσως παράξει αποτελέσματα πολύ πιο άμεσα και πολύ πιο  παγκόσμια.
 • Μια  κίνηση τακτικής για την Ελλάδα  και τελικά  ένα στρεσ τεστ  για την Ευρώπη που λογικά θα  την επιταχύνει.

Και βασικά ο μόνος λόγος για να μην  αλλάξει η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο  φόβος για την απώλεια αυτών που θεωρεί κεκτημένα.

46 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

 1. Anestis

  Απο την άλλη όμως και κυρίως από ηθικής άποψης δεν είναι δυνατόν αυτοί που μας έφεραν εδώ να ισχυρίζονται οτι θα μας σώσουν κιόλας άρα αυτό από μόνο του, αποτελεί προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ..Δυστυχώς ζούμε την εποχή του απόλυτου παραλογισμού όπου ακόμα και το Σύνταγμα της Ελλάδος θα θεωρηθεί αντισυνταγματικό!

  1. iconology2009

   Σκέψου όμως και αυτό: στρατηγικές φυσιογνωμίες αυτών που μας έφεραν εδώ, πλαισιώνουν με προνομιακούς όρους τη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Σαφέστατα και αναφέρομαι στην ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ και όσοι επικαλούνται την όψιμη μετάνοια της, ξέρουν ότι ο κατάλληλος χώρος για όσους, έχοντας κάνει εγκληματικά λάθη, μετανόησαν δεν είναι το νέο, καλύτερο, πιο προσοδοφόρο μαγαζί αλλά ίσως το χειρότερο-για ακόμη βαθύτερο στοχασμό και μετάνοια-μοναστήρι.

   Έχω πολλές φορές σκεφθεί ότι μια έξυπνη-πονηρή μάλλον-κίνηση, θάταν κάποια στιγμή να αδειάσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτούς τους προβεβλημένους γιωργοπαπανδρεϊκούς πασοκογενείς,και οψιμότατους αντιμνημονιακούς(αν και το τελευταίο δεν τους προκύπτει ούτε με διαύγεια, ούτε με φανατισμό , ούυε με καθαρότητα: Λούκα, Μαριλίζα, Μιχελογιαννάκης που περσι πήγε στη ΔΗΜΑΡ γιατί δεν άντεχε το πολύ αριστερό του ΣΥΡΙΖΑ-η πολιτική σαν μήτρα ανεκδότων!- που σαν επωνυμα στελέγχη συνομιλούν επίσημα πια με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Μια κουβέντα όμως είναι όλο αυτό. Ξέρει κανείς τι εκλογικό μηχανισμό διαθέτει η μουλωχτή Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου; Θ’αφήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ το γάμο, την εξουσία, την πάση θυσία εξουσία, για ξεπερασμένα ιδεολογικά πουρνάρια. Εξάλλου για τέτοιου είδους μεταλλαγμένα αστικά κόμματα, οι ιδέες και οι στομφώδεις πανηγυρικές επικλήσεις τους, ήταν πάντα το τυρί που βρισκόταν στη φάκα. «Για το σοσιαλισμό παλεύουμε όλοι σύντροφοι!» Γιάννος Παπαντωνίου!(Κουίζ: αλήθεια για ποιον κόβετε για Παπαντωνίου του ΣΥΡΙΖΑ;)

 2. alatzataz a

  Και ο παπαντωνιου στον συριζα , και η Λουκα και η Μαριλιζα , ετσι θα κανουμε τον συριζα πασοκ β κλεφτη,,,,ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΦΩΤΗΣΗ… με την λουκα υπουργο εργασιας στην κυβερνηση συριζα για να εχει παντα κατι να γραφει ο ικον,,,,επισης ακουσα οτι γινονται επαφες με τον ΓΑΠ για την μεταγραφη του στον συριζα που συντομα θα ειναι μελος της σοσιαλιστικης διεθνους επισης αναλαμβανει και το υπουργειο εξωτερικων με αντικειμενο συριζα και πλαν β.

 3. Πούπα Μομφεράτου

  «Εθνική αναδίπλωση» και πράσινα άλογα, ο Σκουρλέτης……»η αλλαγή νομίσματος δέν παίζει κανένα ρόλο» ο άλλος μεγάλος οικονομικός εγκέφαλος που λέγεται Σταθάκης !

  Ενα νόμισμα δέν είναι απλά ένα νόμισμα και καθαρίσαμε, είναι η αντανάκλαση της συναλλαγματικής και νομισματικής πολιτικής.
  Αυτός που ελέγχει το νόμισμα (μέσω καθορισμού συναλλαγματικής και νομισματικής πολιτικής), αυτός ελέγχει την οικονομία, την πολιτική και τέλος την κοινωνία ενός υποκειμένου. Και αυτός που ελέγχει (μέσω του νομίσματος) την οικονομία, πολιτική και κοινωνία, αυτός εξουσιάζει στην κυριαρχία ενός κράτους.
  Ποιοί εξουσιάζουν το νόμισμα ευρώ ; Γνωστή η απάντηση!
  Το «φιλόδοξο» οικονομικό πρόγραμμα του Σύριζα, το οποίο περιλαμβάνει και την κατάργηση ή αλλαγή (αδιάφορον) των μνημονίων (δηλαδή ενός ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ προγράμματος) σε ποιά οικονομική ανεξαρτησία θα στηριχτεί για να εφαρμοστεί ; Μόνο οι θολωμένοι συριζαίοι γνωρίζουν!

  Αλλά και το Σταθάκιο θεώρημα περι «συνεχών υποτιμήσεων» που θα συμβούν με την αλλαγή νομίσματος είναι για τα μπάζα, στην κυριολεξία :
  Ηδη υπάρχει (εντός ευρώ) τρομακτική υποτίμηση (εσωτερική) στους μισθούς και τις συντάξεις (όχι στις τιμές των προιόντων). Και το σημερινό (με ευρώ) «όχι στις τιμές των προιόντων», θα αλλάξει δραστικά αύριο(με τη δραχμή) σε δραστικό «ναί στις τιμές των προιόντων», που σαφέστατα όχι μόνο δέν θα επηρεάσει αρνητικά τα εξαθλιωμένα νοικοκυριά και τους μισθούς-συντάξεις, αλλά και θα τα ανακουφίσει σημαντικά. Οι διακυμάνσεις των νομισμάτων δέν αποτελούν αυθαίρετες επιλογές κάποιων αλλά έχουν αναφορά στο επίπεδο ανταγωνιστικότητας των οικονομιών και στον νόμο της αξίας.

  Το πλάν Β δέν είναι πιά πλάν Β αλλά έχει μεταλαχθεί σε πλάν Α και μάλιστα επείγον.
  Ο Σύριζα οφείλει να το αντιληφθεί αυτό και να ηγηθεί. Εάν δέν το κάνει, τότε θα βρεθεί κάποιος άλλος να το κάνει στη θέση του, νομοτελειακά. Σίγουρα δέν μπορούμε να προβλέψουμε ποιός θάναι αυτός. Πάντως σίγουρα μπορούμε να προβλέψουμε ότι τα καμένα ευρωχαρτιά των «σωτήρων μας» δέν υπάρχει περίπτωση να ηγηθούν γιατί θα βρίσκονται ήδη στα αζήτητα μαζί με τις «σωτήριες ευρωπολιτικές» τους.
  Επίσης σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ αρκεί η αλλαγή νομίσματος χωρίς σαφέστατο προσανατολισμό πρώτα απ΄όλα και πάνω απ΄όλα την ανάπτυξη της ντόπιας παραγωγής, που με την σημερινή ευρωκρατία έχει πιάσει πάτο και δέν υπάρχει περίπτωση να αναπτυχθεί, όχι μόνο γιατί το υπερτιμημένο νόμισμα ευρώ δέν θα την αφήσει στον αιώνα τον άπαντα αλλά και γιατί δέν το θέλει η ίδια η σχεδιασμένη κατανομή παραγωγής των ευρωκρατούντων.
  Οπως επίσης σιγουρότατο είναι ότι χωρίς πολιτικές προάσπισης, τόσο αυτής της νομισματικής αλλαγής όσο και της αλλαγής του συνολικού οικονομικού προσανατολισμού, τίποτε απο τα οφέλη της νομισματικής αλλαγής δέν προκειται να ευδοκιμήσουν. Το νόμισμα δέν είναι φετίχ αναμφίβολα, είναι όμως ένα εργαλείο, ένα οπλο, για την καθοριστική βοήθεια για την αλλαγή της πλεύσης της οικονομίας.
  Εκείνο που αποτελεί φετίχ είναι το ότι ευρωλιγούρηδες και ευρωδογματιστές αποκλείονται εκ των προτέρων απο την ηγεσία μιάς τέτοιας μεγαλειώδους αλλαγής : Ούτε την φαντασία, ούτε την ικανότητα αλλά ούτε και την θέληση διαθέτουν.

  Χρόνια πολλά σε όλους !
  Είναι η μόνη ευχή που μπορεί να περιλάβει τους πάντες, θρησκευόμενους και μή.
  Η «καλή φώτιση» κατα την άποψή μου, δέν θα προέλθει απο το παντοδύναμο Θεό αλλά απο την παντοδύναμη ανθρώπινη θέληση για επίπονη γνώση.

  1. nick

   Μα δραχμή και σοσιαλισμό είχαμε και φτάσαμε εδω, μπόλικη εθνική ανεξαρτησία και διαλύσανε τον τόπο, το 90% της αξίας έχασε η δραχμή σε 20 χρόνια, σε τελείως διαφορετικά χρόνια, κι εσεις εκει δυνατά στηριζατε την αλλαγή.
   είμαι υπερ της εθνικης ανεξαρτησίας – γι αυτό και επιμένω οτι η θέση της χώρας είναι στην ΕΕ κι οχι παρέα με τον Μπεν Αλι και τον Μαδούρο- αλλά όταν κυβερνουν ανίκανοι και σοσιαλιστές δεν φταίει το νόμισμα για τα χάλια
   και τελος πάντων να ηγηθεί λοιπόν ο συριζα , να μας πάει που;
   έχετε κάτι κατα νου; Τι σας λένε τα οράματα;
   Αυτή η μεγαλειώδης αλλαγή που οραματίζεστε, το ευνοϊκότερο, να είναι σαν την αλλαγή του πασοκ, η θα καταντήσουμε μια ακόμη χώρα τυπου «αραβικης άνοιξης’ με τις αριστερές ιδεοληψίες που σας τυρανούν,.

   και κατι άλλο άσχετο με την ανάρτηση, η χ.α. άνοιξε τα διόδια , καμιά κίνηση συμπαράστασης θα δούμε;
   καμμιά ανάρτηση που να επικροτεί το γεγονός όπως παλαιότερα με τους άλλους;
   επαναστάτες δηλώνουν κι αυτοι, κι άρχισαν απ τα διόδια, εκει όμως που δουλεύουν πορτιέριδες δεν αφήνουν ούτε μυγα χωρις να πληρώσει.

 4. Vitis vinifera

  Ως Πολιτική, η προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καιροσκοπική αν και συνοψίζεται στο «βλέποντας και κάνοντας». Πυρήνας της είναι μια Ευρωπαϊκή συνεργασία για την αλλαγή νοηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιστροφής της στην ιδρυτική της επαγγελία. Με απλά λόγια, αυτό το αβάσταχτο για το Νότο λογιστικό εξάμβλωμα να μεταμορφωθεί σε μια πραγματική Ένωση με ισομερή διανομή του πλούτου και σύσφιγξη των σχέσεων των λαών της, με (απώτερο) σκοπό την οικοδόμηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης δίχως όμως την αλλοίωση της ιδιαίτερης κουλτούρας των κρατών (και εθνών) που θα την απαρτίζουν. Το ερώτημα είναι, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ανάψει το φιτίλι; Μπορεί η -δεμένη χειροπόδαρα- εξασθενημένη Ελλάδα να ξεκινήσει αυτή την «επανάσταση»; Μπορεί να δημιουργηθεί μια ισχυρή Συμμαχία αμφισβήτησης της Γερμανικής ηγεμονίας στην ευρωπαϊκή επικράτεια;
  Αυτό είναι το πλάνο του ΣΥΡΙΖΑ, η υπηρέτηση μιας άλλης Ευρώπης. Υπάρχουν δυνάμεις και σε άλλες χώρες της Ένωσης που αποστρέφονται το παρόν ευρωπαϊκό μόρφωμα. Το ζητούμενο όμως – όπως και για τον ΣΥΡΙΖΑ- είναι να αναλάβουν την εξουσία για να ‘ρθει πιο κοντά το όραμα της ευρωπαϊκής συνεννόησης.

  Διαφορετικά, το plan B καθίσταται μονόδρομος, αυτό το γνωρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ και είναι κάτι που ως σχέδιο επί χάρτου για την επόμενη μέρα το επεξεργάζονται (βλ. παραγωγική ανασυγκρότηση). Αυτό που τους μένει είναι να αναγνωρίσουν ότι ο εξουθενωμένος από τα μνημόνια λαός είναι πιο έτοιμος από τον προηγούμενο Ιούνιο να ακούσει ριζοσπαστικές λύσεις και να μην διστάσουν να το επικοινωνήσουν γιατί σε τελική ανάλυση είναι αυτός ο λαός από τον οποίο θα αντλήσουν τη δύναμή τους.

 5. astrexas

  O συριζα εχασε το παιχνιδι οταν διασταυρωθηκε με τις συστημικες λαικες δυναμεις που μετατρεπονταν σε αντισυστημικες και ο ιδιος ταυτοχρονα μετατοπιζονταν και γινονταν συστημικος….δεν εδεσε εκεινη την στιγμη(12 φεβρουαριου 2012) το γλυκο…ξεχαστετο πλεον(δυστυχως για την χωρα και τους πολιτες της)

 6. MIMOS

  ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΙ ΚΛΑΨΙΑΡΗΔΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛ » Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΧΡΟΝΟ , ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΄ΝΑ , Ο ΣΥΡΙΖΑ Τ΄ΑΛΛΟ , ΚΛΠΚΛΠΚΛΠ». ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ Ε? ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΧΑΛΑΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΟΒΕΝΙΖΕΛΟ Ε?
  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΟΛΥ» ΒΗΜΑ» ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

  1. iconology2009

   @ ΜΙΜΟΣ(δες ψευδώνυμο για οπαδό κόμματος!) Να τα πεις στο Μίκη αυτά, που όπως φαίνεται δεν αφήνει σελίδα απ’τις εφημερίδες που αναφέρεις-τα κοσμικά του Πρώτου Θέματος, ειδικά αυτές με το life style τα ξεκοκαλίζει κανονικά! Αλλά δες κι εγώ τι ψάρεψα για να σε φιλέψω πεσκέσι πασχαλιάτικο απο το Χατζηνικολάου, που ξέχασες όμως να μας τον αναφέρεις να μην τον διαβάζουμε κι έτσι τόκανα το λάθος:

   «…Στο γραφικό χωριό Ροδάκινο Κρήτης βρίσκεται για τις πασχαλινές του διακοπές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μαζί με την σύντροφό του Περιστέρα και τα δύο τους παιδιά.

   Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε πρόταση για την παρουσίαση βιβλίου ενός πρώην στενού συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου…»

   Η είδηση φυσικά και δεν είναι οι πασχαλινές διακοπές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-έχει και γονεϊκά καθήκοντα και λαϊκίστικες σαχλαμάρες εγώ ποτέ δεν θα υιοθετήσω. Η είδηση είναι η δεύτερη παράγραφος. Όμορφη δεν είναι; Ο alatzataz a θα τη διαβάσει άραγε; Θάχει παραπάνω λόγο να χαρεί με τον αμετανόητο νεογιωργοπαπανδρεϊσμό του Αλέξη Τσίπρα;

   1. MIMOS

    ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ. ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ , ΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΑΔΡΕΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΦΑΛΜΑ? ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ? ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ? ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΛΩΣΟΥΜΕ?
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΙ , ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΄΄ ΑΓΑΠΗΣΕΙ΄΄ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΑ.

   2. iconology2009

    @Μίμος: Χρόνια Πολλά πρώτα απόλα.Από μόνο του να παρουσιάσει το βιβλίο έτσω μόνο ενός συνεργάτη του Παπανδρέου, φυσικά και δεν θάταν αρκετό για να κριθελι η κρυφοπαπανδρεϊκότητα ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΡΙΝΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αν τα βάλεις κάτω και δεις πόσα φιλοαμερικανοπαπανδρεϊκά φαινόμενα έχουν συσσωρευθεί σάυτόν τον έναν χρόνο, τότε, ναι,η αθώωση του Παπανδρέου από ΣΥΣΣΩΜΟ το ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Προανακριτικής, δεν είναι παρά η μικρούλα κορυφή ενός ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ, ικανού να πνίξει με τα νερά του Κόλπου ολόκληρη της Ελλάδα για μερικές δεκαετίες τουλάχιστον.

    Για το Μίκη-που τολμάς και υπαινίσσεσαι κιόλας κάτι εναντίον του: μάθε ή θυμίσου αυτά: Όταν ο Μίκης «αγάπησε» το Μητσοτάκη την ίδια περίοδο τον αγάπησε και η αριστερά. Και όταν το έκανε αυτό ο Θεοδωράκης-που δεν συμμετείχε όμως στα παιχνίδια των δικών-το έκανε αφενός για να αποκαθεστικωποιήσει το πολιτικό σύστημα από τον δυναστικό Παπανδρέϊσμό που είχε πια λάβει επικίνδυνα νοσηρές καταστάσεις. Και επίσης όταν έκρινε ότι αυτό επιετευχθηκε αλλά και όταν έκρινε ότι η εισαγγελοποίηση του πολιτικού συστήματος εκ μέρους του Μητσοτάκη έπαιρνε εξίσου νοσηρές διαστάσεις, όχι μόνο αποστασιοποιήθηκε αλλά και κατέκρινε τη συνέχιση της μεθόδευσης. Αντίθετα κάποιοι-ςπί Μητσοτάκη Πρωθυπουργού, μεσουρανούσαν με τους κατακερευνωτικούς εισαγγελικούς τους λόγους-κληρονομιά που τη μεταβίβασαν ακέραια-αν και πιο αδέξια-στις εισαγγελίνες κομπλεξικές θυγατέρες τους.

  2. astrexas

   και ειχαν οι κλαψιαρηδες μια σκασιλα αν ο συριζα βρει τον ρυθμο του ,η, αν γινει κυβερνηση ,η, αυτος που θα «κυβερνα» θα τον λενε σαμαρα βενιζελο η τσιπρα.

   Οι κλαψιαρηδες ΕΙΠΑΝ «ο συριζα εχασε το τρενο να μπορεσει να λυσει τα προβληματα και να ξεπεραστει η κριση» τελεια και παυλα….ΑΠΟΛΥΤΑ.

   υγ.Καλες γιορτες σε ολους.

   1. MIMOS

    ΤΟ ΠΟΛΥ »ΒΗΜΑ» ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΙ. ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

   2. astrexas

    το τακα τακα ειναι χειροτερο

 7. alatzataz a

  Ικον , μη κανεις σαν τους πολιτικους που παντα μιλανε χωρις ονοματατα ,,πες μας ποιος ειναι συγγραφεας του βιβλιου.,,,,,,,πως τελικα κατεληξες στο συμπερασμα εδω και αρκετο καιρο οτι ο αλεξης ειναι συνεχιστης της οικογενειας παπανδρεου,,,,,πριν απο εξι μηνες ειχες γραψει σε αυτο εδω το μπλογκ οτι η μιση καρδια σου ειναι με τον συριζα ,,τι μεσολαβησε και ποτε διαπιστωσες τον ερωτα τσιπρα ,,ολ,παπανδρεου?
  Σου ευχομαι χρονια πολλα και καλα ,,ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ,,,και του χρονου το πασχα να το κανουμε με τον Αλεξη πρωθυπουργο και τον ικον συριζαιο..

  1. iconology2009

   Ευχαριστώ για τις ευχές αλλά με ευχές δεν βάφονται αυγά! Η αλλαγή στη στάση μου απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ τόχουμε πει πότε συνέβη: οταν εκδηλώθηκε ο απροκάλυπτος φιλοαμερικανισμός της ηγεσίας του με την επίσκεψη στην Γουάσινγκτον το Γενάρη της φετινής χρονιάς. Τότε έκανα όλους εκείνους τους αναδρομικούς συνειρμούς και-δεν χρειαζόταν δα και πολλή σκέψη!-και κατάλαβα ότι ο Τσίπρας δεν είχε σκοπό να εξυπηρετήσει τα ελληνικά μακροπρόθεσμα στρατηγικά συμφέροντα αλλά για την αγάπη της εξουσίας και μόνο τα στρατηγικά συμφέροντα αυτών που τού εξασφάλισαν το χρίσμα. Ήδη δύο σημαίνουσες μορφές του αντιμνημονιακού αγώνα-αυθεντικές όχι γιαλαντζί-ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Δελαστίκ έχουν εντοπίσει και περιγράψει με ενέργεια αυτή τη φοβερή μετάλλαξη, οπότε τα λόγια ενός απλού πολίτη μπλόγκερ λέγονται-ποιος τ’ακούει κιόλας-ως εκ περισσού.

   Όπως καταλαβαίνεις αυτός στον οποίο δίνουν το χρίσμα οι ΗΠΑ στην Ελλάδα εκ των πραγμάτων δεν μπορεί παρά να τον θεωρήσουμε και πολιτικό κληρονόμο του προηγούμενου που πήρε αυτό το χρίσμα και αυτός είναι ο ΓΑΠ. Από κει και πέρα το ότι επανδρώνει την αυλή του ο Τσίπρας με γιωργοπαπανδρεϊκά ρετάλια επιβεβαιώνει το συλλογισμό-που είπαμε δεν είναι μόνο δικός μου-και φυσικά το ότι τον ‘έχει ουσιαστικά στο απυρόβλητο τον Παπανδρέου λέει πολλά σημειολογικά-ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ Ή ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ. Τελικά μπήκε κι ο ΓΑΠ στο ντηλ του ΣΥΡΙΖΑ στην Γουασινγτον; Προφανέστατα ΝΑΙ! και ο ο λόγος είναι επίσης προφανής.

   Επειδή με τα θεοτικά δεν τάχω και πολύ καλά, εγώ θα ευχηθώ καλή ξεκούραση σε όλους αυτές τις ωραίες ανοιξιάτικες μέρες αργίας.

 8. Ατσαλάκωτος

  Όσο ο Αλέξης κλείνει προς τον αντιμνημονιακό ευρωσκεπτικισμό και ανεβάζει τα ποσοστά του τόσο το ΚΑΛΥΤΕΡΟ…..για τον Τόπο..
  Πρέπει ο Αλέξης ως εκ των πραγμάτων με την κακήν κακώς αρνητική ευρωπαϊκή του στάση να γίνεται όλο και περισσότερο επωφελής για την Χώρα..
  Το να γίνει πρωθυπουργός είναι λογικά φύσει αδύνατο γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκεντρώσει το 150 +
  Ο «σύμμαχος» του ο Καμμένος στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα λάβει τη θέση του…… Καρατζαφέρη οπότε…
  Τώρα γιατί γίνεται επωφελής ο Τσίπρας και οι συν αυτώ συνιστώσες.του?
  Γιατί αλλάζει το κλίμα στην Ευρώπη για την Ελλάδα, χαλαρώνουν τα μέτρα και θα εισρεύσουν περισσότερα κεφάλαια για δημόσιες επενδύσεις..
  Ποιος να το αναλογιζότανε ποτέ πως ο φόβος των ευρωπαίων για τον «Τσιπρο – ΣΥΡΙΖΑ» θα μπορούσε να αποβεί επωφελής?
  Είναι βλέπεις όλο το νοτιοευρωπαϊκό τόξο στην ίδια πλεξίδα και που αν ξεφύγει ένας «πόντος» υπάρχει έλλογος ο κίνδυνος θα ξηλωθεί… το σύμπαν…
  Η πολιτική στην πρακτική της έκφανση για συγκεκριμένους περιόδους, είναι αντικρουόμενα συμφέροντα στη φάση της αναζήτησης ισορροπιών αλλά και προσπάθειες διατήρησης των δημιουργηθέντων συσχετισμών..
  Το «επιθυμητό» το «δίκαιο» και το «πρέπει» έχουν δυστυχώς περισσότερο εκκλησιο – θρησκευτική υφή και διάσταση…..παρά πολιτική διαλεκτική υπό την απτή ρεαλιστική της δοξασία..
  Ας το έχουμε και αυτό υπόψη μας γιατί ποτέ δεν βλάπτει..
  Μέρες που είναι εύχομαι από καρδιάς:
  Χρόνια πολλά και καλά σε όλους .

 9. Ανατολή

  Στο μόνο που ελπίζω από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ είναι το Συνέδριο. Εκεί μπορεί να τους φωτίσει ο Θεός και να επικρατήσουν οι φωνές της λογικής που υπάρχουν μέσα στο κόμμα και προς το παρόν είναι μειοψηφία και όχι οι καιροσκόποι αμπελοφιλόσοφοι.
  Τίποτα άλλο δεν ελπίζω από την ηγεσία, την εγκληματική πολιτική της οποίας αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές που περνά ο τόπος τις περιέγραψε τόσο σοκαριστικά ο Θεοδωράκης.
  Αντίθετα με κάνουν να αισιοδοξώ οι φωνές μεσα στην κοινωνία, ανεξαρτήτως ιδεολογικού χρωματισμού, που πληθαίνουν. Και έιναι έτοιμες για τη Μεγάλη Έξοδο.

 10. Ανατολή

  Παρεμπιπτόντως Γιάννη, το δημοψήφισμα το προτείνεις για το ΣΥΡΙΖΑ και το θεωρείς σωτήριο και καθοριστικό. Όταν κάτι τέτοιο πρότεινε ο ΓΑΠ έπεσες να τον φας κι εσύ και όλοι οι άλλοι. Το μεγαλύτερο λάθος μέχρι σήμερα από όσους αντιπολιτεύτηκαν αυτόν τον βλαμμένο, επί πρωθυπουργίας του.

  1. iconology2009

   Ανατολή, Χρόνια πολλά πρώτα απόλα και καλά να περάσεις αυτές τις ομορφες μέρες-η Κρήτη αφενός και οι καλές προδιαγραφές της ιδιοσυγκρασίας σου το εγγυώνται αυτό και με το παραπάνω.

   Για το θέμα του δημοψηφίσματος-έχω γράψει κι εγώ τόσα πολλά αλλά και τόσο σκόρπια-τα πράγματα-ειδικά για τη περίπτωση ΓΑΠ και του τρόπου και του χρόνου που το επικαλέστηκε, θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι ήταν έτσι μεθοδευμένο ώστε και ακόμη σκληρότερο μνημόνιο θα είχαμε-πάντα με τον Παπανδρέου τα πράγματα θα είναι ένα κλικ τουλάχιστον χειρότερα-αλλά και τον ίδιο κατσικωμένο στην εξουσία-νομιμοποιημένο απο ένα εκβιαστικό διλημματικό δημοψήφισμα που το επικαλέστηκε για να σώσει-και μόνο γι’αυτό το τομάρι του. Το χειρότερο όμως δεν στόπα: ακόμη και αρνητικό να ήταν το δημοψήφισμα, είναι γνωστό ότι δεν δεσμεύει την κυβέρνηση και υπό αυτό το πρίσμα και συνεχίζοντας να έχουμε ΓΑΠ στη πρωθυπουργία η διαχειριση ακόμη και του αρνητικού αποτελέσματος θα μας γύριζε σε βάρος μας. Δυστυχώς επαναλαμβάνομαι και δεν το θέλω αλλά δεν μπορώ και να τ’αποφύγω: το παράδειγμα της Ιρλανδίας είναι απολύτως ενδεικτικό.’Εγινε δημοψήφισμα στο οποίο οι Ιρλανδοί αποφάσισαν αρνητικά για τις αποφάσεις της Λισσαβώνας. Μετά από λίγο καιρό-και γράφοντας στα παλιά τους τα παππούτσια την αποφαση του Ιρλανδικού Λαού από το προηγούμενο δημοψήφισμα, προτάθηκε αναδιατύπωση των ερωτημάτων του δημοψηφίσματος: εξαπατημένος και μπαϊλντισμένος ο Ιρλανδικός λαός το ψήφισε! Το αποτέλεσμα; η Ιρλανδία μπήκε κι αυτή στο είδος κατοχής που στην Ελλάδα ευφημιστικά αποκαλούμε Μνημόνιο.

   Να το πω αλλιώς; Μέσα στο σικέ παιχνίδι σικέ δημοκρατικών διαδικασιών ο περισσότερο ύποπτος θεσμός είναι το δημοψήφισμα-γι’αυτό και η όψιμη πρεμούρα του Γιωργάκη γι’αυτό-και ο λιγότερο ύποπτος-αλλά παρόλα αυτά κι αυτός ύποπτος έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα οι εκλογές.

   Είπαμε, πολύ μεγάλη κουβέντα και δυσκολα σε πασχαλιάτικο περιβάλλον χωράει τέτοιο θεμα για ένα στομάχι που είναι έτοιμο σε λίγες ώρες να βαρυστομαχιάσει.

 11. MIMOS

  ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΥΡΙΖΑ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΦΟΡΟΥΣ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΚΟΚ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΤΕ Ο, ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ. ΨΗΦΙΣΤΕ.

  1. astrexas

   λεφτα δεν υπαρχουν απο καμια μερια…

   1. MIMOS

    ΑΥΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ? Σ΄ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΕΙ ΚΙ ΕΣΕΝΑ Ε? ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΝΕ ΔΙΑΛΕΙΜΑ. ΚΟΨΤΟ ΤΟ ΡΥΜΑΔΙ ΛΙΓΟ…

  2. nick

   απο τη μία έχουμε σοβαρότητα, υπευθυνότητα, προοπτική, κι απ την άλλη το ασκέρι της βίλας Αμαλία,
   απ τη μια έχουμε τη ΕΕ κι απ τη άλλη τον Μαδούρο
   ΨΗΦΙΣΤΕ

   όπως και να έχει, Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σύντροφοι

   1. MIMOS

    ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΙΣΘΟ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ , ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ , ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ? ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ?
    ΩΡΑΙΟΣ ΕΙΣΑΙ…
    ΛΑΘΟΣ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΛΠΚΛΠΚΛΠ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.

   2. nick

    πρέπει να μπει σε τάξη η οικονομία και να βγάλουμε τη χώρα απο τα χάλια που μας οδήγησαν βασικά οι σοσιαλιστές
    απο την άλλη έχουμε ανευθυνότητα, τζάμπα μαγκιά, ασυνεννοησία, ανικανότητα και ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ, απλά απο την άλλη θα πάμε στο αγύριστο με βάρκα τον Μαδούρο, μια πορεία χωρίς πυξίδα , χωρίς προοπτική στο κενό, γιατ όπως λέει κι ο αρχηγός:http://www.youtube.com/watch?v=6rIHj38yg_I

   3. Ανατολή

    Σοβαρότητα1:
    http://pitsirikos.net/wp-content/uploads/2013/05/Twitter-440×209.jpg
    Σοβαρότητα2:
    «αναξιοπρεπής ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας»
    http://www.radio984.gr/?page=article&srv=266&DocID=1032694
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=356324

    Υπευθυνότητα1:
    14/2/2011 Αντώνης Σαμαράς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας: Ομιλία στη Βουλή
    «…Το μνημόνιο ήταν ολέθριο σφάλμα. Πρώτον γιατί δεν έβγαιναν τα νούμερα. Τώρα πια επιβεβαιωθήκαμε. Το ακούμε και από τους δικούς σας βουλευτές μέσα στη βουλή. Μας το επιβεβαιώνουν και ξένοι οικονομολόγοι που βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον και λένε ακριβώς αυτό: το μνημόνιο δεν βγαίνει. Τώρα μάλιστα συζητιέται όχι πλέον επικαιροποίηση του μνημονίου που υπογράφηκε πέρυσι, αλλά συζητιέται μνημόνιο 2, που θα κρατήσει πολύ περισσότερο και θα έχει πολύ περισσότερες δεσμεύσεις. Εμείς σας το λέμε ευθέως ότι όπως απορρίψαμε το μνημόνιο 1 έτσι απορίπτουμε και αυτά που προεξοφλούνται πια για το πολύ χειρότερο μνημόνιο 2…»

    Υπευθυνότητα2:
    28/6/2011 Αντώνης Σαμαράς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας : Ομιλία στη Βουλή κατά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου
    «Μας λένε πάλι ότι το ερώτημα σήμερα είναι : μεσοπρόθεσμο ή χρωκοπία. Τα ίδια μας είχαν πει και πέρυσι τον Μάρτιο :μνημόνιο ή χρεωκοπία. Όπως αποδείχθηκε το μνημόνιο μας έφερε πιο κοντά στη χρωκοπία. Και το μεσοπρόθεσμο δεν θα την αποτρέψει. Θα μας βυθίσει ακόμα περισσότερο στην παράλυση που φέρνει την χρεωκοπία ακόμα πιο κοντά. Κάποιοι μας απείλησαν με διλήματα του τύπου: μεσοπρόθεσμο ή τανκς. Κάποιοι άλλοι είχαν πριν ένα μήνα απειλήσει μεσοπροθεσμο ή δραχμή. Πρόκειται για προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου».

    Υπευθυνότητα3:
    «Όταν πουλάς τον ΟΠΑΠ σε μια τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις! Κι αυτός ο οποίος αγοράζει αυτή την εταιρεία, τόσο φτηνά, τότε σε δυο τρία χρόνια θα κάνει απόσβεση και την έχει πάρει τζάμπα. Και επομένως, υπάρχει πρόβλημα. Και μην νομίζετε πως είναι έτοιμος όλος ο κόσμος να βάλει την υπογραφή του κάτω από κάτι τέτοιο».

    Υπευθυνότητα4:
    http://pitsirikos.net/wp-content/uploads/2013/04/%CE%A4%CE%BF-%CE%A7%CF%89%CE%BD%CE%AF1-290×290.jpg

    Υπευθυνότητα5:
    http://www.zougla.gr/greece/article/at-ierisou-petaksame-ximika-mesa-sto-sxolio

    Προοπτική:
    «το πραγματικό ποσοστό ανεργίας το 2013 θα εκτιναχθεί στο 35%…»
    http://www.atticafreepress.gr/2013/01/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-35/

    Δεν πας στο διάολο καραγκιόζη; Οι ευχές σε μαράνανε.

   4. nick

    πωπω νευρααααα έχεις λαλήσει;
    για να σου τα φτιάξω λίγο δες κι αυτά:

    http://www.youtube.com/watch?v=–UX6_rcsOs

 12. MIMOS

  ΔΗΛΑΔΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΟΥ 50% , Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΟΥ, ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ. ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ?

  1. nick

   θα στηρίξω τα όποια μέτρα αρκει ο καθε υπεύθυνος για τον τόπο να με πείσει οτι τα μέτρα είναι αναγκαία, δίκαια μοιρασμένα και ξέρει που μας οδηγεί
   εσυ που θα ψηφίσεις συριζα , γιατι θα τον ψηφίσεις για να μας βγάλει απ το μνημόνιο ή για να το επαναδιαπραγματευτεί;
   για να μας κρατήσει στο ευρώ η να μας γυρίσει στη δραχμή;
   για να καταργήσει τη μονιμότητα στο δημόσιο η να προσλάβει σε πρώτη φάση άλλους 100000 και να συνεχίσει το ίδιο πασοκικό βιολί;

   1. nick

    η θα δώσεις λευκή επιταγή;

   2. MIMOS

    ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ . ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ. ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΚΛΕΠΤΟΦΙΠΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΧΑΙΡΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

   3. iconology2009

    @ ΜΙΜΟΣ Μην έχεις αμφιβολία: ΟΛΑ ΘΑ ΣΤΑ ΚΑΝΕΙ!

    Υ.Γ. Ναι, μ’αρέσει ότι μετά από τόσα τραυματικά βιώματα από τους πολιτικούς, υπάρχει ακόμη κόσμος αφελής-που μπλογκάρει μάλιστα-μπλόγκινγκ και αφέλεια ταιριάζουν;-που μπορούν να είναι και τόσο συγκεκριμένοι στις ελπίδες τους. Πάντα θα υπάρχει ο λαός των προβάτων!-έννοια που την εισήγαγε ο Χριστός παρεμπιπτόντως, παίζοντας ο ίδιος του ρόλο του Ποιμένα!

 13. MIMOS

  ΕΣΕΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ‘ΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ. ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ. ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ , ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑ? ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ…

  1. Ανατολή

   Άικον, έχει δίκιο να αναρωτιέται ο Μίμος, κι εγώ αναρωτιέμαι ώρες και φορές μήπως είσαι μοσκοκούζουλος. Σταμάτα να είσαι συνεχώς πνεύμα αντιλογίας και στο άσχετο να κατηγορείς το ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε εγώ δεν το κάνω, που τον ψήφιζα και του έχω άχτι. Εσύ τι λόγο έχεις να δείχνεις τόσο μένος; Λογικά δε φαίνεται να σε έχει ξεγελάσει/προδώσει ως πρώην ψηφοφόρο, όπως π.χ. το ΠΑΣΟΚ…

   1. iconology2009

    Δεν ξέρεις-και καλά κάνεις, δεν έχει και κάποιο ενδιαφέρον-το βιογραφικό μου: από το 2004 και μετά δεν έχω ξαναψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Είχα όμως το ίδιο μένος εναντίον του που τώρα δείχνω κατά του νεοπασοκικού ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ε; Γιατί τόσο μένος ε; Γιατί η απογοήτευση που γεννάει η απάτη είναι κακούργικο και μοβόρικο πράγμα. Πιο κακούργικο από την τυπική και αναμενόμενη απατεωνιά ενός κωλοπετσωμένου σε τέτοια κόλπα τυπικού αστικού κόμματος. Καλού κακού φυλάξου κι εσύ λοιπόν. Το πολυύμνητο απ’τον Τσίπρα ΔΝΤ σήμερα έδωσε τα εύσημα του στους-και καλά!-αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ!

   2. iconology2009

    Να επαναλάβω για εμπέδωση: το ΔΝΤ επαίνεσε την κυβέρνηση Σαμαρά. Το ΔΝΤ μόνο του. Το ΔΝΤ χωρίς την παραίνεση της Μέρκελ. Με δικιά του αυτόνομη πρωτοβουλία. Το ΔΝΤ: αυτό με την ωραία, άνετη κοιλάρα!

 14. Ανατολή

  Τι μου το λες εμένα; Σου φαίνομαι για υπστηρίκτρια του ΔΝΤ ή του ΣΥΡΙΖΑ; Τώρα στα γεράματα θα αλλάξω γνώμη γιοα το ΔΝΤ; Στην περίπτωση που σου έχει διαφύγει, αυτό το βιντεάκι (με τα λόγια, την περιγραφή κλπ), το έχω φτιάξει εγώ:

  1. iconology2009

   Το φιλμάκι σου το ήξερα καιδεν χρειάζεται να δώσεις-ειδικά εσύ-διαπιστευτήρια σε κανένα. Αλλά κάπως έπρεπε να απαντήσω στις αιτιάσεις σου και αυτό έκανα. Και επειδή το θέμα δεν είναι καθεαυτό η εύκολη καταδίκη του του ΔΝΤ-είμαστε καμένοι και δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια-αλλά ποιοι-δεν εννοώ σε καμιά περίπτωση ακόμη και τους πιο πονηρούς πολίτες, πόσο μάλλον τους αθώους, σ’αυτούς εντάσσω τον αγνό αλλά φανατικό οπαδό ΜΙΜΟ-ποιοι λοιπόν υπηρετούν ποιους και με ποιουε τρόπους και ποια αποτελέσματα φέρνουν.

   Το 2004 γίναν κ’αποια πράγματα εντελώς αλλοπρόσαλλα, που όμως αγνοί και πονηροί ΠΑΣΟΚοι, μαζί, τα κατάπιαν όλα αμάσητα.Αν όλοι αυτοί δεν τα δέχονταν τότε, ίσως η πολιτική και οικονομική ζωή να είχε εντελώς διαφορετική εικόνα σήμερα ‘ή αν μπορούσαν τώρα να ανατρέψουν κάποια πράγματα τώρα θα ξεκινούσαν ακριβώς από αυτό το μοιραίο 2004.

   Από την άλλη σήμερα, σε ένα άλλο κόμμα, γίνονται ανάλογα αλλοπρόσαλλα πράγματα-ανάφερα τον Τσίπρα στο ΔΝΤ το φετινό Γενάρη σαν κάτι απολύτως εμβληματικά αρνητικό αλλά θα μπορούσα να ξαναβάλλω τη λίστα των παράξενων και κακόγουστων πολιτικά συμπτώσεων και να θεωρηθώ ανιαρά επαναληπτικός. Πάλι λοιπόν εδώ το κοινό μοιάζει να τα δέχεται αδιαμαρτύρητα. Δεν είναι όλο αυτό κάποιου είδους εγγύηση για ανάλογα αδιέξοδα, για ανάλογα δράματα; Για ανάλογες απάτες;-ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΠΑΤΕΣ! Έφτασαν στο σημείο να συγχωρούν την κορυφαία μνημονιακή Υπουργό του Παπανδρέου, με το αιτιολογικό ότι μετάνιωσε για το μόλις μέχρι πέρσι παρελθόν της, την ίδια στιγμή-και πολύ καλά κάνουν όσοι δεν τον συγχωρούν- που το ίδιο επιχείρημα επικαλούνται οι νεοδημοκράτες για τον σκληροπυρηνικότερο φασίστα του ελληνικού πολιτικού προσωπικού: τον Βορίδη: που το παίζει τώρα μειλίχιος και στοχαστικός αλλά τα αποτυπώματα του στο τσεκούρι έχουν απολιθωθεί σαν παγωμένος τρόμος. Αν υπάρχει ένας που μπορεί να συγχωρήσει τους πολιτικούς για τα σφάλματα τους αυτός είναι ο Θεός-γι’αυτό και καλά θα κάνουν να πιστεύουν. Αν όμως τους συγχωρήσει ο λαός, τότε αυτό το λαό κανένας Θεός δεν θα βρεθεί να τον συγχωρήσει.

   1. Ανατολή

    Καταλαβαίνω πολύ καλά σε τι αναφέρεσαι. Κι αυτό όχι γιατί έχω κάποια άμεση σχέση, αλλά γιατί ενημερώθηκα από αγνούς αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ που την κοπάνησαν τότε και τώρα πορευόμαστε μαζί.
    Κοίτα, ό,τι και να γράψουμε σχετικά με τη μετάλλαξη (μετά τον Ιούνη) του ΣΥΡΙΖΑ, θα πάει στο βρόντο. Οι αγνοί ψηφοφόροι του (και όχι το κοπάδι) ήδη τους αμφισβητεί, αντιδρά και το δηλώνει ανοιχτά. Το μήνυμα από τη βάση θα φτάσει στα αυτιά τους. Οι υπόλοιποι είναι πεταμενα λεφτά όπως ήταν και οι φαντικοί πασόκοι. Ισχύει όπως πάντα το γνωστό: ο έχων ώτα ακουέτω.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει εγκληματικά λάθη και δεν έχουμε την πολυτέλεια να τα προσπερνάμε. Δεν έχουμε χρόνο. Κάθε μέρα που περνά λιγοστεύει η χώρα. Κι επίσης δεν είναι ομαλές οι συνθήκες όπως παλιότερα.
    Μην ασχολείσαι όμως τόσο πολύ, γιατί θα αρρωστήσεις κι εσύ. Εγώ δεν μπορούσα να κοιμηθώ καιρό, πεταγόμουν στον ύπνο μου ή μουρμούριζα και βλαστημούσα όλη μέρα.

 15. MIMOS

  iconology2009 says:
  Μαΐου 7, 2013 στις 19:40

  ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ.
  ΜΙΛΑ ΣΤΑ ΙΣΙΑ. ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ Η ΟΧΙ?
  ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ?
  ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΣΟΥ.

  1. iconology2009

   Θα στο πω-δεν είμαι από αυτούς που κρύβονται-τις παραμονές των επόμενων εκλογών. Πάντως αν δεν το ξέρεις, στις προηγούμενες ψήφισα ΚΚΕ παρόλο ότι δεν είμαι κομουνιστής. Γενικώς πάντως σε μαντριά δεν μπαίνω.

   1. astrexas

    τα γουστα σου θελουμε να μαθουμε… αυτα ειναι τα βιτσια σου!!!

   2. iconology2009

    Αν μιλάμε για γούστα, τότε ασυζητητί Τσιτσάνης! Στο γκουγκλάρισμα είμαι αργός-το ψιλοβαριέμαι κιόλας- γι’αυτό άργησα ν’απαντήσω αλλά βρήκα σχετικό τραγούδι με τη μούσα του και τα γούστα της.

   3. astrexas

    Παρε και ενα(22) βιτσιο δικιο μου

   4. astrexas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>