«

»

Ιαν 11 2017

Στέγη, τροφή και Φθηνό πετρέλαιο για όλους ζήτησε η ΛΑΕ από τον Σκουρλέτη

Τα αιτήματα της ΛΑΕ προσκρούουν στο  3 Μνημόνιο και δεν έγιναν αποδεκτά. Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο της ΛΑΕ έξω απο το υπ. Εσωτερικών.

Κλιμάκιο με στελέχη και μέλη της ΛΑ.Ε. μαζί με τον Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της, Παν. Λαφαζάνη, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, με κεντρικό αίτημα την άμεση λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για την

ουσιαστική προφύλαξη των αστέγων, ντόπιων και προσφύγων καθώς και του συνόλου των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την έλλειψη των στοιχειωδών παροχών προστασίας τους, ελέω των εξοντωτικών υφεσιακών μνημονιακών μέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενη από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε. (Γιάννη Δούκα, Μαρία Μπόλαρη και Δέσποινα Σπανού) συναντήθηκαν με τον αρμόδιο υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη, στον οποίο και υπέβαλαν τα αιτήματα της ΛΑ.Ε. για την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού της χώρας.

Τα αιτήματα που έθεσε η ΛΑ.Ε. στην κυβέρνηση για την προστασία από το κρύο των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού της χώρας

  • Μεταφορά και πλήρη σίτιση των αστέγων και των προσφύγων σε θερμαινόμενους κλειστούς χώρους, με τις κατάλληλες υποδομές, για όλο τον χειμώνα.
  • Δραστική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά,
  • Επαναφορά του ΦΠΑ για το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο σε χαμηλό συντελεστή,
  • Δωρεάν παροχή πετρελαίου θέρμανσης και φυσικού αερίου για τους ανέργους και
  • Γενναία κρατική επιδότησή έως την απαλλαγή του πετρελαίου θέρμανσης από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για όλους τους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα.

Η ΛΑ.Ε. τονίζει ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δεχθεί άλλους θανάτους και την απάνθρωπη βασανιστική διαβίωση συμπολιτών μας από το ψύχος και τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Οι πρόσφατοι θάνατοι αποτελούν ταξικά εγκλήματα! Η Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στις ακραίες νεοφιλεύθερες πολιτικές που σκοτώνουν.

Μνημόνια σημαίνει άνθρωποι παγωμένοι

Φθηνό, φθηνό, πετρέλαιο φθηνό, διεκδικούμε τώρα για όλο τον λαό

Να φύγουνε οι πρόσφυγες απ’ τις σκηνές, να μην χαθούνε κι άλλες ανθρώπινες ζωές

Θέρμανση, Υγεία, Φαγητό για πρόσφυγες – αστέγους και τον φτωχό λαό

Απάντηση Σκουρλέτη

Σύμφωνα με την ΛΑΕ, η απάντηση που έδωσε στα μέλη αντιπροσωπείας της ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη «πάση θυσία» να συνεχίσει την υλοποίηση των «δολοφονικών» μνημονιακών πολιτικών και την αντιπροσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που εμποδίζει την μεταφορά των προσφύγων στην ενδοχώρα και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Επιπλέον, επιβεβαιώνει ότι «πάση θυσία» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα συνεχίσει πιστά την εφαρμογή των εξοντωτικών για την πλειονότητα του λαού μνημονιακών μέτρων, ανεξαρτήτως του «φόρου αίματος», των θανάτων, των κρυοπαγημάτων, της απάνθρωπης και βασανιστικής διαβίωσης χιλιάδων συμπολιτών μας. Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε προς τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας ότι τα αιτήματα της ΛΑ.Ε. ανατρέπουν την κυβερνητική πολιτική βάσει του 3ου μνημονίου, άρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.
Αρέσει σε %d bloggers: