Δεκ 01 2012

Nέο Σύνταγμα: Το Παράδειγμα της Ισλανδίας

dsa_oddsodottirΑναμόρφωση του πολιτικού συστήματος και έξοδος από την κρίση με ένα νέο Σύνταγμα: Το Παράδειγμα της Ισλανδίας 

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 στην αίθουσα τελετών του ΔΣΑ μέλη της «Πρωτοβουλίας για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή» διοργάνωσαν ανοιχτή ομιλία – συζήτηση με την Katrin Oddsdottir, δικηγόρο, ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέλος του Συνταγματικού Συμβουλίου της Ισλανδίας. Η Katrin Oddsdottir παρουσίασε τον τρόπο συγκρότησης του Συνταγματικού Συμβουλίου της Ισλανδίας, την διαδικασία συμμετοχής 1/3 των Ισλανδών πολιτών στην διαδικτυακή διαβούλευση αλλά και τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος μέσα από το οποίο στις 20 Οκτωβρίου επικυρώθηκε ένα νέο Σύνταγμα για τη χώρα, διαμορφωμένο από τους πολίτες για τους πολίτες.

Ακολούθησε συζήτηση υπό το συντονισμό μελών (Ν. Τσάμης, Χ. Λυντέρης) της  «Πρωτοβουλίας για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή«, με επίκεντρο τις πιθανότητες ανάπτυξης παρόμοιων διαδικασιών στην Ελλάδα. Στο βίντεο που ακολουθεί είναι ολόκληρη η ομιλία της Katrin Oddsdottir με μεταγλώττιση στα ελληνικά.

Αντίφωνο

Αρέσει σε %d bloggers: