Μαρ 08 2014

Μανώλης Γλέζος: Αποδεκτή η συγγνώμη, αλλά μας χρωστάτε ένα δάνειο 162 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους και χωρίς τις άλλες αποζημιώσεις

glezos-gauckΟ βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, δήλωσε το Σάββατο μιλώντας στο Mega ότι η συγγνώμη του Γερμανού προέδρου είναι αποδεκτή αλλά «δεν αρκεί».

Όπως δήλωσε ο Μανώλης Γλεζος στη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό Πρόεδρο του είπε: «Συνολικά η Γερμανία χρωστά 162 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους. Είναι υπολογισμένο με στοιχεία που μου έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδας», είπε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

«Η Γερμανία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε όλες τις άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας σε ό,τι αφορά στις (κρατικές) αποζημιώσεις. Τα αντίστοιχα κατοχικά δάνεια με την Πολωνία και την Γιουγκοσλαβία τα έχουν εξοφλήσει οι Γερμανοί αλλά με εμάς όχι. Γιατί αυτή η συμπεριφορά προς την Ελλάδα;»

Σε ερώτηση πώς αντέδρασε ο γερμανός πρόεδρος όταν το άκουσε ο Μ.Γλέζος είπε: Δεν το αναίρεσε, δεν το αμφισβήτησε.

Σημείωσε δε, πως εκτός των οφειλών της Γερμανίας προς το ελληνικό δημόσιο υπάρχουν και οι οφειλές προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κ. Γλέζος τόνισε «Το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο μάς επέβαλε η Γερμανία να το συνάψουμε. Εκείνη το επέβαλε σ’ εμάς, δεν το προσδιορίσαμε εμείς», τόνισε ο κ. Γλέζος και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι ότι έχει ξοφλήσει τα άλλα δύο δάνεια, τα παρόμοια με την Πολωνία και την πρώην Γιουγκοσλαβία, με την Ελλάδα όχι. Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί αυτή η συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα. Το είπα καθαρά στον Γερμανό πρόεδρο και με τον πιο τεκμηριωμένο τρόπο».

bankingnews.gr  ,  tribune.gr

4 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • RYaN on 8 Μαρτίου 2014 at 17:55

  Γι’ αυτό είναι casus belli για τους Γερμανούς η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Και δε φοβούνται τόσο τον Τσίπρα, όσο το γέρο Γλέζο. Και ενώ για τις αποζημιώσεις γενικά πολλά μπορούν να προφασιστούν, για το κατοχικό δάνειο δε μπορούν να πουν απολύτως τίποτε.

  • RYaN on 8 Μαρτίου 2014 at 17:58

  Επίσης, να θυμίσουμε το post που είχαμε κάνει στο blog από 7 Απριλίου 2013:
  Der Spiegel: Η Γερμανία χρωστάει 162 δισ. ευρώ από τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα. Η Αθήνα δεν τις διεκδικεί για να μη δυσαρεστήσει τη Μέρκελ!

  Το ποσό είναι ακριβώς το ίδιο. Γερμανοί και ΤτΕ δεν έχουν καμία διαφορά στον υπολογισμό. Και ΑΤΟΚΟ !!!

  • PASO on 8 Μαρτίου 2014 at 20:48

  AYTOI EINAI OI ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ 162 ΔΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑ Η »ΜΕΓΑΛΗ» ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ.

  • RYaN on 9 Μαρτίου 2014 at 17:18

  Υπάρχει και ένα σενάριο που λέει ότι παραιτείται ο Παπούλιας, καταγγέλοντας την κυβέρνηση για τις μη ενέργειές της για τη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου, πάμε σε τριπλές εκλογές και στη συνέχεια προτείνουν στο Γλέζο να αναλάβει ΠτΔ.
  Σενάριο μόνον. Τίποτε άλλο και το τονίζω. Πιστεύω, ότι θα ενεργοποιηθούν μόνο αν το Μαξίμου διαπιστώσει τεράστια διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στις ευρωεκλογές, ή αν το Ελαιο-ΠΑΣΟΚ γίνει σίγουρο ότι πέφτει πολύ χαμηλά και διαλύεται.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: