Μαρ 10 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΔΩΛ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Νασιώκας: Για μια Ανθρώπινη Πόλη

Νασιώκας: Για μια Ανθρώπινη Πόλη

Του Λευτέρη Παπαστεργίου / Φωτο Larissanet Γιάννης Κωνσταντινίδης

Τα αποκαλυπτήρια της δημοτικής του παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη», μιας Κίνησης Ελπίδας όπως την προσδιόρισε ο ίδιος, πραγματοποίησε στο χώρο του κατάμεστου ΔΩΛ ο πρώην βουλευτής Έκτορας Νασιώκας. Στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε εκτενώς σε όλους τους λόγους που τον ώθησαν στην υποβολή υποψηφιότητας για την διεκδίκηση του Δήμου Λαρισαίων, περιγράφοντας παράλληλα το όραμά του για την Λάρισα της επόμενης πενταετίας.

Νασιώκας ΔΩΛ (2)

«Τι είναι αυτό που μας κάνει να ζητήσουμε από τους πολίτες να μας στηρίξουν για να υπηρετήσουμε αυτήν την αναγκαιότητα και αυτήν την παράταξη; Είμαστε άνθρωποι ενεργοί, μεγαλωμένοι στον τόπο αυτό. Έχουμε βιώσει όλη την εξέλιξη του τόπου μας με όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, με όλα τα προτερήματα και τις αδυναμίες του. Ζήσαμε την εξέλιξη του, τη μεγέθυνση, την ανάπτυξη, αποτελώντας κομμάτι της πόλης, όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας, συζητώντας τις αγωνίες μας, τα όνειρά μας για την πόλη αυτή. Άνθρωποι απλοί, δημιουργικοί, που αγαπάμε την πόλη που μας μεγάλωσε και μας ανέδειξε κοινωνικά, πολιτιστικά, επαγγελματικά. Άνθρωποι διαφορετικών ιδεολογιών και πολιτικών πεποιθήσεων, σε κοινό δρόμο ωστόσο, στην κοινωνική μας ζωή, με αντιπαραθέσεις δημιουργικές, με σεβασμό στις αξίες της δημοκρατίας και του ουμανισμού. Άνθρωποι που δεν φοβηθήκαμε ποτέ να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που υπηρετώντας αρχές και άξιες πήγαμε κόντρα στα λαϊκίστικα ρεύματα και φύγαμε μακριά από την πεπατημένη. Τραβήξαμε σε δρόμους αντίθετα σε ισχυρούς ανέμους. Γι’ αυτό δηλώσαμε σήμερα παρόντες. Παρόντες στα δύσκολα. Παρόντες για τα δύσκολα. Αγκαλιάσαμε τη θέληση των πολιτών για το νέο, το ανατρεπτικό και δίνουμε στους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες μια άλλη πρόταση και μια διαφορετική επιλογή. Ειμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι οι πολίτες του Δήμου μας θα στηρίξουν αυτήν την πρόταση. Στις εκλογές θα την καταστήσουν πλειοψηφική και στη συνεχεία εφαρμόσιμη και αναγεννητική».

Νασιώκας ΔΩΛ (29)

Γιατί μια ακόμη νέα Δημοτική παράταξη

Τους λόγους για τους οποίους προχωράνε σε μια νέα δημοτική παράταξη εξήγησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Πρώτον: Οι παρατάξεις δημιουργούνται για να υπηρετήσουν την αδήριτη αναγκαιότητα και την επιθυμία των πολιτών. Τοτε μόνον έχουν λαϊκό έρεισμα και προοπτική. Η δική σας σημερινή παρουσία επιβεβαιώνει και την αναγκαιότητα και το λαϊκό έρεισμα και την προοπτική της.
Δεύτερο: Τα πράγματα στην Αυτοδιοίκηση γενικά και στο Δήμο μας δεν είναι ρόδινα. Η θητεία που έρχεται προβλέπεται να είναι η δυσκολότερη από όλες όσες γνώρισαν οι τελευταίες γενιές. Η πόλη μας έχει ανάγκη λοιπόν να κάνει μια μεγάλη, μια τιτάνια προσπάθεια για να σπάσει τη λίμναση και την αδράνεια, να αντιστρέψει τη φθίνουσα πορεία και να αρχίσει να κτίζεται μια άλλη προοπτική. Να σταματήσει ο κατήφορος και να φυσήξει αέρας δημιουργίας στην πόλη μας.
Τρίτο: Αυτό μπορεί να το προσπαθήσει μια άλλη παράταξη. Μια ευρύτατη ανεξάρτητη παράταξη, με ισχυρό προγραμματικό λόγο, μεγάλη λαϊκή αποδοχή και σύνθημα τη συναίνεση, τη συνεννόηση και τη συνεργασία με όλους. Μόνο μια τετοια παράταξη μπορεί να εμπνεύσει τους πολίτες, να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και να μετατρέψει την απολύτως αναγκαία συμμετοχή του λαού στο καθημερινό γίγνεσθαι από σύνθημα σε πράξη».

Το όραμα:
Όραμα μας είναι η καθιέρωση μιας νέας ολοκληρωμένης στρατηγικής ανάπτυξης

Πέντε άξονες Πολιτικής:
Κοινωνική Πολιτική
Πολιτισμός
Περιβάλλον
Έξυπνη Πόλη- Ψηφιακή οικονομία – Διαφάνεια
Αγροτική Ανάπτυξη

Νασιώκας ΔΩΛ (15)Ένα άλλο μοντέλο Δημοτικής Αρχής

«Θέλουμε ένα άλλο μοντέλο Δημοτικής Αρχής, της συμμετοχής, της αλληλεγγύης, της δημιουργίας, της προόδου.
• Μια δημοτική αρχή που να είναι διεκδικητική προς την κεντρική εξουσία, να έχει στόχους , σχέδιο και να αναλαμβάνει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.
• Μια δημοτική αρχή που να συνεργάζεται με όλους τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς.
• Μια δημοτική αρχή που θέτει σε πρώτη προτεραιότητα νέες βάσεις για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, με σύγχρονες αντιλήψεις όσον αφορά τη δομή και την οργάνωσή της.
• Μια δημοτική αρχή που ο πολίτης θα την αισθάνεται δίπλα του.
• Μια δημοτική αρχή που ο Δήμαρχος δεν θα αποφασίζει μόνος του, αλλά θα εργάζεται συλλογικά με την ενίσχυση των θεσμικών συλλογικών οργάνων και του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, με κοινωνικό διάλογο και διαβούλευση με τους πολίτες της Λάρισας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νασιώκας.

Νασιώκας ΔΩΛ (9)

larissanet.gr

Αρέσει σε %d bloggers: