Μαρ 11 2014

Βατερλω στο Eurogroup- Σαφείς και αυστηρές εντολές απο Σαμαρά για υποχώρηση σε όλα τα μέτωπα

Ντάισελμπλουμ: Δεν θα μείνει για πάντα στην Αθήνα η τρόικα. Να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα η ελληνική κυβέρνηση

Τοίχο συνάντησε η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup καθώς το κλίμα ήταν βαρύ, ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας έπεσε στην πρώτη τουφεκιά στην προσπάθεια πολιτικοποίησης της διαφωνίας με την τρόικα. Αντ αυτού το Eurogroup απηύθυνε συστάσεις προς την Ελλάδα να ολοκληρώσει άμεσα τις συζητήσεις με την τρόικα, με τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ να επισημαίνει: «Η Τρόικα εργάστηκε σκληρά για αυτή την αξιολόγηση που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο. Τώρα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να δείξει αν θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της».

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς πληροφορήθηκε στην οικία του στην Κηφισιά, όπου βρισκόταν, καθώς εξακολουθεί και τον ταλαιπωρεί η λοίμωξη του αναπνευστικού, τις εξελίξεις από τον ευρισκόμενο στις Βρυξέλλες υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα.

Παρά το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι αναγνώρισαν την ελληνική πρόοδο στο δημοσιονομικό πεδίο, η κατάσταση είναι δύσκολη, αφού οι πιστωτές θέτουν συνεχώς εμπόδια και η πολιτική πίεση αντί να μειώνεται, συνεχώς διογκώνεται.

Σε αυτό το κλίμα, ο κ. Σαμαράς έδωσε σαφείς και αυστηρές εντολές να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες όπως αναφέρει  σε ρεπορτάζ το ΒΗΜΑ.

1 Σχόλιο

    • astrexas on 11 Μαρτίου 2014 at 15:31

    …δεν έχουν άλλη επιλογή από το να στηρίξουν την Ελλάδα στην παρούσα φάση.
    Η Ελλάδα ,αλλα και η e.e βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι..εάν δεν στηρίξουν την Ελλάδα οι ευρωπαίοι περνούν τον μπούλο και οι Έλληνες θα ξαναχρειαστούν την ευχή καλο κουράγιο για το πλιάτσικο που θα «ακολουθησει».

    σε 2 έως 3 βδομάδες θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: