Μαρ 11 2014

Παπαδημούλης: Πιέζουν για νέο μνημόνιο, ώστε να δεθούν τα χέρια της επόμενης κυβέρνησης

Η τρόικα πιέζει τη σημερινή κυβέρνηση, να δεσμεύσει τη χώρα με νέο Μνημόνιο, υποστήριξε μιλώντας τον Real FM, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι η τρόικα θα συναινέσει στην παροχή της νέας δόσης τις παραμονές των ευρωεκλογών.

Ο Δ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι οι εταίροι θεωρούν τη σημερινή κυβέρνηση την πιο βολική για την πολιτική τους, την πιέζουν μεν να δεσμεύσει τη χώρα με νέο Μνημόνιο, αλλά λόγου του φόβου συντριβής της ΝΔ και εξαφάνισης του ΠΑΣΟΚ στην κάλπη του Μαΐου, τελικά θα τα «βρουν» και θα μεταθέσουν τη «λυπητερή» για μετά τις εκλογές.

Όπως είπε ο Δ. Παπαδημούλης, τον Μάιο λήγουν κάποια ομόλογα. Η δόση που περιμένει η κυβέρνηση, θα έπρεπε να έχει δοθεί ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Επειδή όμως τα ομόλογα είναι προς την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το ΔΝΤ, ο δ. Παπαδημούλης θεωρεί ότι τελικά η δόση θα δοθεί, παραμονές των ευρωεκλογών και θα προσπαθήσουν να την «πουλήσουν» ως χάντρες και χρωματιστά καθρεφτάκια στους πολίτες.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το «ψητό» βρίσκεται στην προσπάθεια να δεσμευτεί η χώρα με νέο Μνημόνιο απ’ αυτήν την κυβέρνηση, ώστε να δεθούν τα χέρια της επόμενης.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι «στον χώρο της αυτοπροσδιοριζόμενης ως κεντροαριστεράς υπάρχει συρρίκνωση και πολυδιάσπαση. Και η συρρίκνωση προκύπτει γιατί δεν είναι δυνατόν να «φτουρίσει» κεντροαριστερά στην Ελλάδα, η οποία να είναι εχθρική προς την αριστερά, και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, και πολύ φιλική έως υποτακτική προς τη ΝΔ, η οποία είναι πολύ πιο δεξιά από τη ΝΔ του ιδρυτή της, του Κων/νου Καραμανλή».

«Κατά τα άλλα», συνεχίζει ο Δ. Παπαδημούλης, «όλοι μιλούν για ενότητα, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει «αμοιβαδοποίηση». Και επειδή οι γέφυρες που προσπάθησαν να στήσουν ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ οι «58», κατέρρευσαν, μία μέρα μετά από τη συντριβή της «γέφυρας» ήρθε το «Ποτάμι», με έτοιμο logo, με υλικό από αυτόν τον χώρο και σε πρόσωπα και σε ιδέες, και φοβάμαι ότι συμπαρασύρει τα «συντρίμμια» από τις καταστραμμένες γέφυρες. Σε πολλά ΜΜΕ υπάρχει ένα «χοντρό» πουσάρισμα και μια έντονη προβολή του κ.Θεοδωράκη. Θυμίζω ωστόσο σε όσους βιάζονται, ότι ο κ. Αβραμόπουλος με το ΚΕΠ ξεκίνησε με 20% στις δημοσκοπήσεις και τελικά δεν έφτασε ούτε μέχρι τις εκλογές».

Παράλληλα τόνισε ότι «στην κάλπη ξυρίζουν τον γαμπρό και το αν θα είναι «Ποτάμι,» ρυάκι ή αυλάκι θα φανεί στο χειροκρότημα. Κατά τα άλλα αν και όσο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει σωστά τη δουλειά του και διαρκώς βελτιώνεται, τα προβλήματα που δημιουργεί το «Ποτάμι» θα βρεθούν στην αυλή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Το παράδοξο είναι ότι ένα νεοπαγές αρχηγικό σχήμα που το προβάλλουν σκανδαλωδώς ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση και το Μνημόνιο, απειλεί την ίδια την κυβερνητική σταθερότητα.

Σε ό,τι αφορά στο μέλλον και το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις – όταν αυτές γίνουν- εθνικές εκλογές ο Δ. Παπαδημούλης υποστήριξε «εμείς ακόμη κι αν ο λαός στην κάλπη των εθνικών εκλογών μας δώσει αυτοδυναμία θα επιδιώξουμε συμμαχίες, και κοινοβουλευτικές αλλά και μέσα στην κοινωνία. Για να αλλάξει η χώρα πορεία και να ορθοποδήσει η κοινωνία χρειάζεται σκληρή και πολύχρονη δουλειά, με ευρύτερες δυνατές συμμαχίες. Αλλά πάνω σε πρόγραμμα και με κριτήριο τη στράτευση ικανών και έντιμων ανθρώπων που θα συμφωνούν με το πρόγραμμά μας και δεν θα τους κρατάει το κατεστημένο από ευαίσθητα σημεία του σώματός τους».

1 Σχόλιο

    • PASO on 11 Μαρτίου 2014 at 20:15

    ΜΑΛΙΣΤΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ? ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ? ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ? ΘΑ ΛΥΠΑΤΑΙ , ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ?

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: