Μαρ 13 2014

Δεμένος με αλυσίδες εμφανίστηκε στο ευρωκοινοβούλιο ο Γ.Χατζημαρκάκης

1008-sΔιαμαρτυρία για τις επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο λόγω κρίσης

Δεμένος με αλυσίδες και λουκέτα αναφέρει το ΑΠΕ εμφανίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής και πρώην μέλος των Γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Ο ευρωβουλευτής μίλησε χθες στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της συζήτησης για το ρόλο της Τρόικας, επιλέγοντας με μια συμβολική ενέργεια να δείξει τις καταστροφικές συνέπειες της παρουσίας της Τρόικας στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας όμως στοιχεία όπως φαίνεται παρακάτω απ’ όσα είπε στην ομιλία του:

“Το μόνο που έφερε η Τρόικα στην Ελλάδα είναι τέσσερα χρόνια καταστροφής για την κοινωνία. Ποιο είναι το έργο της Τρόικα στην Ελλάδα;

Βάζει λουκέτο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 4 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις πάνε για κλείσιμο όταν έχουν ήδη κλείσει τουλάχιστον 150.000. Βάζει λουκέτο στην εργασία με ενάμισι εκατομμύριο ανέργους. Βάζει λουκέτο στα όνειρα για ζωή των νέων. 67% των νέων δεν έχουν δουλειά. Βάζει λουκέτο στην Υγεία. Μόνο θνησιμότητα νεογνών αυξήθηκε κατά 43%. Βάζει λουκέτο στην ίδια τη ζωή των Ελλήνων. Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 43%.

Η εμφάνιση αυτή του ευρωβουλευτή έγινε στην πρώτη συζήτηση της έκθεσης Κάρας για τα πεπραγμένα της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου, ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένη η ψηφοφορία του κειμένου.

sos mesogeios chatzimarkakis-47503bf0Αυτές οι ενέργειες είναι συνηθεις για τον κ. Χατζημαρκακαη ο οποίος εμφανιστηκε στο ευρωκοινοβούλιο στις 25 Φεβρουαρίου 2014 φορώντας μια χημική μάσκα πολέμου και κρατώντας πλακάτ που έγραφε “SOS Μεσόγειος”,

Αρέσει σε %d bloggers: