Μαρ 13 2014

Αγόρασε από το ΤΑΙΠΕΔ και ρωτά που να πληρωσει και κανένας δεν ξέρει να του απαντήσει!!

Ιβάν Σαββίδης: "σκέφτομαι να τα παρατήσω όλα και να φύγω" Ιβάν Σαββίδης: «σκέφτομαι να τα παρατήσω όλα και να φύγω»

Φανερά ενοχλημένος και υποβάλλοντας σωρεία απαιτήσεων εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης με την ιδιότητά του ως Προέδρου του Συντονιστικού Συμβουλίου του Απόδημου Ελληνισμού και πρόεδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας.

Ο κ. Σαββίδης εξαπέλυσε επίθεση κατά της ελληνικής Πολιτείας λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στις επενδύσεις που έχει προγραμματίσει και απείλησε ξεκάθαρα με αποχώρηση από την Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά « Έχω κουραστεί και μερικές φορές σκέφτομαι να τα παρατήσω όλα και να φύγω».
Ως αιτία αυτής της αποστροφής του ήταν η εμπλοκή στην επένδυση αξιοποίησης ακινήτου στο Παλιούρι Χαλκιδικής που έχει αποκτήσει από το ΤΑΙΠΕΔ για το οποίο είπε

«Τον διαγωνισμό του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για την αξιοποίηση του ακινήτου στο Παλιούρι Χαλκιδικής τον κέρδισα 7 μήνες πρίν, με ένα τίμημα ύψους 14 εκατ. ευρώ. Και τους ρωτάω που να φέρω τα χρήματα- κανένας δεν ξέρει να μου απαντήσει κι ακόμη …το συζητάμε».

Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη συμφωνία απορρίφθηκε από το ελεγκτικό συνέδριο λόγω των ποσοστών δόμησης.
Πάντως ο κ. Σαββίδης εμφανίστηκε απαιτητικός σε ότι αφορά στα χρέη του ΠΑΟΚ ζητώντας ειδική ρύθμιση. Ταυτόχρονα απείλησε ότι δεν θα πληρωθεί στο τέλος τίποτα λέγοντας ότι το ελληνικό κράτος πρέπει να επιλέξει αν θα εισπράξει 12 εκατ. μόνο για τα παλαιά χρέη ή αλλιώς δεν θα εισπράξει τίποτα… προσθέτοντας ότι οι προσαυξήσεις που έχουν επιβληθεί είναι του … αέρα. Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι σκοπεύει να επενδύσει 150 εκ Ευρώ για την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ αλλά δεν μπορεί να δεχτεί τη γραφειοκρατία που πρέπει να παρακαλάς να κάνεις επενδύσεις. Επίσης, πρότεινε συμψηφισμό των εσόδων που έχει το κράτος από την ΣΕΚΑΠ με το κονδύλι που απαιτείται για συνταξιοδότηση ανασφάλιστων παλινοστούντων.

Αρέσει σε %d bloggers: