Μαρ 14 2014

Βενιζέλος: Ρεαλιστική η αποδοχή του τελεσιγράφου μέχρι την Κυριακή!

Για άλλη μια φόρα η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να πετύχει τους στόχους που η ίδια είχε θέσει. Για άλλη μια φορά  δεν μπόρεσε να πολιτικοποιήσει το θέμα μας  όπως επιθυμούσε για άλλη μια φορά αποδέχθηκε τελεσίγραφα,  υποχώρησε κατά κράτος και σέρνεται πίσω από την τρόικα και την έκθεση της. Ντροπή!

benidiloseis

Για άλλη μια φόρα ανίκανοι να διαπραγματευτούν! Γιατί δεν παρατιούνται;

 Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τον Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου εξέφρασε την ετοιμότητα του για την πλήρη και άτακτη υποχώρηση εμπρος στην τρόικα μέχρι την Κυριακή.

Μιλώντας για το τελεσίγραφο απο πλευράς eurogroup δήλωσε  πως «Έχει διαμορφωθεί πλαίσιο διαπραγμάτευσης. Ρεαλιστική η επίτευξη συμφωνίας μέχρι την Κυριακή».

Σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η διανομή του «θα βοηθήσει τους συνταξιούχους και τους ένστολους, καθώς θα ενισχυθεί η κατανάλωση και κατ΄επέκταση και η οικονομία».

Επίσης, επεσήμανε πως η τρόικα δεν ζητά τίποτα «εκτός λογικής» για τα εργασιακά στα οποία ζητά να σημειωθεί ότι ζητά πλήρη απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων.

και τέλος πάντων αυτή την παντελής ανικανότητα διαπραγμάτευσης  για την οποία διακρίθηκε τόσο ως ΥΠΟΙΚ όσο και ως Αντιπρόεδρος της κυβερνησης  ο κ. Βενιζέλος, την αιτιολόγησε από «το μέγεθος των προβλημάτων όλο αυτό το χρονικό διάστημα, καταδεικνύουν και τη δυσκολία. Αυτό το είπε όπως δήλωσε «για όσους νομίζουν ότι με την τοπική τους ισχύ, τον τσαμπουκά, τη γοητεία, θα λύσουν προβλήματα, που αγωνιζόμαστε να λύσουμε εδώ και καιρό».

2 Σχόλια

  • Ισόνομος πολίτης on 14 Μαρτίου 2014 at 09:34

  Δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα, ειδικά όταν τα βλέπει κανείς κάτω από το πρίσμα των σημερινών επισφαλών και επικινδύνων διεθνών επιπλοκών.
  Υπάρχει ένα αισιόδοξο σημείο στον καθ ημάς ορίζοντα και αυτό είναι το πρωτογενές πλεόνασμα
  Το πρωτογενές πλεόνασμα τον Δημόσιο προϋπολογισμό του 2013 είναι κάτι πρωτοφανές και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.
  Και το παρήγορο είναι πως πρόκειται για ένα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ και εξαντικειμενοποιημένο πρωτογενές πλεόνασμα.
  Πέτσινα πρωτογενή πλεονάσματα θα μπορούσε να εμφανίσει (και εμφάνιζε) η χούντα του Παπαδόπουλου, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με….. real facts and figures.
  Τα στοιχεία από τα οποία εξάγεται αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα, θα περάσουνε από τα χίλια μύρια κόσκινα..
  Η διανομή του αδιαμφισβήτητου αυτού πλεονάσματος και με τον τρόπο που σκέφτεται να το κάνει η κυβέρνηση, από την μια έχει ένα φιλολαϊκό και κοινωνικό χαρακτήρα και από την άλλη, επιτυγχάνεται μια ισχυρή οικονομική μόχλευση μέσω της ευρείας και ελεγχόμενης κατανάλωσης.
  Βέβαια είναι ένα ηχηρό ράπισμα στην δημαγωγική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και της Χ.Α στην προσπάθειά τους να μαζέψουνε όσο το δυνατόν περισσότερα ψηφαλάκια,
  αλλά τι να κάνουμε?
  Σκοπός των υγιώς σκεπτόμενων κυβερνώντων στην προκείμενη φάση, είναι να κερδίσει χρόνο και να διασφαλίσει τα όποια κερδίσθηκαν με κόπους και μεγάλες θυσίες από τους έλληνες πολίτες.
  Υπό αυτή την έννοια και κάποιες ρεαλιστικές και λελογισμένες υποχωρήσεις μπροστά στην ισχυρή εκ των πραγμάτων τρόικα, δεν είναι δα και αμαρτήματα.
  Πρέπει να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε με γνώμονα τα αυριανά και τα μακρόπνοα ωφελήματα της Χώρας..
  Δεν πρέπει αυτή η κυβέρνηση να ετεροκαθορίζεται από τις «πολιτικές μαγκιές της πορδής» των νεόκοπων αριστερών και του αμφιβόλου αξίας και σκοπιμότητας γνωστού πολιτικού συνοθυλεύματος των ετερόκλητων στοιχείων..
  Να σκεφτόμαστε που ήμασταν πριν 4 χρόνια, που φτάσαμε σήμερα και ποιες οι προσδοκίες μας για το αύριο…..

  • Ισόνομος πολίτης on 14 Μαρτίου 2014 at 20:11

  Έχουμε πήξει στις δημοσκοπήσεις περί του αντιθέτου της πολιτικής Σαμαρά Βενίζέλου.
  Περίεργο, παρότι οι αναποφάσιστοι καταγράφουν σταθερά ποσοστά που πλησιάζουν και ξεπερνάνε ενίοτε το 35%..
  Τι μένει δηλαδή μετά για να σταθμίσει κανείς, πέρα από το γεγονός ότι κανένας πολιτικός σχηματισμός με κυβερνητική προοπτική, δεν καταφέρνει επί της ουσίας να ξεπεράσει το όριο του 22%?
  Κολοκύθια μετά μπόλικης ριγάνεως….
  Ετοίμασε κουστούμι μεγάλε Τσίπρα και κάνε και κανένα όνειρο για να σε φτιάχνει που και πού…

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: