Μαρ 14 2014

Τους ξέγραψε το Βερολίνο και τους βάζει να ψηφίσουν άμεσα νέα μέτρα!

231013131152_2475Στην στρατηγική «ότι αρπάξουμε μέχρι τις ευρωεκλογές»  καταλήγουν Βερολίνο-Βρυξέλες και οδηγούν άμεσα σε ένα νομοσχέδιο – “σκούπα”  με νέα μέτρα στο μέσο της προεκλογικής περιόδου.

Προσαρμοζόμενοι στο τελεσίγραφο οι κυβερνητικοί εταίροι αποφάσισαν να φέρουν στη Βουλή σε ένα ενιαίο νομοσχέδιο το σύνολο των προαπαιτούμενων για την επίτευξη της συμφωνίας με την τρόικα.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι όχι μόνον να αποφευχθούν επαναλαμβανόμενες κοινοβουλευτικές δοκιμασίες για την κυβέρνηση, αλλά και να κλείσει , το ταχύτερο δυνατόν, ο κύκλος των νέων μέτρων προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η διαδικασία εκταμίευσης των δόσεων από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ προς την Ελλάδα και να προχωρήσει η προεκλογική περίοδος.

Στο σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνονται όχι μόνον οι διαρθρωτικές αλλαγές του ΟΟΣΑ, οι αλλαγές στα εργασιακά και η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά και «εξισορροπητικές» διατάξεις όπως οι βελτιώσεις στον φόρο υπεραξίας των ακινήτων και η μείωση στα φορολογικά πρόστιμα, προκειμένου να καταστεί πιο ευχερής η υπερψήφισή του από τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

 

Αρέσει σε %d bloggers: