Μαρ 15 2014

Τσίπρας προς την κυβέρνηση: «Είστε χασάπηδες»

rp_tsipras.jpg«Οι κυβερνήσεις του μνημονίου, οι τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις και οι υπουργοί, οι πρωθυπουργοί, στην πραγματικότητα λειτούργησαν σα χασάπηδες. Όπως ο χασάπης παίρνει το χασαπομάχαιρο και κόβει και βάζει τα υπολείμματα στην κρεατομηχανή έτσι και αυτοί. Η τρόικα τους είπε πρέπει να κόψετε τόσες χιλιάδες υπαλλήλους. Πάνε και οι δεσμεύσεις περί αξιοκρατίας, περί αξιολόγησης. Στο ψαχνό βαρέσανε».

Αυτήν τη σκληρή φρασεολογία χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας από την Θράκη όπου περιοδεύει για να ασκήσει κριτική στην κυβερνητική πολιτική. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προσποιείται ότι κρατά σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα την ώρα που ετοιμάζεται να διολισθήσει στη λήψη νέων μέτρων, ενώ ξεκαθάρισε ότι αν η αξιωματική αντιπολίτευση γίνει κυβέρνηση θα απαιτήσει την αποχώρηση της τρόικας από τη χώρα.

«Παριστάνουν για άλλη μια φορά, τάχα τους σκληρούς διαπραγματευτές για να αποτρέψουν δήθεν τα χειρότερα που η τρόικα απαιτεί. Μας φλομώνουν με προπαγανδιστικά δακρυγόνα ότι μπορεί να μην δοθεί η δόση και ότι απειλείται σύγκρουση με την τρόικα, που συνεπάγεται αυτή τη φορά, όχι χρεοκοπία όπως μας έλεγαν το 2012 αλλά τι; Απώλεια του υποτιθέμενου πλεονάσματος που θα μοιραστεί στο λαό. Ξέρετε είναι ένα έργο που το έχουν ξαναδεί να κάνουν τους λέοντες αλλά δια της διολισθήσεως να υποχωρούν μπροστά στη μεγάλη εθνική ανάγκη να σωθεί η χώρα και από λέοντας να μετατρέπονται σε αρνάκια», ανάφερε χαρακτηριστικώς ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος υποστήριξε, επίσης, πως η μάχη των επερχόμενων εκλογών είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή των επόμενων γενεών και την επιβίωση της χώρας ενώ εμφανίστηκε έτοιμος να κυβερνήσει και είπε: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον ελληνικό λαό και ξέρουμε ότι και ο λαός μας είναι έτοιμος και γίνεται μέρα με τη μέρα ολοένα και πιο έτοιμος. Σε αυτή λοιπόν την κρίσιμη μάχη ξέρουμε ότι από εδώ από την Κομοτηνή ξεκινάμε από τη Θράκη με ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Το βλέπω στα πρόσωπά σας. Θα την κερδίσουμε αυτή τη μάχη κι ας έχουμε θεούς και δαίμονες απέναντι και στις 18 και στις 25 Μαΐου».

2 Σχόλια

    • Παναγιωτιδης on 15 Μαρτίου 2014 at 18:46

    περιγραφες, περιγραφες και τιποτα για το μετα, τι κρυβει ο τσιπρας σας και δε μας το λεει.
    Φρασεολογια απο αλλες εποχες, μετα κατηγορειτε τον ποταμια, τα ιδια μυαλα κουβαλανε.
    Ακουστε λιγο Καζακι να ανοιξουν τα μυαλα λεμε!

    • PASO on 15 Μαρτίου 2014 at 21:07

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: