Μαρ 16 2014

ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*

Υπάρχει ένα συστηματικά καλλιεργημένο αρνητικό στερεότυπο που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ: Ότι δεν έχει αρκετά ικανά στελέχη για να κυβερνήσει. Ή για να κουμαντάρει τον κρατικό μηχανισμό. Ή για να δώσει με αξιώσεις τη μάχη στους δήμους και στις περιφέρειες. Ή για να διοικήσει δήμους και περιφέρειες.

Πρόκειται φυσικά για κατάφωρα άδικη και στρεβλή εικόνα, την οποία το κόμμα όφειλε ήδη να έχει κάνει φύλλο και φτερό, προβάλλοντας την αλήθεια, που είναι ως γνωστό πάντοτε επαναστατική. Μια απλή καταγραφή αποδεικνύει το λόγου το ασφαλές.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρωτογενές πλεόνασμα στελεχών. Εθελοντών καθ’ όλα έτοιμων για θέσεις προβολής, ευθύνης και εξουσίας. Αυτό το καταλαβαίνει αμέσως όποιος διαθέτει έστω ελάχιστη πολιτική πείρα.

-Για τις υπουργικές ευθύνες υπάρχει ήδη ικανός αριθμός καταλληλότερων. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα υπάρχει και υγιής άμιλλα μεταξύ τους.

-Για τις βουλευτικές έδρες στις επόμενες εκλογές επίσης. Σε ορισμένες εκλογικές περιφέρεις υπάρχει μάλιστα όχι απλώς μεγάλος αριθμός υποψηφίων, αλλά και συνωστισμός. Έτσι όσες έδρες και να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις καλύψει και θα τις υπερκαλύψει.

-Στους δήμους υπάρχουν και ένας και δύο και τρεις και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα περισσότεροι υποψήφιοι για υποψήφιοι δήμαρχοι. Με στήριξη -κάθε ένας τους δικούς του- στις οργανώσεις, άρα και με αποδοχή από την τοπική κοινωνία.

-Σε πολλές περιφέρειες και δήμους υπάρχει τόσο μεγάλο και ικανό στελεχικό δυναμικό, ώστε να διεξάγεται ένας άτυπος αλλά ευγενής συναγωνισμός ποιοι θα επωμιστούν ευθύνες αντιπεριφερειαρχών, αντιδημάρχων κλπ. Για τους συμβούλους δεν το συζητάμε.

-Απόδειξη όχι μόνο της πληθώρας ικανών, αλλά και του πολιτικού εθελοντισμού, και της κομματικής αυτοπεποίθησης είναι ότι σπάνια γίνονται δεκτές προσφορές εκτός κόμματος. Όταν διαθέτεις τέτοιο εύρος ικανών και κατάλληλων δεν έχεις λόγο να υποχρεώνεσαι σε τρίτους και να αναζητάς επισφαλείς συμμάχους.

-Για τις διοικήσεις των δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων υπάρχουν όχι απλώς ικανά στελέχη, αλλά και με δεδηλωμένη από τώρα θέληση να αναλάβουν τη διαχείριση ανθρώπων και πόρων. Στον τομέα αυτό μάλιστα παρατηρείται και μεγάλη κινητικότητα πρόθυμων τεχνοκρατών οι οποίοι είχαν θείο στη Μακρόνησο, ή ξάδελφο στο Πολυτεχνείο.

-Υπάρχουν βέβαια και πολλά κομματικά στελέχη που βλέπουν τις θέσεις εξουσίας με καχυποψία. Κανένα πρόβλημα. Σε ένα αριστερό κόμμα αυτό δεν είναι κακό, αρκεί να μη γενικεύεται…

Από την Αυγή της Κυριακής

4 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • Παναγιωτιδης on 16 Μαρτίου 2014 at 15:03

  η εικονα ενος κοματος φαινεται απο τον αρχηγο του. Δεν ειναι σε θεση να εκφερει εναν πολιτικο λογο. Εχει μαθει να συνθηματολογει, αλλα οχι να εκφραζει ενα συγκροτημενο πολιτικο λογο. Τα στελεχοι του ανοικουν σε χωρους εκτος των κοινωνικων δομων, ειναι στο περιθωριο. Δεν το κρυβουν, αναρχοκομμουνιστες, πιστοι σε παρακλαδια και σχολες του κομμουνισμου, τροτσκιστες, λελινιστες, και οτι αλλο εχει το μπακαλικο. Αυτοι που θα τους ψηφισουν ειναι κομμουνιστες;
  Ειναι διεθνιστες και εφιαλτης τους οτιδηποτε εθνικο, φρικαρουν που βλεπουν ελληνικη σημαια. Αντιθετα αυτοι που θα τους ψηφισουν εχουν αισθημα εθνικο.
  Με λιγα λογια δεν ξερουν που πανε να μπλεξουν. Το συστημα θα τους ξεσκησει και οι ψηφοφοροι τους, τα μυρμιγκακια, θα του φανε και στο τελος αυτο που θα εχουν πετυχει ειναι οτιδηποτε κομμουνιστικο να το κανουν να μοιαζει αντεθνικο

   • ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ on 16 Μαρτίου 2014 at 20:53

   Να και ένας φασιστοκομμουνιστής! Και αποφάσισε φασισταρά μου ποιοι θα τους ψηφίσουν, αλλά τι λέω φασίστας με μυαλό υπάρχει δεν υπάρχει!!!!!!!!!!

   • PASO on 16 Μαρτίου 2014 at 21:15

   ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ..

  • alatzatz on 16 Μαρτίου 2014 at 21:41

  Θερμη παρακληση στον Κ, πΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ να κανει μαθηματα εκφορας λογω στον Τσιπρα , εισαι τοσο φανατισμενος οπαδος της αθλιοτητος που αξιζεις το αναλογο βραβειο ,,,,,γραφεις μονο για να γραφεις αυτα που ξερει το ανυπαρκτο μυαλο σου.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: