Μαρ 16 2014

Μύρισε καλοκαίρι στην Ελλάδα και επιστρέφει ο Παπανδρέου

Η εικόνα που έχουν οι Παπανδρέου για τους Έλληνες

Το «χάρτη» της επιστροφής του στην Ελλάδα, ύστερα από πολύμηνη περιοδεία διαλέξεων στο εξωτερικό, από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη μέχρι την Ασία, σχεδιάζει ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, γνωρίζοντας, ωστόσο ότι παραμένει «τοξική» για  τον ίδιο καθώς έχει πειράξει πολύ τους Έλληνες πολίτες η απόφαση  του για την ένταξη στο μνημόνιο της χώρας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Έθνος της Κυριακής.

Αν και όλα θα εξαρτηθούν από την αποδοχή που θα τύχει στους ιθαγενείς, φάνηκε τις τελευταίες ημέρες,  ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επαναπροσδιορίζει τους στόχους του και δεν εγκαταλείπει την ιδέα για τη σταδιακή ή την ολική επαναφορά του και  στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.  Όχι μόνο αποφάσισε να δηλώσει την απουσία του από την ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Ελιάς, αλλά εξέδωσε και ανακοίνωση, για να αναδείξει επί της ουσίας την οιονεί ρήξη με την νυν ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ισχυρίστηκε ότι θα είναι ενάντια στην αυτοκατάργηση ή αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ, μέσω της Ελιάς. Προηγήθηκε μία ενδιαφέρουσα -στο…παρά πέντε της Συνδιάσκεψης- επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπου έγκυρες πληροφορίες λένε ότι η συζήτηση ξεκίνησε για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά γρήγορα επεκτάθηκε και στα καυτά ζητήματα της τρέχουσας εσωτερικής πολιτικής και έκλεισε «άδοξα» με τον Γ. Παπανδρέου να ενημερώνει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα προσέλθει, όπως έκανε αντιθέτως ο Κ. Σημίτης, στην παρουσίαση ίδρυσης της Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης.

Έγκυρες πληροφορίες επιμένουν ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει κάνει στροφή στην ελληνική πραγματικότητα και διεκδικεί ρόλο για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών. Είτε για να αμφισβητήσει και αναλόγως του αποτελέσματος την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είτε για να επιχειρήσει την ίδρυση νέου κόμματος. «Τίποτε δεν αποκλείεται, όλα είναι ανοιχτά», λέει χαρακτηριστικά εις εκ των βασικών συνομιλητών του που όμως υπογραμμίζει τη φράση στην πρόσφατη ανακοίνωσή του, όπου ο κ. Παπανδρέου τάσσεται κατά της αυτοκατάργησης του ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες εδώ και εκει

Αρέσει σε %d bloggers: