Μαρ 16 2014

Η ΕΕ ανέλαβε να χάσει την μάχη της Φέτας και στις ΗΠΑ

Από ήττα σε ήττα πηγαίνει η ΕΕ στην ελληνική φέτα.

Κίνδυνος να χαθεί  σε όλες  τις ξένες αγορές το σήμα ΠΟΠ της φέτας Η ΕΕ ανέλαβε να χάσει την μάχη της Φέτας και στις ΗΠΑ Ισραήλ και Αυστραλία μετά τις ήττες της σε Καναδά και Σιγκαμπούρη.

Ήδη  πηγές της ΕΕ μιλούν για δύσκολες διαπραγματεύσεις

Όπως πάντα η ελληνική πλευρά έχει αυτό εξαιρεθεί απ όλα και έχει βάλει το θέμα Φέτα σε αυτόματο πιλότο.

Αντιμέτωπη με το κίνδυνο απώλειας κι άλλων διεθνών αγορών όπως αυτή των ΗΠΑ βρίσκεται η ελληνική φέτα, καθώς μετά την κακή αρχή σε Καναδά και Σιγκαπούρη σε συνδυασμό με την ήδη «απροστάτευτη» θέση της σε Αυστραλία και Ισραήλ, δημιουργείται ένα ισχυρό «κακό» προηγούμενο για την Ελλάδα.

Στο μεταξύ στις ΗΠΑ γίνεται πάρτι με την Ελληνική φέτα που σε βάρος των ελληνικών εξαγωγών Το ίδιο συμβαίνει και με αλλα τυρια. Ονόματα όπως «φέτα Ουισκόνσιν»  και «παρμεζάνα Κολοράντο» φιγουράρουν στις βιτρίνες καταστημάτων τροφοδοτώντας έτσι έναν αθέμιτο ανταγωνισμό αξίας 4 δις Δολαρίων. Ομολογουμένως πολλά χρήματα και ικανά να βάλουν «πίεση» στους ανθρώπους που δίνουν την μάχη για την φέτα.

Ο εγχώριος κτηνοτροφικός κόσμος δίνει μόνος μάχη να θωρακίσει θεσμικά τη προστιθέμενη αξία της αυθεντικότητας στην ονομασία προέλευσης της φέτας σε τρίτες χώρες, ωστόσο όπως προκύπτει τα διεθνή ράφια ήδη κατακλύζονται από λευκά τυριά απομιμήσεις φέτας. Με γνώμονα ότι οι προβολείς των Βρυξελλών στρέφονται πλέον στην αγορά των ΗΠΑ, ενόψει της έναρξης διαπραγματεύσεων για τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την Ε.Ε, η ελληνική πλευρά καλείται να δώσει σκληρή μάχη. παράλληλα με την μάχη του φρεσκου Γαλακτος

Οι πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στις εμπορικές συμφωνίες  της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για παράδοση της Φέτας σε Καναδά και Σιγκαμπούρης αντίστοιχα, υποδηλώνουν ότι  η φέτα τη δεδομένη στιγμή μάλλον δε μπορεί να υπολογίζει στις Βρυξέλλες, για τις διαπραγματεύσεις με χώρες όπως η ΗΠΑ.

1 Σχόλιο

    • Παναγιωτιδης on 16 Μαρτίου 2014 at 20:54

    μας εβαλε ο μεγαλος εθναρχης στην ΕΕ και μας λεγανε οτι θα αποκτησουμε ισχυρη φωνη. Μας λεγανε οτι θα εχουμε μειωση εξοπλησμων μιας και θα ειχαμε προστασια απο τις ισχυρες χωρες της ΕΕ. Τελικα πια ειναι τα πλεονεκτηματα της παραμονης σε αυτο το μαντρι;
    Μπορουμε και αγοραζουμε ακομα ipod

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: