Μαρ 17 2014

Άλλοι δύο κατηγορούμενοι για τις μίζες στα εξοπλιστικά αγνοούνται

Λες να ήταν μέσα στο χαμένο Μπόινγκ;

Δεν εμφανίστηκαν ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα και Χριστόφορου Μάρκου, δυο πρόσωπα – κλειδιά, οι οποίοι είχαν κληθεί σήμερα σε απολογία για το «μαύρο χρήμα» που διακινήθηκε στην υπόθεση των εξοπλιστικών.

Πρόκειται για τον Ελληνοελβετό τραπεζίτη Φάνη Λυγινό και τον αντιπρόεδρο της γερμανικής εταιρείας Wegmann Όλαφ Έσλερ, οι οποίοι πλέον βρίσκονται υπό τον κίνδυνο έκδοσης σε βάρος τους Ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης. Οι δυο κατηγορούμενοι είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για τη ροή της μίζας που συνδέεται με τα εξοπλιστικά προγράμματα αφού φέρονται να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αλλά δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει μια μικρή παράταση δυο ημερών  από την πλευρά των αρχών για το ενδεχόμενο εμφάνισής τους. Για αυτό το λόγο μετέβη στο γραφείο των ανακριτών η συνήγορος του τραπεζίτη, Ιωάννα Λαχανά.

Οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρέθηκαν στο προσκήνιο μετά την απολογία του ήδη προφυλακισμένου πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών, Αντώνη Κάντα, φέρονται να εμπλέκονται σε μίζες για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη Γερμανική εταιρεία. Ο μεν Λιγινός κατονομάζεται ως πρόσωπο που αναλάμβανε να εξαφανίσει το μαύρο χρήμα και να το ξεπλύνει. Ο δε Εσλερ, αντιπρόεδρος της εταιρείας φέρεται να κράτησε για τον εαυτό του 1 εκατομμύριο ευρώ από τα χρήματα που είχε φέρεται να είχε δώσει στον Δημ. Παπαχρήστο, εκπρόσωπο της Wegmann στην Ελλάδα, προκειμένου να «λαδώσει» έλληνες αξιωματούχους.

πληροφορίες :www.capital.gr

1 Σχόλιο

    • RYaN on 18 Μαρτίου 2014 at 11:55

    Οι εμπειρογνώμονες της οργάνωσης «Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty» υπό τον ΟΗΕ δήλωσαν σήμερα ότι από τις έρευνες που πραγματοποίησαν δεν υπάρχει περίπτωση το χαμένο αεροσκάφος των Malaysia Airlines να ανατινάχτηκε στον αέρα ή να συνετρίβη.

    Ο κ. Ντουζάριτς εξήγησε ότι τα συστήματα εντοπισμού που διαθέτει η CTBTO, ειδικά για πυρηνικές εκρήξεις, μπορούν να εντοπίσουν και αεροπορικά ατυχήματα. Συγκεκριμένα μπορούν να δουν αν έχει γίνει έκρηξη αεροσκάφους στον αέρα, ενώ εντοπίζουν και τα σημεία πρόσκρουσης αεροσκαφών στη θάλασσα ή τη στεριά. Στην περίπτωση της πτήσης MH370 δεν βρήκαν τίποτε!

    link

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: