Μαρ 18 2014

Παραιτήθηκε από βουλευτής η Ρένα Δούρου –

ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ
Παραιτήθηκε από βουλευτής η Ρένα Δούρου - Η Ελένη Αυλωνίτου καταλαμβάνει την έδρα της

Η Ελένη Αυλωνίτου καταλαμβάνει την έδρα της

Η Ρένα Δούρου, ανακοίνωσε την Τρίτη την παραίτησή της από βουλευτής Β’ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για την παρουσίαση του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου για την Περιφέρεια Αττικής.

Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «Δύναμη Ζωής», δήλωσε ότι παραιτείται από την βουλευτική της ιδιότητα, προκειμένου να υπηρετήσει τους πολίτες της Αττικής και μας καλεί να στείλουμε «ένα μήνυμα νέας αρχής. Νέας αρχής για τον τόπο. Νέας αρχής για την Αττική» και «ένα μήνυμα τέλους των πολιτικών που κατέστησαν τις πόλεις μας, πόλεις για ανθρώπους – φαντάσματα. Χωρίς υγιή επιχειρηματικότητα, χωρίς πράσινο, χωρίς χώρους πολιτισμού και αθλητισμού, χωρίς ζωή».

Μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της Ρένας Δούρου από τη βουλευτική της ιδιότητα προκειμένου να είναι μόνο υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής η Κουμουνδούρου ανακοίνωσε την αντικαταστάτρια της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τους ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για την πρωταθλήτρια κολύμβησης Ελένη Αυλωνίτου.

Η Ελένη Αυλωνίτου γεννήθηκε στην Αθήνα και από 10 ετών ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, ενώ όπως γράφει στην προσωπική της ιστοσελίδα ήταν για μία δεκαετία Πρωταθλήτρια Κολύμβησης με διεθνείς συμμετοχές και διακρίσεις, ενώ συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική και πήρε Διδακτορικό στην Εργοφυσιολογία από το Πανεπιστήμιο της Indiana.

Από την επιστροφή της στην Ελλάδα είναι Ερευνήτρια στο EKAE (Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών) στο Ολυμπιακό Στάδιο, έχοντας κριθεί στο βαθμό της Ερευνήτριας Β’.

Υπήρξε στο παρελθόν Λέκτωρ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ έχει διατελέσει Επιστημονική σύμβουλος Ελληνικών και Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Ασχολήθηκε και ασχολείται με την επιστημονική έρευνα στον τομέα της, έχοντας σημαντικό ερευνητικό έργο με πλήθος δημοσιεύσεων, συμμετοχών σε διεθνή συνέδρια και άρθρων στον επιστημονικό και ημερήσιο τύπο.

πηγη

Αρέσει σε %d bloggers: