Μαρ 19 2014

Επιστρέφει στην κυβέρνηση ο Κουβέλης

Δεν αποκλείει συγκυβέρνηση με Σαμαρά ο Κουβέλης

παραγοντιλίκια

Ενόψει νέου μνημονίου και περιοριστικών μέτρων δεν αποκλείει συγκυβέρνηση με Σαμαρά.

Να κάνει σαφές ότι η κυβέρνηση έχει κρυφές εφεδρείες στην βουλή  επιχειρεί ο Φώτης Κουβέλης δηλώνοντας δεν θα απέκλειε νέα κυβερνητική συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά.

 

Ο Φώτης Κουβέλης διεκδικώντας -εκ νέου- ρόλο «παράγοντα»  και αντιλαμβανόμενος τη διαρκή μεταβολή των εκλογικών και πολιτικών συσχετισμών  ξεκινά παραγοντιλίκι

Εκτιμώντας ότι η πολιτική σκηνή στην Ελλάδα θα προσομοιάσει αυτή της Ιταλίας του 1970 ο Φώτης Κουβέλης είναι πεπεισμένος ότι τα μικρά και ευέλικτα κόμματα θα συγκεντρώσουν τελικά σημαντικό μέρος των αναποφάσιστων καθώς και τεχνοκρατών που θα επιδιώξουν να έχουν πρόσβαση στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αυτό δείχνει άλλωστε και η προσχώρηση του Νίκου Χρισοδουλάκη, του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος θεωρείται άνθρωπος του περιβάλλοντος Σημίτη.

«Δεν θα έλεγα όχι σε μια συνεργασία ξανά με τον Αντώνη Σαμαρά, υπό προϋποθέσεις όμως. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον Πρωθυπουργό, με την πολιτική που ακολουθείται διαφώνησα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ύστερα από μία σίγουρα πολύμηνη περίοδο από τότε που οι σχέσεις των δύο ανδρών είχαν μπει στον «πάγο».

Ο κ. Κουβέλης άλλωστε, αποχωρώντας από τον κυβερνητικό συνασπισμό τον περασμένο Ιούνιο, είχε υποννοήσει ότι Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ είχαν σκοπίμως οδηγήσει τη ΔΗΜΑΡ εκτός κυβερνητικού νυμφώνος γιατί δεν επιθυμούσαν την παραμονή της στο σχήμα.

 

Αρέσει σε %d bloggers: