Μαρ 21 2014

»ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΚΙΝΕΖΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ»…

Οι δανειστές δεν νοιάζονται αν θα απαλλαγεί η Ελλάδα από το βραχνά του δημόσιου χρέους, είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μηλιού με τίτλο «Από την κρίση στην κυβέρνηση της Αριστεράς. Η στρατηγική των αναγκών».

Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος σε όσα πραγματεύεται το βιβλίο και στη σχέση που έχουν αυτά με την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, είπε στόχος είναι «όπως πολύ συχνά επισημαίνει σε ομιλίες και άρθρα του ο συγγραφέας: η δημιουργία του λευκού Κινέζου εργαζόμενου. Δηλαδή του εργαζόμενου που θα ζει στην Ευρώπη, θα είναι Ευρωπαίος αλλά θα μάθει να ζει και να εργάζεται με αμοιβές και σε συνθήκες ασιατικές».

Όπως σημείωσε, η κατασκευή ενός νέου τύπου εργαζόμενου προϋποθέτει αφενός μεν «την υποτίμηση της εργασιακής του δύναμης», αφετέρου δε την αποστέρηση των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει η εργατική τάξη και η μικροαστική, ή τον φόβο αποστέρησής τους.

O επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη, σχολίασε πως: «Ο Μηλιός αφιερώνει ένα μεγάλος μέρος του βιβλίου του στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Το κάνει αυτό για να ξεκαθαρίσει ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν διαπραγματεύονται στην πραγματικότητα για την ουσία, που είναι η πολιτική λιτότητας και το κοινωνικό μοντέλο ανάπτυξης, αλλά μόνο για το πώς θα εκβιάσουν το λαό για να περάσουν τα μνημονιακά μέτρα».

«Κάτι που φάνηκε ολοκάθαρα πλέον στο τελευταίο σίριαλ της δήθεν διαπραγμάτευσης. Δεν εκβίαζε η Τρόικα την κυβέρνηση, ούτε η κυβέρνηση την Τρόικα. Από κοινού ψάχνανε να βρουν τον τρόπο ώστε να μαγειρέψουν τα νούμερα και να βγουν και στους δύο. Να χουν και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ακέραιη. Και μόνο πεινασμένο φυσικά τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας που στενάζει κάτω από τα μέτρα της σκληρής λιτότητας», πρόσθεσε.
Πηγή : protothema.gr

3 Σχόλια

  • PASO on 21 Μαρτίου 2014 at 19:09

  ΕΥΣΤΟΧΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ 60 ΔΙΣ. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ 500 ΕΚΑΤΟΜ.

  • Πούπα Μομφεράτου on 21 Μαρτίου 2014 at 19:35

  Απο το 2002 (επι εποχής Σημιτηστάν) λειτουργεί η ΕΝΙΔΕΑ (Ενωση Ιδιωτικών Εταιρειών Απασχόλησης) με 9 εταιρείες μέλη, και με τις ευλογίες του τότε υπουργείου Εργασίας (και δουλεμπορίου)! 9 ιδιωτικές εταιρείες απο το 2002 είχαν αναλάβει να νοικιάζουν δυστυχισμένους δούλους μετανάστες σε διάφορους εργοδότες! ΤΟΤΕ, κανείς δέν είχε ασχοληθεί με τις δουλεμπορικές αυτές εταιρείες (ούτε και ο Τσίπρας!). Λίγος κουρνιαχτός σηκώθηκε με την υπόθεση του βιτριολισμού της Κούνεβα (ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΩΛΟΕΤΑΙΡΕΙΕΣ) και μετά πάπαλα-σκότος.
  Σήμερα το Υπουργείο Εργασίας ετοιμάζεται να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση με την οποίαν οι άνεργοι της χώρας (όχι πλέον μετανάστες αλλά Ελληνες με βούλα) θα είναι ιδιοκτησία των πιό πάνω αναφερομένων Εταιρειών οι οποίες με ένα συμβόλαιο θα νοικιάζουν τους σημερινούς δούλους, δηλαδή ανέργους, για τρία χρόνια με δωδεκάωρη υποχρεωτική απασχόληση των 200 ευρώ, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.
  Κανονικά η αξιωματική αντιπολίτευση θάπρεπε να είχε ξεσηκώσει κανονική επανάσταση-ανταρσία-πόλεμο και έξοδο απο το ΕΕ στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας, και όχι να μιλάει γενικώς και αορίστως για κινέζους-ευρωπαίους και πράσινα άλογα, μεταξύ τυρού και αχλαδίου, σε μία κοινωνική εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου και άλλων τέτοιων πολυτελών και χορτασμένων ενασχολήσεων.
  Ο πάτος δέν έχει τελειωμό…….ούτε και της αντιπολίτευσης (της αξιωματικής).

   • PASO on 21 Μαρτίου 2014 at 22:03

   ΕΣΥ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
   ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΙΖΕΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚΝΔ. Ή ΣΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΜΑΖΙ, ΔΙΠΛΑ-ΔΙΠΛΑ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: