Μαρ 21 2014

Εκλεισαν το Twitter στην Τουρκία

Η πρόσβαση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter  στην Τουρκία δεν είναι εφικτή από το βράδυ της Πέμπτης, το σύστημα έχει μπλοκαριστεί, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία του BBC .

Είχαν προηγηθεί οι απειλές για απαγόρευση της χρήσης του από τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε νωρίτερα την Πέμπτη ότι θα απαγορεύσει τη χρήση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter στην χώρα του, συμπληρώνοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι συνακόλουθες διεθνείς αντιδράσεις.

«Θα τα εξαλείψουμε όλα αυτά», τόνισε, μιλώντας σε χιλιάδες υποστηρικτές του στην Προύσα, στα βορειοδυτικά της χώρας.

«Η διεθνής κοινότητα μπορεί να λέει το ένα ή το άλλο. Δε με νοιάζει καθόλου. Θα μάθουν όλοι πόσο ισχυρή είναι η Δημοκρατία της Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Πρόσφατα ο Ερντογάν, απείλησε να απαγορεύσει το Facebook και το YouTube μετά τις δημοτικές εκλογές της 30ης Μαρτίου ο οποίος έχει εμπλακεί σε ένα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο.

Ο Ερντογάν το τελευταίο διάστημα πλήττεται από μια σειρά οικονομικών σκανδάλων τα οποία γίνονται γνωστά μέσω τηλεφωνικών συνομιλιών του ίδιου ή συνεργατών του που έχουν υποκλαπεί και αναρτώνται στο Youtube.

Επίσης οι διαδηλωτές που καταβαίνουν στους δρόμους και ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης του συντονίζονται μέσω των δικτύων αυτών και ειδικότερα μέσω του twitter.

1 Σχόλιο

    • RYaN on 24 Μαρτίου 2014 at 13:46

    Σε λίγο η Τουρκία θα κλείσει ολόκληρο το internet, πλην κυβερνητικών σελίδων και θα συναγωνίζεται επάξια τα πιο απολυταρχικά καθεστώτα του πλανήτη.
    Όπως βλέπουμε εκεί, εδώ κι αλλού, οι θεμελιώδεις ελευθερίες των πολιτών παραμένουν ακόμα στον πλανήτη μία πλακίτσα στα χέρια της εξουσίας, που τις επιτρέπει μόνο όταν δεν κινδυνεύει από αυτές.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: