Μαρ 23 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Η συμφωνία με τρόικα εγκαινιάζει μία νέα, μνημονιακή εποχή

Απαντώντας στα μηνύματα Σαμαρά και Βενιζέλου, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί στην κυβέρνηση πως «πανηγυρίζει» ένα πλεόνασμα που «κατασκευάστηκε πάνω στο αίμα του ελληνικού λαού», τη στιγμή που δεν έχει λύση για το ζήτημα του χρέους.

«Στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν για ένα πλεόνασμα που κατασκευάστηκε πάνω στο αίμα του ελληνικού λαού, ενώ προσπαθούν μάταια να κρύψουν το νέο πακέτο μέτρων που έχει συμφωνηθεί για μετά τις εκλογές» είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Η συμφωνία με την τρόικα εγκαινιάζει μια νέα μνημονιακή εποχή, όπου επιβεβαιώνεται ο ρόλος της Ελλάδας ως μια οιονεί αποικία χρέους των δανειστών, έρμαιο των απαιτήσεων τους για περισσότερη λιτότητα, φόρους, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις και ισοπέδωση των κοινωνικών δομών» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν έχει καμία πρόταση για την έξοδο από την κρίση και για την αναγκαία ρύθμιση του χρέους το οποίο, αντί να μειώνεται, εκτινάσσεται» και «καμία πρόθεση διαπραγμάτευσης υπέρ των συμφερόντων της χώρας».

«Αποκαλούν το κούρεμα του ελληνικού χρέους που δεν είναι επ’ ουδενί βιώσιμο, ως μια ‘επιθετική κίνηση’ απέναντι στους δανειστές, τη στιγμή που δεν διστάζουν να επιτεθούν βάναυσα ενάντια στα δικαιώματα του ελληνικού λαού», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.skai.gr

Αρέσει σε %d bloggers: