Μαρ 26 2014

Βγάλτε σχιστολιθικό αέριο προτείνει ο OBAMA

Για αυτό το αέριο που αποτελεί νέα μορφή ενέργειας το «The Best Blog in the City»  έχει κάνει ειδική αρθρογραφία εδώ Τι είναι το Σχιστολιθικό αέριο

Ομπάμα: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να πάρουν σκληρές αποφάσεις για την ενέργειαΟμπάμα: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να πάρουν σκληρές αποφάσεις για την ενέργεια

Η Ευρώπη δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες για να καλύψει τις μελλοντικές της ανάγκες για ενέργεια, επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα στις δηλώσεις που έκανε στις Βρυξέλλες μετά τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα προέβλεψε πως όταν υπογραφεί μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στα δύο μέρη θα γίνει «πολύ πιο εύκολο» η Ουάσινγκτον να χορηγεί άδειες για την εξαγωγή σχιστολιθικού φυσικού αερίου. Όμως οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία αυτή δεν αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί πριν από το 2015. Η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει από μόνη της σκληρές αποφάσεις, επισήμανε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Η Ευρώπη συλλογικά θα χρειαστεί να εξετάσει… την ενεργειακή της πολιτική και να βρει επιπλέον τρόπους που μπορούν να διαφοροποιήσουν (τους προμηθευτές της) και να επιταχύνουν την ενεργειακή της ανεξαρτησία», επισήμανε ο Ομπάμα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ως πηγή ενέργειας είναι μία πιθανότητα», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος. Διευκρίνισε ωστόσο ότι υπάρχουν «δυσκολίες και προκλήσεις» στην εκμετάλλευση των σχιστολιθικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου με τη μέθοδο της υδραυλικής ρωγμάτωσης και «η Ευρώπη θα πρέπει να εξετάσει και αυτή» τα ζητήματα που χρειάζεται να επιλυθούν.

Περίπου το ένα τρίτο του αργού πετρελαίου και του φυσικού αερίου που εισήγαγε η ΕΕ το 2011 προήλθε από τη Ρωσία, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είπε ότι το σχιστολιθικό φυσικό αέριο αναμένεται να αποδειχθεί μια «ευλογία», και όχι μόνο για τις ΗΠΑ, διότι θα μειώσει την «εξάρτηση» των ευρωπαίων από «προβληματικές περιοχές».

3 Σχόλια

  • astrexas on 26 Μαρτίου 2014 at 23:51

  Ο obama ας κοιτάξει την χωρα του…και να αφήσει την ευρώπη στην ησυχία της…..δεν έχουν όλες οι χώρες αχανές εκτάσεις όπου η σχιστολιθικη εξόρυξη έχει μικρές περιβαλλοντικές συνέπειες.Η ευρώπη είναι πυκνοκατοικημένη και θα αποτελουσε καταστροφή για αυτήν μια τέτοια εξέλιξη….

   • astrexas on 26 Μαρτίου 2014 at 23:54

   ότι συμβαίνει στις σκουριές, κάτι παραπλήσιο θα συμβεί σε όλη την ευρώπη

    • astrexas on 27 Μαρτίου 2014 at 11:11

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: