Μαρ 28 2014

Συγνώμη από το Λαό της Λιβύης ζητά ο Γιος του Καντάφι

Σ. Καντάφι: Συγνώμη για ενέργειες αποσταθεροποίησης της χώρας

Συγνώμη από το λαό της χώρας για τις προσπάθειές του να αποσταθεροποιήσει τη χώρα ζητά ένας από τους γιους του Μουαμάρ Καντάφι, ο Σαάντι Καντάφι που κρατείται σε φυλακή στην Τρίπολη.

Το βίντεο που μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης από την κρατική τηλεόραση της χώρας, ξεκινά με τον Σαάντι να ζητά συγνώμη από τον λαό και την κυβέρνηση της Λιβύης. Εν συνεχεία παραδέχεται ότι ευθύνεται για «ενέργειες αποσταθεροποίησης της χώρας», χωρίς όμως να δίνει άλλες διευκρινίσεις.

Ο Καντάφι απευθύνεται και στην οικογένειά του διαβεβαιώνοντας ότι είναι καλά στην υγεία του και πως «μου φέρονται καλά».

Με το βίντεο αυτό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές φαίνεται πως θέλουν να διαψεύσουν τις φήμες που μιλούν για επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του 40χρονου Σαάντι, από την κακομεταχείριση που έχει στις φυλακές της Τρίπολης.

Να σημειωθεί ότι ο Καντάφι κατηγορείται από τη δικαιοσύνη «για εγκλήματα που είχαν στόχο να διατηρήσουν τον πατέρα του στην εξουσία». Είχε εκδοθεί αρχές Μαρτίου στην Τρίπολη από τον Νίγηρα όπου τον Σεπτέμβρη του 2011 είχε αναζητήσει καταφύγιο. Τον Απρίλιο ο Σαάντι θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου με την κατηγορία της δολοφονίας ειρηνικών διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του πατέρα του από την εξουσία.

MEGA

Αρέσει σε %d bloggers: