Μαρ 29 2014

48ωρες επαναλαμβανόμενες στα λιμάνια

Κατά του πολυνομοσχεδίου

Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, και προοπτική κλιμάκωσης, απαντά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στη ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο, που αναφέρεται στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη ναυτική εργασία και παρέχει τη δυνατότητα να καθορίζονται και με την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων.

Σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ έλαβαν την απόφαση, καθώς μέχρι σήμερα η σύμβαση εργασίας των ναυτικών βασιζόταν στη συλλογική σύμβαση εργασίας που συμφωνούσε η ΠΝΟ με τους ακτοπλόους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Αντώνης Νταλακογιώργος, είπε ότι στόχος της νέας ρύθμισης είναι η δημιουργία επιχειρησιακών σωματείων και ακολούθως επιχειρησιακών συμβάσεων που θα υπογράφονται μεταξύ των σωματείων αυτών και των αντίστοιχων ναυτιλιακών εταιρειών.

Αυτό στην πράξη σημαίνει, πρόσθεσε, συντριβή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ταυτόχρονα τεράστια μείωση των μισθών σε αυτές τις κατηγορίες πλοίων.

«Θα αντιδράσουμε με όλες τις μορφές πάλης προκειμένου να μην υλοποιηθεί αυτός ο κυβερνητικός σχεδιασμός», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ.


Αρέσει σε %d bloggers: