Μαρ 30 2014

Γκρίνια στη ΔΗΜΑΡ για το «Οχι» Κουβέλη στο πολυνομοσχέδιο –Θα απέχουν από την ψηφοφορία Οικονόμου και Ψαριανός;

Σεισμικές δονήσεις ταράζουν το εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς, με αφορμή την δημόσια ανακοίνωση του Φώτη Κουβέλη από τη Θεσσαλονίκη ότι θα καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.

Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ηχηρές ήταν οι απουσίες του Σπύρου Λυκούδη καθώς και του Γρηγόρη Ψαριανού, ενώ και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Οικονόμου διαφώνησε με την εισήγηση του Προέδρου να καταψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο και πρότεινε οι βουλευτές να ψηφίσουν «παρών».

Ο κ. Οικονόμου στην συνεδρίαση έθεσε θέμα στρατηγικής καθώς υποστήριξε ότι η ταύτιση της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις ψηφοφορίες οδηγεί το κόμμα στην αγκαλιά της Κουμουνδούρου.

Σημειωτέον δε, ότι και ο Σπύρος Λυκούδης είχε προ ημερών εκφράσει τη δυσφορία του για την απουσία των συλλογικών οργάνων , λέγοντας ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα η κοινοβουλευτική ομάδα, για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα.

«Να συνεδριάσουν τα όργανα για το αυτονόητο;» ήταν η απάντηση που έδωσε στο iefimerida.gr κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, το οποίο και πρόσκειται στον πυρήνα της ηγεσίας, εξηγώντας ότι το πολυνομοσχέδιο είναι τόσο βαρύ, που δεν τίθεται θέμα να μην το καταψήφιζε η ΔΗΜΑΡ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σπύρος Λυκούδης αναμένεται να καταψηφίσει όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο Γιάννης Πανούσης.

Ερωτηματικό υπάρχει για την τελική στάση που θα κρατήσει ο Γρηγόρης Ψαριανός όπου δεν αποκλείεται να ακολουθήσει την πρακτική του Βασίλη Οικονόμου απέχοντας από την διαδικασία ψηφοφορίας στη Βουλή.

iefimerida

16 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • RYaN (ip 79.129....) on 30 Μαρτίου 2014 at 16:41

  Άλλο ένα κόμμα που σπαράσσεται από την ανελέητη μάχη μεταξύ των οπαδών της συλλογικής ευθύνης και των μεμονωμένων ατόμων που δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγo να θυσιάσουν την ατομική τους ακεραιότητα μέσα στην παράνοια του συλλογικού μαζοχισμού.

   • Πέτρος Δ. on 30 Μαρτίου 2014 at 19:55

   Τι θέλεις να πεις; Ότι οι Οικονόμου – Ψαριανός έχουν ακεραιότητα πολιτική, και δεν υποτάσσονται σε λάθος θέσεις του κόμματος; Ότι αυτοί είναι συνεπείς στις θέσεις τους και «δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγo να θυσιάσουν την ατομική τους ακεραιότητα μέσα στην παράνοια του συλλογικού μαζοχισμού»; Εκεί μόνο εντοπίζεται η «παράνοια»;

    • RYaN (ip 79.129....) on 30 Μαρτίου 2014 at 20:28

    Σαφώς και δε λέω αυτό που λες.

    • RYaN (ip 79.129....) on 30 Μαρτίου 2014 at 20:32

    Για να γίνω πιο κατανοητός, θα πρέπει να διαβάσεις το ευρύτερο σχόλιο που έκανα εδώ.

     • Πέτρος Δ. on 30 Μαρτίου 2014 at 20:48

     Ναι, εντάξει, αλλά το τι θέλεις να πεις εδώ δεν είναι σαφές και δεν μπορεί να διασαφηνίζεται με παραπομπές… Εδώ μιλάς για «ατομική ακεραιότητα». Το άρθρο αφορά στη ατομική διαφοροποίηση των Οικονόμου – Ψαριανού. Επομένως, σε αυτούς δεν αναφέρεσαι; αυτοί δεν είναι που «δεν θυσιάζουν την ακεραιότητά τους μέσα στην παράνοια του συλλογικού μαζοχισμού»;

      • RYaN (ip 79.129....) on 30 Μαρτίου 2014 at 20:53

      Ας πούμε ότι θα μπορούσα να εννοώ το ακριβώς αντίθετο. Αλλά θα ήταν υπερβολικά μερικό και ειδικό από τη μία πλευρά και εξαιρετικά χαριστικό για την άλλη, ώστε να αξίζει να το σχολιάσω κατ’ αυτόν τον τρόπο.

      • RYaN (ip 192.111....) on 30 Μαρτίου 2014 at 21:12

      Πέτρο, παραπάνω μιλάς με τον RADIUS. Γι’ αυτό σου έβαλε και το link. Εγώ που είμαι λίγο πιο τραχύς σ’ αυτά που λέω, οπότε καταλαβαίνω ότι αυτό που λέει είναι ότι Οικονόμου – Ψαριανός είναι δύο άτομα πνιγμένα στη συλλογική ευθύνη. Για να καταλάβεις ο Οικονόμου δεν ψήφισε το 2010 το μνημόνιο, ως πρόσχημα, για να γλυτώσει τη διαγραφή που του ετοιμαζόταν για ρουσφέτια. Από την άλλη, σου λέει ότι και στους υπόλοιπους υπάρχει ένα μίγμα «καθαροί-λέρες» που είναι πολύ δύσκολο να τους διαχωρίσεις.
      RYaN ®

     • Πέτρος Δ. on 30 Μαρτίου 2014 at 21:43

     “δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγo να θυσιάσουν την ατομική τους ακεραιότητα μέσα στην παράνοια του συλλογικού μαζοχισμού”…

     Γρ. Ψαριανός, Απρίλιος 2008, αγόρευση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο (που κατατέθηκε προς ψήφιση σε ένα άρθρο) :

     «ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΛΙΒΕΡΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ …ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ»
     «…ένα νομοσχέδιο 400 σελίδων, ένα μαμούθ, πραγματικό μαμούθ δηλαδή, με τεράστια δόντια, με χαυλιόδοντες… ένα νομοσχέδιο το οποίο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες θα συζητιότανε σε τρία ή σε πέντε ή σε δέκα, ή σε δώδεκα χρόνια, όπως έχει γίνει… και στην Ισπανία 8 χρόνια είχε διάλογο και συζήτηση με τους φορείς, τα επιμελητήρια και όλους τους οργανισμούς και τα συνδικάτα και με όλον τον κόσμο η κυβέρνηση… και σε πάρα πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες… Εδώ θέλουμε, σε τρεις βδομάδες, το καταθέτουμε και να το ψηφίσουμε, και θα το ψηφίσει μόνη της μία κυβέρνηση θλιβερής μειοψηφίας του 42% που στην πραγματικότητα είναι 30 επί του συνόλου του ελληνικού λαού… και η οποία κυβέρνηση το μόνο που θέλει να κάνει μ’ αυτό το νομοσχέδιο είναι να υποβιβάσει τους κατοίκους μιας πολυκατοικίας όλους στο υπόγειο και να μείνει μόνο το ρετιρέ και να του δώσει και δικαιώματα για πανωσήκωμα… τώρα πλήττονται το 90% του ελληνικού λαού… αλλά η κυβέρνηση δεν το ξέρει αυτό… γιατί η κυβέρνηση κάνει διάλογο στις δεξιώσεις και στα ρετιρέ, η κυβέρνηση δεν έχει κατέβει στο δρόμο να μιλήσει… η κ. Πετραλιά… ο κ. Αλογοσκούφης…. κι ο πρωθυπουργός… συζητάνε μόνο στις δεξιώσεις… δεν έχουν μιλήσει με τον κόσμο, ούτε έχουν πλησιάσει τον κόσμο, και υπάρχουν άνθρωποι που είναι από παράδοση δεξιοί οι οποίοι φρικιούν μ’ αυτό το νομοσχέδιο… αλλά δεν σας νοιάζει τι λέει ο κόσμος…. γιατί είσαστε μία κυβέρνηση σε διατεταγμένη υπηρεσία … εγκαλείτε την αντιπολίτευση για σχέσεις με ευρωπαίους τραπεζίτες!!! ΕΣΕΙΣ;… Είσαστε κυβέρνηση σε διατεταγμένη υπηρεσία και θα προσπαθήσετε να φέρετε εις πέρας αυτό το έργο με οποιοδήποτε κόστος, αδιαφορώντας για τις 500.000 ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν χθες στην Αθήνα, αδιαφορώντας για το άλλο μισό εκατομμύριο του Δεκέμβρη, αδιαφορώντας για το τι λένε οι οργανισμοί, τα επιμελητήρια, τα συνδικάτα, οι πάντες… Κάνετε του κεφαλιού σας, όχι γιατί γουστάρετε, αυτό που κάνετε το κάνετε καθ’ υπαγόρευση, και να αφήσετε τα κολπάκια που εγκαλείτε τους άλλους για σχέσεις με τραπεζίτες, με ξένα κέντρα και Νομισματικά Ταμεία, ξέρετε πολύ καλά ποια είναι η δουλειά που κάνετε και την κάνετε με επιμέλεια… ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ !»

      • RYaN (ip 192.111....) on 30 Μαρτίου 2014 at 22:17

      Φαίνεται ότι τον πήραξαν οι πολλές μπύρες 😆
      RYaN ®

  • PASO on 30 Μαρτίου 2014 at 16:50

  ΓΙΑΤΙ ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ? ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ? ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ.

   • RYaN (ip 79.129....) on 30 Μαρτίου 2014 at 17:18

   Γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει καταστεί, ίσως το μόνο, σχεδόν ομοιογενές κόμμα με βάση τον παραπάνω αναφερόμενο διαχωρισμό. Όλα τα άλλα κόμματα σπαράσσονται από τις προστριβές, έως πασιφανείς μάχες, μεταξύ αυτών των δύο θεμελιωδών κοινωνικών ομάδων.

    • RYaN (ip 79.129....) on 30 Μαρτίου 2014 at 19:13

    Ζητώ συγγνώμη από το RYaN που χρησιμοποίησα και πάλι τα δικά του στοιχεία εισόδου, αλλά ως τεχνικός ενδιάμεσος δικαιούμαι κι εγώ πού και πού να χρησιμοποιώ τα αρχικά.

     • RYaN (ip 192.111....) on 30 Μαρτίου 2014 at 19:18

     Ok φίλε. Κανένα πρόβλημα.

  • PASO on 30 Μαρτίου 2014 at 17:21

  ΣΤΟ 3% ΕΤΣΙ?

  • varanus komodoensis on 30 Μαρτίου 2014 at 21:04

  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ

  • alatzaz on 30 Μαρτίου 2014 at 21:24

  Αυτο το μορφωμα που φερει το ονομα δημαρ δεν εχει τιποτα το ηθικο μεσα του , αρχηγος και στελεχη σε λιγο θα ανηκουν στο σκουπιδοτενεκε της ιστοριας ,,αλλα μερικοι σαν τον ψαριανο και τον οικονομο ουτε εκει δεν χωρανε διοτι θα μολυνουν τα σκουπιδια με χολερα ,

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: