Μαρ 30 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Ο υπουργός Οικονομικών δεν υφίσταται

Βαρδής.ΣτουρνάραςΜετά τη σημερινή εξέλιξη,  υπουργός των Οικονομικών δεν υφίσταται, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους διαδηλωτές που αντιδρούν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή στην Πλατεία Συντάγματος.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, έπειτα από την αποχώρησή του από την Ολομέλεια της Βουλής, η απόρριψη της πρότασης μομφής κατά του κ. Στουρνάρα στέρησε από τον υπουργό Οικονομικών την στήριξη και την εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

«Αυτοί αρνήθηκαν να γίνει συζήτηση και ψηφοφορία επ΄ αυτού, πρώτον, γιατί τρέμουν τη δυνατότητα να διεξαχθεί ένας διάλογος με άνεση χρόνου για να ενημερωθεί ο λαός, και, δεύτερον, διότι δεν έχουν τη δυνατότητα να υπερψηφίσει η ίδια κοινοβουλευτική τους ομάδα τον υπουργό της διάλυσης, τον υπουργό της καταστροφής, τον υπουργό της εκχώρησης του δημόσιου πλούτου στα συμφέροντα» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι συντελέστηκε ένα πρωτοφανές κοινοβουλευτικό και συνταγματικό πραξικόπημα, σχολιάζοντας πως ενώ η κυβέρνηση αρχικά είχε αποδεχθεί να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση, όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, στη συνέχεια επικαλούμενοι μια σειρά άστοχων νομικίστικων επιχειρημάτων, τελικά απέρριψαν το αίτημα,

Για άλλη μια φορά γίνεται φανερό ότι αυτή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν λογαριάζει ούτε το Σύνταγμα, ούτε την κοινοβουλευτική διαδικασία, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι οι μέρες και οι ώρες τους είναι περιορισμένες αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές.

via naftemporiki.gr


2 Σχόλια


  1. Big deal!

      • RYaN on 31 Μαρτίου 2014 at 00:28

      151 το άρθρο της Eurobank

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: