Μαρ 31 2014

Ξαναγκρινιάζει ο Ψαριανός για το ΌΧΙ της ΔΗΜΑΡ στο πολυνομοσχέδιο

asterix3 Σφοδρή κριτική στον Φώτη Κουβέλη για τον τρόπο που λαμβάνει τις αποφάσεις στη ΔΗΜΑΡ – με αποκορύφωμα την απόφαση για καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου – έκανε τη Δευτέρα ο βουλευτής του κόμματος Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος εξάλλου απείχε από την ψηφοφορία.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Γρηγόρης Ψαριανός μίλησε ευθέως για «πρόβλημα λειτουργίας» στη ΔΗΜΑΡ και για αποφάσεις που λαμβάνονται προσωπικά από τον Φώτη Κουβέλη «και μια ομάδα δύο-τριών ατόμων που είναι δίπλα του».

«Στην ανανεωτική Αριστερά, η δημοκρατία δεν είναι προσχηματική ή πολυτέλεια. Ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου και όλοι οι εθνάρχες ή ηγέτες έπαιρναν αποφάσεις και η δημοκρατία ήταν στοιχείο διακόσμησης. Στη ΔΗΜΑΡ είναι πυλώνας της ύπαρξής της και γι’ αυτό έφυγε από το σταλινισμό, το ΚΚΕ και το ’68. Είμαι στην ανανεωτική Αριστερά από το ’72, από το Ρήγα. Ποτέ δεν παίρνονταν αποφάσεις πριν συγκροτηθεί ένα όργανο και στη ΔΗΜΑΡ έχει γίνει πολλές φορές αυτό», ανέφερε αρχικά.

Αμέσως μετά εξήγησε τι συνέβη με την απόφαση για το «όχι» στο πολυνομοσχέδιο: «Ο κ. Κουβέλης, ο πρόεδρός μου, βγήκε στο Βελλίδειο και είπε ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Και συνεκλήθη η κοινοβουλευτική ομάδα δύο μέρες μετά, το Σάββατο. Για να αποφασίσουμε τι; Αυτό που είχε ανακοινώσει ο κ. Κουβέλης στο Βελλίδειο; Να μιλήσουμε επί του πρακτέου και για την ουσία της δημοκρατίας, με την οποία έχω μεγαλώσει; Περίμενα από τον κ. Κουβέλη να πει ότι «επειδή η κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, βγήκε εκβιαστικά, προτείνω στην κοινοβουλευτική μου ομάδα να ψηφίσουμε ‘παρών’, γιατί κάποια τα δεχόμαστε και άλλα όχι» – μην πούμε τώρα ποια είναι αυτά, τα γάλατα, τα ταξί, τα βανάκια των ξενοδοχείων ή οι τράπεζες. Κάποια από αυτά, όμως, είχαν αποφασιστεί και ήταν υποχρεώσεις απ’ όταν η ΔΗΜΑΡ ήταν στην κυβέρνηση».

Και ο ίδιος συνέχισε αναλύοντας το πρόβλημα δημοκρατικής λειτουργίας στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ: «Κορυφαίες αποφάσεις πάρθηκαν προσωπικά από τον κ. Κουβέλη και μια ομάδα δύο-τριών ατόμων που είναι δίπλα του. Υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας. Η κοινοβουλευτική ομάδα δεν έχει κανέναν αποφασιστικό ρόλο. Η Εκτελεστική Επιτροπή που είναι επίσης κεντρικό όργανο, δεν έχει κανένα αποφασιστικό ρόλο. Κάποτε, υπήρχε ένας «πρωινός καφές», στον οποίο παίρνονταν έστω και εξωθεσμικά αποφάσεις από κάποια στελέχη του κόμματος. Τώρα, οι αποφάσεις παίρνονται εκτός από τον κ. Κουβέλη από μία επιτροπή πολιτικού σχεδιασμού, στην οποία είναι κάτι άνθρωποι που ήρθαν την περασμένη Τρίτη στη ΔΗΜΑΡ. Και δεν το λέω εγώ, αλλά στελέχη που είναι στην Αριστερά 40 χρόνια… Είναι ο Π. Παναγιώτου, ο Χρ. Μαχαίρας, ο Χ. Καστανίδης, ο Γ. Τσαμουργκέλης, η Μ. Κοππά, ο Στ. Μανίκας, ο Μ. Σταυρακάκης. Διάφοροι άνθρωποι φίλοι μου, συμπαθητικοί, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ… Και ενώ η ΔΗΜΑΡ έχει δηλώσει ότι δεν μιλάει με το ΠΑΣΟΚ, διότι δεν θέλει πολύ πασοκίλα…».

Ο Γρηγόρης Ψαριανός κατήγγειλε πως αυτοί που λαμβάνουν τώρα τις αποφάσεις στη ΔΗΜΑΡ είχαν ψηφίσει τα μνημόνια.
«Μερικοί από αυτούς, είχαν ψηφίσει πολλά μνημόνια, τη στιγμή που η ΔΗΜΑΡ τώρα – ενώ δεν έχει ψηφίσει κανένα μνημόνιο – φαίνεται έντονα αντιμνημονιακή. Τώρα, που τα μνημόνια τελείωσαν! Νομίζω ότι αυτό πρέπει να συζητηθεί αναλυτικά και σε Κεντρικές Επιτροπές και μεταξύ ανθρώπων που αποτελούν την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ εκτενώς και να εξαντληθούν αυτά, διότι όχι μόνο δεν εξαντλούνται, αλλά βρισκόμαστε συνέχεια ενώπιον ειλημμένων αποφάσεων».

Συνέχισε δε την κριτική του για την αντιμνημονιακή στρατηγική της ΔΗΜΑΡ υπενθυμίζοντας τα απογοητευτικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων: «Είμαστε σε μια περίοδο που η ΔΗΜΑΡ δεν είναι στα καλύτερά της και έχει χάσει, όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, την εκλογική της βάση. Δεν είναι ίδια με το Μάιο και Ιούνιο του 2012, διότι η δεύτερη, του Ιουνίου, η μισή περίπου εκλογική βάση της ΔΗΜΑΡ ήταν αλλαγμένη, ενώ το Μάιο είχαν εκλεγεί με το σταυρό οι βουλευτές. Εκτοτε, από το 6,23%, έχει γίνει 1,5% – δύο παρά τέταρτο» σχολίασε.

Ο ίδιος προειδοποίησε μάλιστα πως «αυτό το πράγμα, κάποια στιγμή, θα προσπαθήσουν κάποιοι να το χρεώσουν, όπως γίνεται σε σταλινικά κόμματα, στον «εσωτερικό εχθρό». Θυμηθείτε το αυτό. Κινδυνεύουμε και προς τις ευρωεκλογές πηγαίνοντας να υποστούμε σοβαρό πλήγμα. Δεν είναι μόνο το ποσοστό, αλλά ότι οι άνθρωποι που φεύγουν αναζητούν κάτι καλύτερο, που μπορεί να μην είναι, αλλά τους χάνεις. Και επειδή έχουν θυμώσει επειδή τους έχεις αδειάσει μία, δύο, τρεις ή πέντε φορές, δεν θα επιστρέψουν. Από την ημέρα της αποχώρησης από την κυβέρνηση – άσχετα αν συμφωνούν, διότι μπορεί και καλά να κάναμε – έχει γίνει μια αλυσίδα λαθών με τις επιλογές μας. Π.χ. στο διάλογο για την Κεντροαριστερά, ο κ. Κουβέλης έλεγε ότι δεν του αρέσει η λέξη Κεντροαριστερά και του αρέσει ο όρος δημοκρατικός σοσιαλισμός. Και όμως, στο Βελλίδειο είπε 30 φορές τη λέξη Κεντροαριστερά και έμεινα άναυδος…» τόνισε ο Γρ. Ψαριανός ο οποίος πάντως διαβεβαίωσε ότι δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ.

«Αν ήμουν να πάω προς την έξοδο, θα είχα πάει ήδη. Πρέπει να μου κλείσει κάποιος την πόρτα για να βρεθώ, αλλά δεν έχω σκοπό να το κάνω εγώ αυτό» είπε.

«Τσόντα της ομάδας Μπαλτάκου το ΠΑΣΟΚ»

Ο Γρηγόρης Ψαριανός επεσήμανε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ότι η ΔΗΜΑΡ έχει κάνει στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Υπάρχει η δεδηλωμένη στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κουβέλης επισήμως το αρνείται, όπως και στελέχη της ηγετικής ομάδας. Όμως, υπάρχουν δευτερεύοντα στελέχη της ηγετικής ομάδας που είναι σχεδόν ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι συζητείται μέσα στη ΔΗΜΑΡ ότι μετά τις ευρωεκλογές θα είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και εμείς θα είμαστε βοηθοί του. Λέγεται συγκεκριμένα ότι θα του κρατάμε τα γκέμια, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τσουμπουρτσουλούκι και γίνεται το μπάχαλο, λένε άνθρωποι της ΔΗΜΑΡ ότι πρέπει να μπούμε δυνατά και να τους κρατάμε τα γκέμια και να τους δείξουμε την ευρωπαϊκή προοπτική, διότι υπάρχει κίνδυνος να μας ρίξουν στη δραχμή και να μας κάνουν Βενεζουέλα».

Αναφορικά τέλος με το ΠΑΣΟΚ ο Γρηγόρης Ψαριανός, επιστρατεύοντας τον γνώριμο καυστικό λόγο του, είπε: «Αυτό το ΠΑΣΟΚ, το εναπομείναν στον Βενιζέλο δηλαδή, είναι λίγο τσόντα της ομάδας Μπαλτάκου, Μουρούτη και Κρανιδιώτη. Όλοι, από τη θέση τους καθένας, παίζουν το ρόλο του εθνικού υπεύθυνου…»

Η απάντηση της ΔΗΜΑΡ

Τα όσα είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός στον ΒΗΜΑ FM 99,5 προκάλεσαν την αντίδραση της Αγίου Κωνσταντίνου που σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Η ανακίνηση σε καθημερινή βάση ανύπαρκτων θεμάτων δήθεν εσωκομματικής δημοκρατίας, υπονομεύει αντικειμενικά τις εκλογικές προοπτικές της Δημοκρατικής Αριστεράς και λειτουργεί υπέρ αντίπαλων πολιτικών σχεδίων. Ας καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι πλέον ανεκτό ό,τι χτίζεται με τόσο κόπο από χιλιάδες μέλη του κόμματος να «ξηλώνεται» χάριν εντυπωσιασμών, επικοινωνιακών στοχεύσεων και προσωπικών στρατηγικών».

 


2 Σχόλια

  • RYaN on 31 Μαρτίου 2014 at 16:15

  Ο Ψαριανός εξ αριστερών και ο Άδωνις εκ δεξιών είναι δύο χαρακτηριστικοί τύποι βλακών που ασπάστηκαν το δόγμα της συλλογικής ευθύνης και έγιναν οι μεγαλύτεροι προπαγανδιστές του, χωρίς οι ίδιοι να έχουν σοβαρή ανάμειξη στο «άθλημα». Τουλάχιστον, μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

  • Πέτρος Δ . on 31 Μαρτίου 2014 at 22:02

  Άναυδος ο Ψαριανός !!!
  Ο Ψαριανός, που κάνει τον άναυδο για την ανακολουθία του Κουβέλη, μας θυμίζει την προϋπηρεσία του στο Ρήγα – για να μας πει τι; Να μας κάνει τον αριστερό; Ε, κι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο κολλητός του, στον Ρήγα ήταν κι αυτός. Αριστερός είναι;
  Τον Νοέμβριο 2011 ο Ψαριανός είχε δηλώσει: «Όταν ο δικομματισμός καταρρέει, η Αριστερά κρύβεται στην τουαλέτα». Έκτοτε ο ίδιος έχει κρυφτεί δύο φορές στην τουαλέτα ως εφεδρεία του συστήματος (του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που συμπτύχθηκαν σε ένα κόμμα για να κρατηθούν στις καρέκλες τους και να σώσουν τα κεφάλια τους αφού κατέστρεψαν τη χώρα) για να σιγουρευτεί ότι θα περάσουν τα πολυνομοσχέδια-τέρατα-μαμούθ.
  Έχει παρ’ όλα αυτά το θράσος να ισχυρίζεται – και να μας το τονίζει – ότι η ΔΗΜΑΡ δεν ψήφισε κανένα μνημόνιο. Τι λέει ο κύριος; Σε ποιον τα πουλάει αυτά; Ο Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ τον Φεβρουάριο 2012 μπορεί να μην ψήφισαν το 2ο Μνημόνιο (δεν χρειαζόταν τότε – έφταναν οι «υπόλοιποι» – ήταν πιο χρήσιμοι οι ΔΗΜΑΡίτες με το να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους τους και να συμπράξουν στην συγκυβέρνηση με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αργότερα τον Ιούνιο 2012 – σύμπραξη που διέψευδαν προεκλογικά μετά βδελυγμίας) αλλά ο Ψαριανός, ως «υπεύθυνος αριστερός», έκανε σταυροφορία να στηριχθεί ο Παπαδήμος και το Μνημόνιο. Οι δηλώσεις του λίγο πριν συγκροτηθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου (…μάλλον, για να χτυπηθεί ο δικομματισμός!!!!) : «…Πρέπει τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και 37 χρόνια να προχωρήσουνε συναινετικά μ’ ένα πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και να σταματήσουν να παίζουν τις κουμπάρες… …σε μία συγκυβέρνηση για τρεις, τέσσερις, πέντε ή έξι μήνες – όχι βραχείας πήξεως -, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να διασφαλιστεί η δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα και η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας. Αφού αυτό διασφαλιστεί, μετά από τέσσερις, πέντε ή έξι μήνες να πάμε σε εκλογές. Δεν υπάρχει άλλη λύση τώρα».
  Και όταν συγκροτήθηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου, με τρίμηνο ορίζοντα και προσφυγή σε εκλογές τον Φεβρουάριο 2013 όπως είχε συμφωνηθεί και ανακοινωθεί, ο Ψαριανός δήλωνε: «Σιγά μη γίνουν (οι εκλογές) στις 19 Φεβρουαρίου! Ούτε να επισπευσθεί, ούτε να παραταθεί, ούτε να »προσυμφωνηθεί» ο χρόνος, ο βίος της. Να ολοκληρώσει το σκοπό (σ.σ. ο σκοπός ήταν η ψήφιση του 2ου Μνημονίου, του PSI και της υπαγωγής μας στο αγγλικό δίκαιο) για τον οποίο συγκροτήθηκε και μετά να προκηρυχτούν εκλογές… …εδώ είμαστε, δε χανόμαστε… Η Ελλάδα να βρει την κοινωνική της ισορροπία, ρυθμό ανάπτυξης (σ.σ. τον βρήκε!!!!!!!!) και τον ευρωπαϊκό της δρόμο, αυτό είναι το ζητούμενο…». Αυτά έλεγε και το έπαιζε «υπεύθυνος αριστερός». Κατά τα άλλα… αυτός… δεν ψήφισε!!!!
  Μάλιστα ζητούσε από τον Κουβέλη να συμφωνήσει στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις που ζητούσε το Eurogroup από τους πολιτικούς αρχηγούς: «να πάρει θέση (σ.σ. ο Σαμαράς) υπέρ της υπογραφής στις δεσμεύσεις που ζητά η τρόικα από τη χώρα, τάχθηκε σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, σε δηλώσεις του στο σταθμό. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, εξέφρασε την αντίθετη άποψη. Σε δήλωσή του, στον ΒΗΜΑ, 99,5, το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Κουβέλης, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς δεν πρέπει να υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητά το Eurogroup».
  Επίσης στην εκπομπή του Στ. Θεοδωράκη «Πρωταγωνιστές» τον Νοέμβριο 2011, ο Ψαριανός ήταν αυτός που «επιλέχθηκε» από το σύστημα ως «σοβαρός αριστερός» να απονείμει συγχωροχάρτι στον Βορίδη (και στον Γεωργιάδη, ήτοι στους φασίστες που μπήκαν υπουργοί στην κυβέρνηση του δοτού Παπαδήμου)… και να τους ξεπλύνει… οι δηλώσεις του: «ο Βορίδης είναι ένας πρώην φασίστας, που ανένηψε… μια χαρά κοινοβουλευτικός ανήρ είναι…» και λίγο αργότερα, τον Απρίλιο 2012: «οι τραμπούκοι της Αριστεράς είναι πολύ χειρότεροι από εκείνους του Βορίδη». ( Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνέχισε και μεταγενέστερα από την υπέροχη εκπομπή του το «ξέπλυμα» των φασιστών… έφτασε μέχρι τα γραφεία της ΧΑ να πίνει από την κούπα με το σύνθημα «ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ»).
  Ανάμεσα στα δυο κρυφτούλια του στις τουαλέτες της Βουλής (7 Νοεμβρίου 2012 και 30 Μαρτίου 2014), είχε προβεί σε «αποκήρυξη» των Μνημονίων… ιδού, από το ρεπορτάζ: – Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 – Συνέντευξη στον Real Fm:
  «Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real Fm ξέπερασε σε ζήλο για τα μέτρα τον τσάρο της Οικονομίας. Σχεδόν έξαλλος ζητούσε να εφαρμοστεί το Μνημόνιο, το οποίο όπως είπε έχει πάει πίσω, ενώ μιλώντας για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο εξέφρασε την άποψη πως έπαιρναν παχυλούς μισθούς.
  Στον «Καιάδα» έριξε και τα εργατικά δικαιώματα των εργαζομένων αφού ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι και αυτά ήταν πάρα πολλά».
  Λίγες ημέρες πριν, στις 14 Ιανουαρίου 2013, ήταν ένας από τους 166 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που ΕΠΙΚΥΡΩΣΑΝ την ΠΑΡΑΔΟΣΗ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ της χώρας ΟΡΙΣΤΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ !!!!! και ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
  Επίσης, σε προηγούμενες δηλώσεις του για τα Μνημόνια – πριν γίνει απροκάλυπτα προπαγανδιστής τους – ο αριστερός βουλευτής (όπως τον βλέπεις από πίσω) το ‘φερνε λάου-λάου… Ιδού μετάλλαξη σε στάδια:
  – Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010 – Συνέντευξη στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Άντε πάλι με το μνημόνιο, είπαμε το καταψηφίσαμε στη Βουλή και κάναμε αντιπροτάσεις».
  – Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 – Συνέντευξη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, για το μνημόνιο: «Το καταψηφίσαμε, τι άλλο να πούμε; Εσείς έχετε βαρεθεί να με ρωτάτε, όσο έχω βαρεθεί εγώ να σας απαντάω;»
  – Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 – Συνέντευξη στο news 247:
  «Το μνημόνιο είναι μία κατάρα… κόβει μισθούς, συντάξεις, βάζει φόρους… Δεν λέει μόνο αυτά το μνημόνιο δεν λέει μόνο να κόψεις μισθούς και συντάξεις. Λέει και να μην πληρώνονται οι κληρικοί και οι παπάδες από το κράτος, να γίνει μικρότερο και πιο λειτουργικό το κράτος, να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, να προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις».
  Και, κατά τη βούληση του υπεύθυνου αριστερού, προχώρησαν οι αποκρατικοποιήσεις που είχαν ψηφιστεί στο 2ο Μνημόνιο του Φεβρουαρίου 2012. Το Μνημόνιο που ο ίδιος λέει ότι δεν ψήφισε… Βέβαια… αλλά ο ίδιος ήταν υπέρ της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση Παπαδήμου – είναι σαφής στην εκπομπή του Θεοδωράκη τον Νοέμβριο του 2011. Δηλαδή, αν αποφάσιζε ο ίδιος μόνος του, θα το ψήφιζε με τα τέσσερα, και πάντως έκανε τα πάντα για να ψηφιστεί και να περάσουν οι αποκρατικοποιήσεις:
  » ΦΕΚ αρ. φύλλου 28, 14 Φεβρουαρίου 2012
  Δ. Αποκρατικοποιήσεις
  23. Στα πλαίσια του προγράμματος, σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε μια ουσιαστική εκχώρηση των δημοσίων περιουσιακών στοιχείων στον έλεγχο του ιδιωτικού τομέα. Η μεταφορά περιουσιακών στοιχείων σε βασικούς τομείς της οικονομίας (όπως λιμένες, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, ενέργεια και ακίνητα) σε πιο παραγωγικές χρήσεις μέσω αποκρατικοποιήσεων και παραχωρήσεων θα πρέπει να ενθαρρύνει τις ΑΞΕ και άλλες ιδιωτικές επενδύσεις υποστηρίζοντας την οικονομική ανάκαμψη και την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. »
  Επίσης ο κύριος βουλευτής…
  – διαφώνησε με την απόφαση του -χαμαιλέοντα- Κουβέλη να αποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση λόγω του κλεισίματος της ΕΡΤ (η ΔΗΜΑΡ εξαφανίστηκε δημοσκοπικά και ο Κουβέλης έτρεχε να περισώσει το μόρφωμα-δίχτυ του συστήματος, αλλά ο Ψαριανός… περί άλλων ετύρβαζε…)
  – εκδήλωνε και εκδηλώνει τον διακαή πόθο του για επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση (η Ντόρα τον Νοέμβριο 2013 και ο Σαμαράς τον Μάρτιο 2014 απευθύνουν εκκλήσεις στη ΔΗΜΑΡ και ο Ψαριανός σηκώνει τον τόπο για επιστροφή της… «υπεύθυνης κυβερνώσας αριστεράς» στο κυβερνητικό μαντρί)…

  Και φτάνουμε στο σήμερα… που η ΔΗΜΑΡ καταρρέει, προέχει η ατομική διάσωση και η επόμενη μέρα μέσω των κεντροαριστερών λύσεων – των νέων διχτυών που προωθεί το ίδιο το σύστημα… Αλλά η Ελιά δεν έδεσε καρπό, στην ΔΗΜΑΡ πλέον το κλίμα έχει γίνει πολύ βαρύ. Έχει να διαχειριστεί και μια δέσμευση – που τον πλακώνει – ότι θα κατέλθει υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ… αυτή έγινε όταν υπήρχε η σιγουριά ότι θα καταργηθεί το ασυμβίβαστο βουλευτή – υποψήφιου ευρωβουλευτή… οπότε δε γαμιέται, «πηγαίναμε στα σίγουρα». Αλλά, φευ, ο Μπένι άλλαξε γνώμη για την κατάργηση του ασυμβίβαστου που είχε απαιτήσει από τον Σαμαρά και η κυβέρνηση διά του Μιχελάκη πήρε πίσω την ειλημμένη απόφασή της. Τώρα, όποιος βουλευτής θέλει να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, πρέπει να παραιτηθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Τόμπολαααααα!!!!!!! Εδώ σε θέλω κάβουρα!
  Να το πάρει το ποτάμι;;;;

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: