Μαρ 31 2014

Ο Λάτσης πήρε το Ελληνικό

Εγκρίθηκε η προσφορά της Lamda για το Ελληνικό

Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε ομόφωνα την Lamda Development ως προτιμητέο Επενδυτή για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ μετά και τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.

Είχε προηγηθεί η υποβολή ξεχωριστών γνωμοδοτήσεων (fairness opinions) από τους Χρηματοοικονομικούς Συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, Citigroup και Piraeus Bank, οι οποίοι έκριναν δίκαιη και εύλογη την τελική οικονομική προσφορά, ύψους 915 εκ. ευρώ, της Εταιρίας και του επενδυτικού σχήματος που τη στηρίζει.

Η προσφορά

Η προσφορά της Lamda Development έφτασε τα 915 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας Ελληνικόν ΑΕ.

Ο επενδυτής δεσμεύεται να επενδύσει 1,25 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας για την ανάπτυξη του μητροπολιτικού πάρκου και των υποδομών του ακινήτου.

Εκτιμάται ότι η ανάπτυξη του πάρκου 2,000 στρεμμάτων θα κοστίσει περί τα 300 εκ. ευρώ και τα υπόλοιπα 950 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν για τη δημιουργία των υποδομών.

Στο τίμημα δεν περιλαμβάνεται συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου με ποσοστό 30% στα μελλοντικά κέρδη του επενδυτή.

Σε 2 χρόνια οι πρώτες αναπτύξεις

Εντός περίπου μιας διετίας από τη στιγμή που δοθεί το «πράσινο φως» για το ξεκίνημα των έργων στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, θα ξεκινήσει σταδιακά η έκταση να είναι ελεύθερα προσβάσιμη στο κοινό, πλήρως αναβαθμισμένη με βάση το σχέδιο ανάπτυξης που έχει εκπονηθεί, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου. (Διαβάστε το ρεπορτάζ)

https://i0.wp.com/admin.nooz.gr/Uploads/elliniko273142.jpg?w=803Το σχέδιο της Lamda Τη δημιουργία πάρκου έκτασης 2 εκατομμυρίων τ.μ.– ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα παγκοσμίως-, υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις, ένα αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο, με ελεύθερη πρόσβαση όλων των παραπάνω στο κοινό, καθώς και τουριστικές υποδομές, δημιουργώντας έτσι έναν προορισμό που αναμένεται να προσελκύσει 1.000.000 επιπλέον τουρίστες στην Αθήνα, περιλαμβάνει το επενδυτικό πλάνο για το Ελληνικό.

Ταυτόχρονα, θα δημιουργήσει περίπου 15.000 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της επένδυσης στο Ελληνικό, ενώ με την ολοκλήρωση των έργων θα δημιουργηθούν 50.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Τα φορολογικά έσοδα που θα έχει το δημόσιο σε ετήσια βάση όταν ολοκληρωθούν τα έργα θα ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το ακίνητο έχει περισσότερο από τρεις φορές το μέγεθος του Μονακό, περισσότερο από δύο φορές το μέγεθος του Hyde Park στο Λονδίνο και σχεδόν δύο φορές το μέγεθος του Central Park στη Νέα Υόρκη.

πηγή


2 Σχόλια

    • PASO on 31 Μαρτίου 2014 at 19:58

    ΠΩΠΩΠΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ…

    • ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ on 31 Μαρτίου 2014 at 21:01

    Μετά λέει από ξεχωριστή γνωμοδότηση από Χρηματοοικονομικούς Συμβούλους Citigroup και Piraeus Bank, οι οποίοι έκριναν δίκαιη και εύλογη την τελική οικονομική προσφορά! ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: