Απρ 02 2014

Tην παραίτησή του υπέβαλε ο Τάκης Μπαλτάκος

Τηκατάλογοςν παραίτησή του από γραμματέας της Κυβέρνησης υπέβαλε ο Τάκης Μπαλτάκος, μετά το σάλο που προκλήθηκε από το βίντεο-φωτιά όπου παρουσιαζόταν συνομιλία του με τον Η. Κασιδιάρη κατά την οποία κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα με άκρως απρεπείς χαρακτηρισμούς επειδή αντέδρασε όταν, από την Αμερική που βρισκόταν, πληροφορήθηκε τις αποφυλακίσεις βουλευτών της ΧΑ με περιοριστικούς όρους – μεταξύ αυτών, και του κ.Κασιδιάρη.

Μου ασκήθηκαν πιέσεις

«Όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της ΧΑ κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους».

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, σε γραπτή δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει ότι υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του γγ της κυβέρνησης και ζητάει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Ολόκληρο το κείμενο της παραίτησης του Τ. Μπαλτάκου, έχει ως εξής:

«Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπό μου δηλώνω τα εξής:
Λόγω της γειτνίασης των γραφείων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Χ.Α στη Βουλή είχα συχνές συμπτωματικές συναντήσεις με τους Βουλευτές του κόμματoς αυτού.

Σε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κ.κ. Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως.

Ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία μου απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες κι εκείνος αλλά και άλλοι βουλευτές της Χ.Α.

Το αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις. Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλον, δηλαδή την απαλλαγή μου από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περί «σκευωρίας» δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα».

Έδειξε την έξοδο ο Α. Σαμαράς

«Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο κ. Μπαλτάκος. Αυτό δήλωσε, εξερχόμενος των γραφείων της ΝΔ στη Λ. Συγγρού, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη συνταχθεί η επιστολή παραίτησης του γραμματέα της Κυβέρνησης και αναμένεται η δημοσιοποίησή της.

Στο μεταξύ, κωμικοτραγικές καταστάσεις εξελίσσονται στην Βουλή με το γιο του κ. Μπαλτάκου να διαπληκτίζεται με χρυσαυγίτες, ο οποίος τους ζητάει εξηγήσεις επειδή «την έστησαν» στον πατέρα του.

 


Αρέσει σε %d bloggers: