Απρ 04 2014

Ο Σαμαράς εκβίαζε τον Κουβέλη με τον Μπαλτάκο

Με αφορμή το σκάνδαλο Μπαλτάκου, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε πως, όταν ήταν η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, τους είχε ειπωθεί πως «αν δεν ψηφίσετε εσείς της ΔΗΜΑΡ το τάδε νομοσχέδιο, δεν θα πέσει η κυβέρνηση, διότι θα συνεργαστούμε με την Χρυσή Αυγή», ενώ ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης δήλωσε: «Ο Τάκης Μπαλτάκος μάς εκβίαζε ότι, εάν ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ δεν αποσύρουν την πρόταση νόμου με την οποία ζητούσαν να αρθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, η ΝΔ θα παρέμενε στην κυβέρνηση με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής».

Δηλαδή, η ΔΗΜΑΡ ψήφιζε τα νομοχέδια του Αντώνη Σαμαρά, για να μην τα ψηφίσει η Χρυσή Αυγή.

Η ΔΗΜΑΡ συνεργαζόταν στην κυβέρνηση με την ακροδεξιά Νέα Δημοκρατία, για να μην συνεργαστεί η ακροδεξιά Νέα Δημοκρατία με την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή.

Αυτά τα σκέφτηκαν όλοι μαζί εκεί στην ΔΗΜΑΡ ή ήταν προϊόν της σκέψης του πολιτικού κτήνους που ονομάζεται Γρηγόρης Ψαριανός; Μήπως τους τα είχε πει ο Μπίστης πριν φύγει;

Κάπως αργά θυμήθηκε ο κ. Κουβέλης πως η ΔΗΜΑΡ εκβιαζόταν από την ομάδα Σαμαρά.

Για την ακρίβεια, ο Φώτης Κουβέλης θυμήθηκε πως εκβιαζόταν από την ομάδα Σαμαρά τώρα που τον έχουν ξεχάσει όλοι, τώρα που η ΔΗΜΑΡ έχει γίνει ανέκδοτο και δεν πρόκειται να ξαναδεί ποτέ την Βουλή.

Τώρα μάλιστα, ο Κουβέλης ζητάει και εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τις δηλώσεις Μπαλτάκου και για τα πολιτικά παιχνίδια με την Χρυσή Αυγή.

Δηλαδή, όταν η ΔΗΜΑΡ ήταν στην κυβέρνηση και τους εκβίαζε ο Μπαλτάκος, ο Κουβέλης δεν είχε καταλάβει τίποτα για τα πολιτικά παιχνίδια του Σαμαρά με την Χρυσή Αυγή.

Ο Φώτης Κουβέλης μου θυμίζει κάτι ξεχασμένες γκόμενες που, μόλις τσακωθεί ο πρώην άνδρας τους με την φρέσκια γκόμενα, βρίσκουν ευκαιρία να φανούν κι αυτές, και πετιούνται και λένε «κι εμένα τα ίδια μου έκανε ο αλήτης, τέτοιος ήταν πάντα αλλά εγώ η χαζή δεν τον άφηνα γιατί τον αγαπούσα».

Βλέπω τον Κουβέλη και, εν μέρει, καταλαβαίνω γιατί κάποιοι σιχαίνονται τους αριστερούς ή τουλάχιστον αυτούς που δηλώνουν πως είναι αριστεροί.

(Ας πει ο κ. Κουβέλης επιτέλους τι του είχαν τάξει και γιατί τα έκανε όλα αυτά. Γιατί δεν μπορεί να συμμετείχε στην κυβέρνηση μόνο για να τον εκβιάζουν και να τον εξευτελίζουν. Για το …καλό της χώρας δεν το έκανε. Κάτι άλλο ήθελε. Και το έχασε κι αυτό. Έτσι γίνεται πάντα.)

(Ωραία βολεύτηκαν, όμως, όλοι οι Δημαρίτες. Κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος από την κυβέρνηση Σαμαρά. Πήραν όλοι μια θεσούλα από τους ακροδεξιούς του Σαμαρά.)

(Και να σκεφτείς πως κάποτε ο Κουβέλης μου ήταν συμπαθής. Παλιά. Πολύ παλιά.)

Πηγη

5 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • RYaN on 4 Απριλίου 2014 at 01:16

  Στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ αυτό ήταν βασικός ιδεολογικός άξονας (απορώ που δεν το είχε καταλάβει ο blogger πιτσ.): δηλαδή, συμμετέχουμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας για να τις τραβάμε όσο μπορούμε αριστερά.

   • Πέτρος Δ . on 4 Απριλίου 2014 at 07:22

   Τι έγινε λέει; Ο πιτσιρίκος είναι που δεν έχει καταλάβει ότι η ΔΗΜΑΡ θα τους τραβούσε… όσο μπορούσε αριστερά;;;;;!!!!!!
   Η ΔΗΜΑΡ δημιουργήθηκε από το σύστημα για να κρατηθεί στην εξουσία η κυβέρνηση των δωσίλογων και μάλιστα με «αριστερό» άλλοθι. Η ΔΗΜΑΡ δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε αριστερά. Η ΔΗΜΑΡ είναι νεοφιλελεύθερη έκδοση των φαντασμένων κομπλεξικών νάρκισσων που είναι νεοταξίτες αλλά και οι ίδιοι χρειάζονται άλλοθι για τον εαυτό τους και το παίζουν προοδευτικοί και υπεύθυνοι.

    • RYaN on 4 Απριλίου 2014 at 09:59

    Η ΔΗΜΑΡ δεν δημιουργήθηκε το 2012, αλλά το 2010, διασπώμενη από το ΣΥΡΙΖΑ με βάση τον παραπάνω ιδεολογικό άξονα. Η μετεξέλιξη της είναι ένα άλλο κεφάλαιο, το οποίο δεν αντιστοιχεί στον παρελθόντα χρόνο των ρημάτων που χρησιμοποίησα παραπάνω.

    • RYaN on 4 Απριλίου 2014 at 10:05

    Να συμπληρώσω, ότι ένα απίστευτο δημοσκοπικό εύρημα που έχει σχέση με την μετεξέλιξή της, είναι ότι μεταξύ Μαΐου 2012 και Ιουνίου 2012 διατήρησε το ποσοστό της, αλλάζοντας ψηφοφόρους! Δηλαδή, άλλοι άνθρωποι την ψήφισαν τον Μάιο και άλλοι τον Ιούνιο, με το πλήθος τους να είναι συμπτωματικά παρόμοιο!

 1. Τα κόμματα θεωρούν πως οι εκβιασμοί του ενός κόμματος προς ένα άλλο πρέπει να γίνονται κρυφά από τον λαό.

  Μας ανακοινώνουν τους εκβιασμούς ….μετά

  Πιο ολιχαρχικός βγάζεις εξανθήματα και σε αποφεύγει κι ο κόσμος.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: