Απρ 07 2014

Έρχεται η Βαλκανική σύνταξη 360€ και θα ισχύσει μετά τις εκλογές

Όλες οι αλλαγές στις συντάξεις από το 2015 - Ποιοι διασώζονται «Αντίστροφη μέτρηση» για νέες αλλαγές στις συντάξεις 2 εκ. συνταξιούχων και 1,5 εκ. ασφαλισμένων μέσα στο 2015

«Αντίστροφη μέτρηση» για νέες αλλαγές στις συντάξεις 2 εκ. συνταξιούχων και 1,5 εκ. ασφαλισμένων αμέσως μετά τις εκλογές

Κομβικό σημείο η «βαλκανική» σύνταξη  των 360 ευρώ. Έτσι 3,5 εκ. συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των Τραπεζών αναμένεται να επηρεαστούν από τις αλλαγές αυτές. Σε 5 σημεία εντοπίζονται οι σημαντικότερες αλλαγές και αφορούν σε:

1. Επικουρικές: Από τον ερχόμενο Ιούλιο τα ποσά των καταβαλλόμενων επικουρικών συντάξεων θα διαμορφώνονται με κριτήριο  το πόσα χρηματα έχουν τα ταμεία που κούρεψαν με το PSI. Από το Ιούνιο οι νέες περικοπές στα ποσά που καταβάλλονται στους ήδη συνταξιούχους αναμένονται να κυμανθούν μεταξύ των 7 – 10%.

Από 01.01.15 που αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού όλων των επικουρικών αναμένεται και νέο «ψαλίδι».

2. Μερίσματα: Από 01.01.15 μπαίνουν ρήτρες μηδενικού ελλείμματος στα Μετοχικά Ταμεία του Δημοσίου και των Ενστόλων, ώστε οι παροχές να είναι ανάλογες των εσόδων.

3. Κύριες συντάξεις: Από την 01.01.15 αλλάζει ο τρόπος υπολογισμός των κύριων συντάξεων. Επηρεάζονται όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα, δηλαδή, όσοι συμπληρώνουν και το χρόνο ασφάλισης αλλά και την ηλικία για να βγουν στη σύνταξη από την επόμενη χρονιά (2015).

Επίσης, επηρεάζονται όσοι έχουν κατοχυρωμένο δικαίωμα, δηλαδή, έχουν μόνο τον χρόνο ασφάλισης, αλλά δε συμπληρώνουν φέτος (2014) το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση.

4. Βασική σύνταξη 360 ευρώ: Θα ισχύσει σε όλα τα Ταμεία και θα είναι το ποσό, που θα εγγυάται το Κράτος. Προσοχή, αυτό δε σημαίνει πως, όλες οι συντάξεις θα πάνε στα 360 ευρώ από το 2015, αλλά ούτε και πως, οι συντάξεις είναι πλήρως εγγυημένες από τα Ταμεία.

5. Νέο Ασφαλιστικό: Δημιουργία ενός νέου Εθνικού Φορέα Σύνταξης και μετατροπή της Επικουρικής Ασφάλισης σε καθαρά επαγγελματική ασφάλιση, με μη υποχρεωτική καταβολή εισφορών.>

1 Σχόλιο

    • varanus komodoensis on 7 Απριλίου 2014 at 17:01

    να χαιρεσαι το πασοκ σου και τον τουρκογλου που υποστηριζεις ρε παπατζονι’ς..και πιο κατω θα πανε απο 360

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: