Απρ 07 2014

«Η Χ.Α. απειλεί με επιθέσεις εναντίον μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ»

Η Χρυσή Αυγή απειλεί με επιθέσεις εναντίον μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο Πέραμα, όπως καταγγέλλει ο γραμματέας του τομέα Πειραιά του ΚΚΕ, Βαγγέλης Μαρούπας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Σε φασιστική φιέστα που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Περάματος εκτόξευσαν απειλές ενάντια στο ΠΑΜΕ και στα μέλη του ΚΚΕ. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Φαίνεται λοιπόν ότι δεν ήταν τυχαία ενέργεια η δολοφονική επίθεση που είχαν εξαπολύσει οι Χρυσαυγίτες τον περασμένο Σεπτέμβριο εναντίον μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα» σημειώνει ο κ. Μαρούπας.

-Πιστεύετε ότι η Χρυσή Αυγή θα κλιμακώσει τις προκλήσεις της ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών;

-Η Χρυσή Αυγή πάντα είναι προκλητική. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες είναι σε αυτό το σκηνικό να μην αποπροσανατολιστούν από τα πραγματικά προβλήματα στα οποία η Χρυσή Αυγή βάζει πλάτη για να επιδεινώνονται. Ειδικά στο Πέραμα, σε μια περίοδο που παίζονται χονδρά παιγνίδια στην περιοχή του Πειραιά -και με το λιμάνι και την ιδιιωτικοποίησή του -υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα που ορέγονται και την εκμετάλλευση της ζώνης του Περάματος και των ναυπηγείων.

Τα επιχειρηματικά αυτά συμφέροντα θέλουν τη ζώνη «καθαρή» από εργασιακά δικαιώματα. Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει η συγκεκριμένη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής. Δεν υπάρχει καμία βεντέτα. Έχουμε την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να στηρίξει τους εργολάβους εφοπλιστές και για να πέσει το μεροκάματο, αλλά και να μειωθούν τα μέτρα ασφαλείας.

Γιατί τα σωματεία της Ζώνης είχαν κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια και συμβάσεις και τη συμμετοχή τους στις επιτροπές ασφαλείας για να πάψουμε να έχουμε νεκρούς στη ζώνη. Η Χρυσή Αυγή είναι με το μέρος των εργοδοτών και των εφοπλιστών.

-Το ΚΚΕ ομιλεί ακόμη για μεγαλοσυμφέροντα τα οποία «κάνουν πλάτες» στη Χρυσή Αυγή «μαζί με μηχανισμούς του συστήματος. Τι σημαίνει αυτό;

-Το ότι η Χρυσή Αυγή στηρίζεται από κομμάτι του κρατικού μηχανισμού το υποψιαζόμαστε από μια σειρά γεγονότα. Θυμηθείτε σε ποιά εκλογικά τμήματα σάρωνε η Χρυσή Αυγή. Αλλά φάνηκε και από το βίντεο Μπαλτάκου ότι έχουν πολύ γερές πλάτες και πολύ υψηλούς συνομιλητές. Ένα κομμάτι του κεφαλαίου θέλει επίσης να ενισχύσει το κύρος της Χρυσής Αυγής.

-Έχουν απήχηση στη ζώνη του Περάματος τα φιλοναζιστικά στοιχεία της Χρυσής Αυγής;

-Ο λαός του Περάματος τους απεχθάνεται. Υπάρχει όμως και πολύ φτωχός κόσμος που έχει να δει μεροκάματο δύο και τρία χρόνια και κάποιοι -πολύ κακώς κατά τη γνώμη μας – σκέφτονται ότι αυτοί μπορούν να τους δώσουν κάποιο πεντάμηνο πρόγραμμα για να δουλέψουν.

Εμείς λέμε στον κόσμο να τους γυρίσει την πλάτη. Και θα δείτε ότι για να κάνουν οι Χρυσαυγίτες τις φιέστες τους κουβαλάνε κόσμο από όλη την Αττική. Όταν εμφανίζονται είναι μια ομάδα τραμπούκων και ο κόσμος κλείνεται στα σπίτια τους. θα πρέπει όμως αυτή η εικόνα να εκφραστεί με αποφασιστική καταδίκη και απομόνωση αυτού του μορφώματος.

-Σχεδιάζετε κάποια πρωτοβουλία διακομματική ή διαπαραταξιακή για την απομόνωση της Χρυσής Αυγής;

-Εμείς σταθερά έχουμε μια πολύ μεγάλη δραστηριότητα ενάντια στη Χρυσή Αυγή. Για παράδειγμα τα σωματεία της Ζώνης, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έχουν πάρει πολλές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τη στήριξη του κόσμου που υποφέρει, για να μην καπηλεύονται τα προβλήματα οι φασίστες.

Έχουμε πάρει επίσης διάφορες πρωτοβουλίες, όπως αντιφασιστικές πορείες και συναυλίες με στόχο την καταδίκη αυτού του φαινομένου και να ενισχύεται το ηθικό των κατοίκων. Πρέπει να σημειώσουμε πάντως ότι την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την παραχώρησε ο δήμος Περάματος.

Αυτό το αίσχος ουδεμία από τις άλλες παρατάξεις το καταδίκασε. Υπάρχουν επίσης ψηφοδέλτια υποψηφίων στο Πέραμα που μαζεύουν Χρυσαυγίτες, καθώς μέχρι τώρα η Χρυσή Αυγή δεν έχει κατεβάσει υποψήφιο στο Πέραμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ


6 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • varanus komodoensis on 7 Απριλίου 2014 at 18:15

  σπασμωδικες πρακτοριστικες κινησεις παπατζονακο….σας γ@μησε πατοκορφα η χρυση αυγη και τωρα τρεχετε και δεν προλαβαινετε!!!χααχαχααχαχααχαχ!!ερχονται κι αλλα βιντεο μ@@νοπανα συγκυβερνωντες…..χααχαχαχααχαχαχαχαχααχα!!!

  • varanus komodoensis on 8 Απριλίου 2014 at 18:03

  ΤΟ ΚΚΕ ΣΩZEI ΤΗ ΒΟΥΛΗ

  ΣΑΝ ΠΙΣΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΙΧΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΛΕΓΟΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ !!!!!!!!!!

   • varanus komodoensis on 8 Απριλίου 2014 at 18:04

   http://1.bp.blogspot.com/-DVOhXS01ZPk/U0PTejXQN4I/AAAAAAABf7c/Glzk1dWz4AA/s1600/KKE+BOYLHScreenshot_1.png

  • pap-net on 8 Απριλίου 2014 at 18:27
   Author

  Οχι!
  Χρυσαυγιτες ήταν απέναντι και ήθελαν να καταλύσουν την Δημοκρατία…
  Και τις εφαγαν

   • varanus komodoensis on 9 Απριλίου 2014 at 02:51

   ναι καλα!!!

   • varanus komodoensis on 9 Απριλίου 2014 at 02:56

   Ο κωλος της μαϊμους ειναι πρασινος!! το ηξερες;

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: