Απρ 08 2014

«Μπλόκο» στην υποψηφιότητα Μπουτάρη φοβάται το ΠΑΣΟΚ

Κίνδυνος έφεσης κατά της εκ νέου καθόδου του στο Δήμο

Θέμα  κωλύματος για το νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης, και εκ νέου υποψήφιο, Γιάννη Μπουτάρη, έχει ανακύψει αιφνιδίως, καθώς η ιδιότητα του προέδρου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης, την οποία διατηρούσε μέχρι και τον Νοέμβριο του 2013, μπορεί να αποτελέσει, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καλλικράτη, αντικείμενο υποβολής ένστασης κατά της υποψηφιότητάς του.

Σύμφωνα με τον νόμο του Καλλικράτη, μεταξύ των κωλυμάτων και των ασυμβιβάστων με τη θέση του δημάρχου ή του υποψηφίου δημάρχου περιλαμβάνονται και όσοι διετέλεσαν πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων ΝΠΔΔ, κρατικών ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων στους δήμους, που έχουν την έδρα τους τα εν λόγω νομικά πρόσωπα. Ο κ. Μπουτάρης τοποθετήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου τον Αύγουστο του 2011, με απόφαση του τότε υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, θέση από την οποία παραιτήθηκε στις 20/11/2013. Για να μην υπάρχει κώλυμα, όμως, θα πρέπει ο υποψήφιος για τον δήμο να μη διατηρεί την ιδιότητα του προέδρου Δ.Σ. «μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών». Στελέχη της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζουν ότι ο κ. Μπουτάρης αφενός δεν θα έπρεπε να είναι ταυτόχρονα δήμαρχος και πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ, αφετέρου ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος, καθώς δεν έχουν παρέλθει οι 18 μήνες από την παραίτηση.

Όπως φαίνεται, υπήρξε κινητοποίηση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα, ενώ πληροφορίες από την πλευρά του κ. Μπουτάρη έκαναν λόγο για μη ύπαρξη θέματος. Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος έσπευσε στη Βουλή, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου Μιχελάκη για τις εκλογές, προκειμένου να εισηγηθεί τροπολογία σύμφωνα με την οποία του κωλύματος θα εξαιρούνται στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η συμμετοχή των οποίων στα Δ.Σ. Νομικών Προσώπων προβλέπεται εκ του νόμου, όπως δηλαδή ισχύει για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και τον δήμο της πόλης. Από την παράταξη Μπουτάρη, αργά χθες το βράδυ, δηλωνόταν ότι ο νυν δήμαρχος θα είναι κανονικά υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, ενώ για το ζήτημα του κωλύματος σημειωνόταν ότι θα πρέπει να κατατεθεί ένσταση μετά τις εκλογές και εφόσον ο κ. Μπουτάρης επανεκλεγεί.

Πηγή


3 Σχόλια

  • varanus komodoensis on 8 Απριλίου 2014 at 18:16

  και κλααααααμα τα προοδευτικα πασοκοσυριζοσκυλα!!!

   • Γιάννης on 9 Απριλίου 2014 at 00:56

   Εισαι και αστοιχείωτος(η), το παίζεις και έξυπνος(η) …
   Τι σχέση έχει μωρή ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Μπουτάρη, οέο????
   Ένα είναι το συμπέρασμα: Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ!!! Άς τα διάλα ακροδεξιό κομματόσκυλο!!

    • varanus komodoensis on 9 Απριλίου 2014 at 02:54

    τι σχεση εχει ο τσυριζα με τον μπουταρη; τι θα ψηφισουν δλδ οι συριζαιοι στον 2ο γυρο, καλαφατη ή μπουταρη; ας τα διαλα εσυ τωρα γιουφτο!!! ΑΑΑΑΑΑΑ ΓΙΟΥΦΤΟΟΟΟΟΟΟ!!!!

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: