Απρ 09 2014

Σκάνδαλο μεγατόνων στο ΕΜΠ: Έκαναν «φτερά» 82 εκατ. ευρώ

Σκάνδαλο μεγατόνων στο ΕΜΠ: Έκαναν «φτερά» 82 εκατ. ευρώ Σκάνδαλο μεγατόνων εντόπισε το ΣΔΟΕ από στελέχη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έπειτα από πολύμηνη έρευνα. Πρόκειται για υπόθεση που έχει να κάνει με τη μη δήλωση εισπράξεων 82 εκατ. ευρώ από ερευνητικά προγράμματα του Ιδρύματος, οι οποίες εξαϋλώθηκαν από τους ειδικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τα στελέχη των ελεγκτών του Υπουργείου Οικονομικών η «εξαφάνιση» αυτών των χρημάτων αντιστοιχεί σε φοροδιαφυγή της τάξης των 21 εκατ. ευρώ από το ΕΜΠ. Αυτή ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το ΕΜΠ μπαίνει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, αφού στις αρχές Μαρτίου είχε εντοπίσει «μαύρη τρύπα» 1,5 εκατ. ευρώ η οποία ωστόσο διευρύνθηκε από την περαιτέρω έρευνα.

Σύμφωνα με το Βήμα, το ΣΔΟΕ ανακάλυψε στο πλαίσιο της έρευνας ότι γνωστός δικηγόρος της Αθήνας, που είχε γίνει προσφάτως στόχος δικαστικής έρευνας, βρέθηκε με «αδικαιολόγητη αύξηση της περιουσίας του κατά 1.606.000 ευρώ».

πηγη


1 Σχόλιο

    • ΠΕΤΡΟΣ on 19 Νοεμβρίου 2014 at 19:52

    ΚΛΟΠΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ (ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑ) ΣΤΟ ΕΜΠ.
    Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο η συμμορία, που νέμεται το ΕΜΠ, κλέβει χρόνια τώρα τον πανάκριβο εξοπλισμό του ΕΜΠ. Αυτό γίνεται πολύ συχνά, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και μόλις αγοραστεί ο πανάκριβος εξοπλισμός, «κάνει φτερά», πριν ακόμη πολλές φορές αποσυσκευαστεί! «Αναφέρουν», «κάθε τρεις και δύο» ότι έγινε κάποια κλοπή. Οι διοικήσεις που ξέρουν καλά αυτό το παιχνίδι του παράνομου πλουτισμού κάνουν δήθεν ΕΔΕ (μαϊμού) και τα κουκουλώνουν ή δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Δεν το αναφέρουν φυσικά στην Αστυνομία (!) κ.λπ. Μετά έχουν το θράσος να γράφουν στις αποφάσεις τους για «αγορά εκατομμυρίων εξοπλισμού προς αντικατάσταση των κλαπέντων» (!), τα οποία πάλι «κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι» (!!!) κλέβουν κ.ο.κ. Εκτελεστικά όργανα των κλοπών είναι διάφοροι φύλακες του ΕΜΠ, ημέτεροι, παράνομα προσληφθέντες, η οικογενειοκρατία κ.λπ.
    Επιβάλλεται λοιπόν να ελεγχθεί αμέσως από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας αυτή η αθλιότητα που λαμβάνει χώρα και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος από τον υπόκοσμο του ΕΜΠ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: