Απρ 10 2014

Eρχεται η μόνιμη κινητικότητα στο δημόσιο

Ο Κ. Μητσοτάκης προχωρά στη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού αξιολόγησης υπαλλήλων

Εκλεισε και επίσημα ο κύκλος της ένταξης 25.000 δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα. Αυτό επεσήμανε, με δήλωσή του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες ξεκινά η επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών σε νέες θέσεις. Ο υπουργός τόνισε ότι από δω και πέρα προχωρά η  δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας, πλήρως αποσυνδεμένου από ποσοτικούς στόχους, μείωση μισθού και ενδεχόμενη απόλυση.

Ο κυβερνητικός στόχος των 25.000 «διαθέσιμων», που αποτελούν μνημονιακή δέσμευση, ολοκληρώθηκε με τις ρυθμίσεις οι οποίες ψηφίστηκαν στο πολυνομοσχέδιο και αφορούν τη στοχευμένη κινητικότητα στα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας. Παράλληλα, όπως είχε διευκρινίσει ο κ. Μητσοτάκης, η τρόικα αναγνώρισε και την προσμέτρηση στους 25.000 «διαθέσιμους» των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, κυρίως εφοριακών, που μετακινήθηκαν υποχρεωτικά στο πλαίσιο διοικητικής αναδιάρθρωσης του Υπουργείου Οικονομικών.

Ολόκληρη η δήλωση που έκανε ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της Τετάρτης είναι η εξής:

«Με συστηματική προσπάθεια και μέσα σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα ολοκληρώσαμε την ένταξη 25.000 δημοσίων υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας. Η διαδικασία αυτή ήταν εξαιρετικά περίπλοκη: Ολοκληρώθηκαν οι αξιολογήσεις των δομών, θεσπίστηκαν κριτήρια, προετοιμάστηκαν 26 κοινές υπουργικές αποφάσεις και έγιναν επτά συνεδριάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, που επικύρωσε τις σχετικές εισηγήσεις.

Αξιοποιήσαμε το πρόγραμμα κινητικότητας για την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών, που ξεκινάει αυτές τις ημέρες. Ενισχύουμε σημαντικά την Ελληνική Αστυνομία, αλλά και σωφρονιστικά καταστήματα, υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης, υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου και το φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Από εδώ και στο εξής προχωράμε στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας, πλήρως αποσυνδεδεμένου από ποσοτικούς στόχους, μείωση μισθού και ενδεχόμενη απόλυση. Ενός συστήματος που θα “παντρεύει” τα προσόντα των υπαλλήλων με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης.

Ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας θα αντικαταστήσει το απαρχαιωμένο και εν πολλοίς αναξιοκρατικό σύστημα των μετατάξεων και αποσπάσεων. Δημιουργούμε μια εσωτερική αγορά εργασίας, μέσα στην οποία θα προκύπτουν, μετά από αξιολόγηση δομών, κενές θέσεις και θα καλύπτονται από δημοσίους υπαλλήλους με τα απαιτούμενα προσόντα, σε πλεονάζουσες θέσεις».

Βημα


Αρέσει σε %d bloggers: