Απρ 10 2014

Τρομοκρατικό χτύπημα με αυτοκίνητο βόμβα στην καρδιά της Αθήνας

Μια πρωτοφανή τρομοκρατική επίθεση ζει τις τελευταίες ώρες η Αθήνα.

Άγνωστος ή άγνωστοι πάρκαραν κλεμμένο αυτοκίνητο στην οδό Αμερικής έξω από υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας και στις 05:58 το πρωί της Πέμπτης προκάλεσαν ισχυρότατη έκρηξη που ακούστηκε ακόμη και στο Παγκράτι!
Η τρομοκρατική επίθεση έρχεται μόλις μια μέρα  πριν έρθει στην Αθήνα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο έξω από το θέατρο Αλίκη και εξερράγη λίγο μετά τις 06:00 προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας, στο εμπορικό κέντρο Attica κι ένα υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και σε γύρω κτίρια (σ.σ. εκεί βρίσκεται και το ΕΣΡ). Σπασμένα τζάμια διασκορπίστηκαν παντού αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Αμέσως Αμερικής, Πανεπιστημίου, Σταδίου και όλες οι κάθετοι οδοί αποκλείστηκαν και το κέντρο έκλεισε ακόμη και για τους πεζούς. Όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχουν θραύσματα από σπασμένα τζάμια ακόμη και στην οδό Βουλής!

Από τη σφοδρότατη έκρηξη, το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς και οι εικόνες από το κέντρο είναι συγκλονιστικές.

Όλα ξεκίνησαν στις 05:11 όταν άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στην zougla.gr και στις 05:15 υπήρχε και δεύτερο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Εφημερίδα των Συντακτών. Ο άνδρας έδωσε περιθώριο 45 λεπτών στην αστυνομία να εκκενώσει την περιοχή και είπε πως παγιδευμένο αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο επί της οδού Αμερικής, μεταξύ των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου.

Σημειώνεται ότι, στο σημείο που άφησαν το αυτοκίνητο απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση ΙΧ και η περιοχή θεωρείται από τις πλέον φυλασσόμενες, λόγω των οργανισμών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί.

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής αυτή την ώρα ψάχνουν τις κάμερες στα κεντρικά σημεία των οδών που περικλείουν το σημείο της έκρηξης, προκειμένου να βρουν εικόνες από την κίνηση του κλεμμένου και παγιδευμένου με ΤΝΤ αυτοκινήτου.

Σε ότι αφορά τα εκρηκτικά εκτιμάται ότι ενδεχομένως να πρόκειται για ANFO (το λεγόμενο «εκρηκτικό της νοικοκυράς» καθώς είναι δυνατό να το παρασκευάσει κανείς με απλά υλικά στην κουζίνα του σπιτιού του) και το οποίο χρησιμοποιούσε κατά κόρον ο Επαναστατικός Αγώνας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την τρομοκρατική επίθεση είχε κλαπεί πιθανώς στις 6 Απριλίου από την Αθήνα. Η πρακτική της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο είναι νέα για τα ελληνικά χρονικά και έχει συμβεί άλλες δυο φορές από τον Επαναστατικό Αγώνα, μια σε επίθεση σε υποκατάστημα της Citibank κι άλλη μια στο Χρηματιστήριο.

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει το ενδεχόμενο πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα να βρίσκεται ο Χριστόδουλος Ξηρός, που παραμένει εξαφανισμένος από τον περασμένο Ιανουάριο, όπως δεν επέστρεψε στη φυλακή μετά την άδεια που είχε πάρει.

πληροφορίες /newsIt.gr


1 Σχόλιο

    • RYaN on 10 Απριλίου 2014 at 14:12

    Η βόμβα ήταν γερμανικής κατασκευής? 😆

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: