Απρ 10 2014

Βίντεο – ντοκουμέντο από το βασανισμό Καρέλι

Ντοκουμέντα σχετικά με τον βασανισμό του Ίλι Καρέλι, που οδήγησε στο θάνατο του, έρχονται στο φως από φωτογραφίες και βίντεο. Σε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Βήμα, αρχικά φαίνεται βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση, ενώ βίντεο από την Καθημερινή, απεικονίζει τα γεγονότα έξω από το κελί όπου τον βρήκαν νεκρό.

Πρόκειται για περίπου 20 ώρες υλικό που έχουν καταγράψει τέσσερις κάμερες από τέσσερα διαφορετικά σημεία: τον προαύλιο χώρο της φυλακής, όπου φτάνει το τζιπ της αστυνομίας που μεταφέρει τον Καρέλι από το Α.Τ. Ιτέας, την κεντρική είσοδο των φυλακών, τον διάδρομο ακριβώς έξω από το κελί-ψυγείο, όπου οι σωφρονιστικοί ομολόγησαν ότι ξυλοκόπησαν τον Καρέλι και τέλος από το κελί, στο οποίο μεταφέρθηκε και κατέληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Δείτε το βίντεο που φέρνει στο φως η Καθημερινή


1 Σχόλιο

  • varanus komodoensis on 11 Απριλίου 2014 at 02:56

  Ανατρεπτικές εξελίξεις στην υπόθεση του Ίλι Καρέλι – Οι ιστολογικές εξετάσεις έδειξαν πώς έπασχε από στεφανιαία νόσο και δεν υπέστη ηλεκτροσόκ

  – Σύμφωνα με τις εξετάσεις το τραύμα στο χέρι του Ίλι Καρέλι οφείλεται σε παλαιότερη πληγή
  – Με αυτό το εύρημα αποκλείσθηκε το ενδεχόμενο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να του έκαναν ηλεκτροσόκ
  – Ένα από τα 3 στεφανιαία αγγεία της καρδιάς είχε βλάβη

  Ευρήματα στεφανιαίας νόσου στην καρδιά του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι κατέγραψαν οι ιστολογικές εξετάσεις που έγιναν σε Εργαστήρι των Αθηνών.

  Από τον εργαστηριακό έλεγχο, τον οποίο είχαν παραγγείλει οι ιατροδικαστές Μηνάς Γεωργιάδης και Ελένη Ζαγγελίδου, προέκυψε, εξάλλου, ότι ο 42χρονος δεν υπέστη ηλεκτροσόκ και το τραύμα που εντοπίστηκε στην παλάμη του δεξιού του χεριού εκτιμάται ότι οφείλεται σε παλαιότερη πληγή. Έτσι αποκλείστηκε η αρχικά διατυπωθείσα εκτίμηση ο βαρυποινίτης να υπέστη βασανισμό με τη μέθοδο του ηλεκτροσόκ.

  Σε ό,τι αφορά την εξέταση της καρδιάς, προκύπτει βλάβη σ’ ένα από τα τρία στεφανιαία αγγεία της καρδίας, προερχόμενη από αθυροσκληρυντική αλλοίωση, που σε συνδυασμό με το κάταγμα στο στέρνο εκτιμάται ότι προκάλεσε το θάνατο του 42χρονου.

  Τα αποτελέσματα της ιστολογικής εξέτασης εστάλησαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης και από ‘κει στις δικαστικές αρχές των Σερρών, προκειμένου να συμπεριληφθούν στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

  Στο μεταξύ, αύριο αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια Σερρών Γεωργία Τουτουντζή ο 9ος σωφρονιστικός υπάλληλος, από τους 15 κατηγορούμενος. Τη Μ. Δευτέρα θα απολογηθούν άλλοι τέσσερις και τη Μ. Τρίτη οι δύο τελευταίοι.

  Μέχρι στιγμής απολογήθηκαν οκτώ δεσμοφύλακες, από τους οποίους έξι κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Οι έξι προφυλακισθέντες κατέθεσαν δια των συνηγόρων τους προσφυγές για ακύρωση των προσωρινών κρατήσεων, επικαλούμενοι δικονομικές παρατυπίες.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: