Απρ 11 2014

Λαγκάρντ: Θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα αν το κουρεμα γινόταν νωρίτερα

Η επικεφαλής του Ταμείου επανέλαβε ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές ήταν μια επιτυχία και αποτελεί θετική εξέλιξη, προσθέτοντας ωστόσο ότι η χώρα μας έχει ακόμη να διανύσει αρκετό δρόμο.

Αν το κούρεμα του χρέους του ιδιωτικού τομέα (PSI – Private Sector Involvement) είχε γίνει νωρίτερα, θα ήταν πολύ καλύτερα για την Ελλάδα και για τους πιστωτές, υποστήριξε η Κριστίν Λαγκαρντ κατά τη διάρκεια συζήτησης στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

Η επικεφαλής του Ταμείου επανέλαβε ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές ήταν μια επιτυχία και αποτελεί θετική εξέλιξη, προσθέτοντας ωστόσο ότι η χώρα έχει ακόμη να διανύσει αρκετό δρόμο.

Όταν τής ζητήθηκε να σχολιάσει την εμπειρία του ΔΝΤ από τη λειτουργία της τρόικας στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ανέφερε ότι όταν είναι τρεις οι πρωταγωνιστές (ΔΝΤ, Κομισιόν, ΕΚΤ) -και μάλιστα ο ένας εξ αυτών έχει αναλάβει και το σημαντικό μεγαλύτερο βάρος χρηματοδότησης- το εγχείρημα καθίσταται πιο δύσκολο και περίπλοκο καθώς ο κάθε θεσμός έχει τις δικές του διαδικασίες, όπως είπε.

Τέλος, σχετικά με τα διδάγματα από την περίπτωση της Ελλάδας και άλλων χωρών της ευρωζώνης, η κ. Λαγκάρντ επισήμανε ότι υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν γίνει πιο σύντομα και καλύτερα.

Πηγή: http://www.skai.gr/


Αρέσει σε %d bloggers: