Απρ 11 2014

Δύναμη Αλλαγής

Δύναμη Αλλαγής

Είναι μεγάλο δυστύχημα για τη χώρα το ότι ο απαραίτητος ευρωσκεπτικισμός έχει εκφυλιστεί στην παραφιλολογία για το Λομπι της Δραχμής.

Συναντιέται σε όλες τις χώρες τις ΕΕ δίνοντας τους επιχειρήματα, προκαλώντας εσωτερικό διάλογο και δημοψηφίσματα και τελικά δίνοντας στις χώρες αυτές και τους πολίτες θέσεις και πολιτικό Βάρος αλλά και νομιμοποίηση για να βγουν να διαπραγματευτούν σε μια ευρώπη που όλοι διαπραγματεύονται συνεχώς με όλους. Σε μια ευρωπη υπό κατασκευή. Ο ευρωσκεπτικισμος μας είναι δύναμη αλλαγής του οράματος, της ηγεσίας, του σχεδίου και συνολικά της Ευρώπης.

Σήμερα η Ελλάδα σπαράζεται από την βαθιά κρίση γιατί οι Έλληνες αδιαφόρησαν εκατοντάδες φορές σε κρίσιμες αποφάσεις που προηγούνται αυτής της κρίσης. Γιατί κινηθήκαν χωρίς σχέδιο στην ΕΕ. Με φόβο και καμουφλαρισμένοι βυθισμένοι στην σιωπή. Σαν να φοβομασταν πως οι εταίροι μας θα μας εντοπίσουν σε αυτή θα μας απομονώσουν και μας εξοντωνόσουν επειδη είμαστε Έλληνες.

Έτσι ενώ οι Ελληνες οι ευρωπαιστες ακολουθούσαν τις Βρυξέλλες πειθήνια για να μην απομονωθεί η Ελλάδα στα εθνικά της θέματα ή όπου άλλου, οι υπόλοιπες χώρες (μικρές ή μεγαλύτερες) έβαζαν ευρωσκεπτικισμό που ξεκινούσε από το εθνικό συμφέρον τους.

Ακόμη και σήμερα έτσι γινεται. Διότι τι είναι αν δεν είναι ευρωσκεπτικισμός,  η ανάγκη του Γερμανού ή του Φιλανδού ψηφοφόρου να μην πληρώσει για τον Νότιο-Ευρωπαίο;

Και επιτέλους Σήμερα πια όλοι το βλέπουν ότι μόνο ο ευρωσκεπτικισμός μπορεί να παράξει το απαραίτητο εθνικό σχέδιο και να απαντήσει στα ερωτήματα για το τι παύε να κανουμε στην ΕΕ και σε πια ΕΕ θελουμε να πάμε.
Ευρωσκεπτικισμός είναι δύναμη αλλαγής, είναι το ΟΧΙ στα απανωτά ΝΑΙ που μας έφεραν ως εδώ.

Είναι μεγάλο δυστύχημα για τη χώρα το ότι ο απαραίτητος ευρωσκεπτικισμός έχει εκφυλιστεί στην παραφιλολογία για το Λομπι της Δραχμής και είναι κρίμα για την χώρα μας που κάποιοι την κρατούν σε αυτό το επίπεδο.


Αρέσει σε %d bloggers: