Απρ 11 2014

Ο Νίκος Δήμου για το Ποτάμι καταθέτει διαπιστευτήρια στη Μέρκελ

Τελετή διαπίστευσης του νέου κόμματος

Εθιμοτυπική υποδοχή από ευρωπαϊστές  της κ. Μερκελ (Αθήνα 11-4-2014)

Μετά το εξοχότατη Μερκέλ  του Θάνου Τζήμερου σειρά παίρνει με ένα μικρό κείμενο ο Νίκος Δήμου  του Ποταμιου.  Το Νέο κόμμα με την ευκαιρία της επίσκεψης Μερκελ καταθέτει διαπιστευτήρια του.

Γράφει χαρακτηριστικά στο protagon.
Καλώς ήρθατε στη χώρα μας!
Θα μπορούσα να γράψω αυτή την επιστολή στα Γερμανικά, μια και έζησα έξη χρόνια στη χώρα σας, σπουδάζοντας και μαθαίνοντας. Αλλά τελικά, ενώ απευθύνεται σε σας, είναι πολύ απίθανο να την διαβάσετε. Οπότε παραμένω στην μικρή αλλά ένδοξη γλώσσα μας.
Σας έχουμε πολύ κακομεταχειριστεί τα τελευταία χρόνια. Μέχρι και το μουστάκι του Χίτλερ κολλήσαμε στο πρόσωπό σας. Κι όμως πριν από λίγα χρόνια οι συμπατριώτες σας ήταν στις δημοσκοπήσεις ο πιο αγαπημένος μας λαός. Είχαμε ξεχάσει τα βάσανα και τις βαρβαρότητες της Κατοχής και σας βλέπαμε με νέο βλέμμα. Πώς φτάσαμε τώρα να μιλάμε για νέα κατοχή και να σας θεωρούμε υπεύθυνους για τις τωρινές μας ταλαιπωρίες;

Είμαστε ένας ιδιότυπος παλιός/νέος λαός, με πολλά προτερήματα και ελαττώματα. Από το παρελθόν κουβαλάμε κακές συνήθειες. Μία από αυτές είναι να ρίχνουμε σε άλλους την ευθύνη για ότι κακό μας συμβαίνει. Κάποτε μας έφταιγαν οι Άγγλοι, μετά οι Αμερικανοί και τώρα εσείς. Δεν είχαμε όμως πάντα άδικο. Μία μικρή χώρα γίνεται συχνά κλοτσοσκούφι στα παιχνίδια των μεγάλων. Κι η μοίρα μας καθορίστηκε συχνά από τρίτους. Όπως τώρα. Όχι πως δεν κάναμε κι εμείς σφάλματα.
Δέχομαι ότι θέλατε να μας βοηθήσετε. Το κάνατε με λάθος τρόπο. Όχι εσείς προσωπικά – όλα τα μέλη της Τρόικα. Οι άνθρωποί σας πολύ λίγα γνώριζαν για μας, για το πώς σκεπτόμαστε, νιώθουμε και αντιδρούμε. Μπορεί να ευεργετήσεις κάποιον έτσι, που να τον κάνεις εχθρό σου. Σχεδόν το καταφέρατε.
Φαντάζομαι πως η επίσκεψή σας θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις μας. Δεν θα είναι εύκολο – αλλά είναι αναγκαίο. Ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Η μεγάλη Γερμανία και η μικρή Ελλάδα πρέπει να ζήσουν μαζί. Στο πλούσιο ευρωπαϊκό μενού, εσείς είστε κύριο πιάτο, κι εμείς ένας μεζές. Που όμως δίνει ιδιαίτερη γεύση στο σύνολο. Και η έλλειψή του θα γινόταν πολύ αισθητή.


5 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • talos4fight on 11 Απριλίου 2014 at 19:00

  Πάει την ψώνισε ο Σ.Θ. Πήξαμε στην μωρία σ’αυτή τη χωρα!

  • παπαδακης on 11 Απριλίου 2014 at 20:56

  Σας γνωρίζουμε, καλά είναι να σας γνωρίσουν και οι ιθαγενείς Σταύρο Μπομπολάκη και να καταλάβουν για ποιο λόγο σας έδωσαν εντολή να φτιάξατε κόμμα!

  • PASO on 11 Απριλίου 2014 at 23:18

  XAXAXA. MΠΡΑΒΟ ΡΕ ΔΗΜΟΥ Μ’ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ. ΠΟΝΕΣΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΛΙΟ. ΜΕΝΟΥ, ΜΕΖΕΔΕΣ… ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗ ΜΑΣΑ

  • RYaN on 12 Απριλίου 2014 at 14:47

  Η λέξη ευρωπαϊστής στην Ελλάδα είναι ανέκδοτο. Στην ουσία σημαίνει: ακραία ιδιοτελής τύπος που βάζει την προσωπική του μάσα πάνω απ’ όλα.
  Αυτό δεν έχει σχέση με το νόημα του όρου στην υπόλοιπη Ευρώπη και δείχνει ότι ένα από τα κεντρικά προβλήματα της εξουσίας στη χώρα είναι ότι στελεχώνεται από ακραίους αντιευρωπαιστές που προσποιούνται τους ευρωπαϊστές για να κονομάνε.

   • RYaN on 12 Απριλίου 2014 at 14:54

   Εκτός από το χρήμα, μπορεί κανείς να προσθέσει και όλα τα άλλα παρελκόμενα της εξουσίας: δόξα, φήμη, προβολή, ικανοποίηση του «εγώ», κλπ., κλπ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: