Απρ 13 2014

Ευρωπαίοι πολίτες διώχνουν τους Μνημονιακούς σε όλη την Ευρώπη!

Policemen take shelter from bottles and flares thrown by demonstrators during a protest against austerity measures in downtown

Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας

Κινητοποιήσεις σε Ρώμη και Παρίσι κατά της λιτότητας  απο «Λαϊκιστές» και «Ψεκασμένους» Ευρωπαίους.

Στην Ιταλία σημειώθηκαν συγκρούσεις έξω από το υπουργείο βιομηχανίας μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και ομάδας νεαρών.

Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν σήμερα σε Παρίσι και Ρώμη κατά των μέτρων λιτότητας και των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που προωθούν οι κυβερνήσεις Γαλλίας και Ιταλίας. Στην Ρώμη, οι συγκεντρωμένοι έβαλαν στο στόχαστρο τους τον 39χρονο πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και τα σχέδια του να αλλάξει την εργατική νομοθεσία διευκολύοντας τις απολύσεις. «Το πρόβλημα με την κυβέρνηση του είναι ότι από τότε που ανέλαβε την εξουσία, παρότι υποτίθεται ότι έχει αριστερή κατεύθυνση, ακολουθεί δεξιές πολιτικές» είπε ο 23χρονος Φεντερίκο Μπικέρνι, απόφοιτος από την Μόντενα, εργαζόμενος με σύμβαση περιορισμένου χρόνου. Στο περιθώριο της διαδήλωσης σημειώθηκαν συγκρούσεις έξω από το υπουργείο βιομηχανίας μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και ομάδας νεαρών. Οι αστυνομικοί επετέθησαν με γκλομπς, οι νεαροί απάντησαν με πέτρες και  κροτίδες, μια εκ των οποίων εξερράγη στα χέρια διαδηλωτή τραυματίζοντας τον σοβαρά. Έγιναν έξι συλλήψεις.

A protester dressed as a prisoner marches through the streets of Paris during a demonstration against austerity plans

Για την ευρώπη του Ουμανισμού

Στο Παρίσι, το κεντρικό σύνθημα στα πλακάτ ήταν «Ολαντ φθάνει!» με τους διαδηλωτές να επιτίθενται στον Πρόεδρο της χώρας κατηγορώντας τον ότι πρά το γεγονός ότι δηλώνει «αριστερός» υποστηρίζει τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι 100.000 συμμετείχαν στην πορεία, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τα νέα φορολογικά μέτρα και τις περικοπές που ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς την περασμένη Τρίτη, υποσχόμενος να μειώσει το δημόσιο χρέος της Γαλλίας, στο πλαίσιο της φιλικής προς τις επιχειρήσεις πολιτικής που εγκαινίασε ο Πρόεδρος Φρνσουά Ολάντ στις αρχές του χρόνου.

 Πληροφορίες από  efusyn


Αρέσει σε %d bloggers: