Απρ 13 2014

Έστησαν «Γέφυρες»τα φιλελεύθερα κομμάτα για να περάσουν το Ποτάμι.

Γέφυρες θα είναι τελικά το όνομα του νέου σχηματισμού που προέκυψε από τη συνεργασία φιλελεύθερων κομμάτων με τη συμμετοχή των κομμάτων – κινήσεων Δράση (Σκυλακάκης) ,Δημιουργία Ξανά (Τζήμερος) ΦΙΣ ( Βαλλιανάτος) και Ευρώπη – Οικολογία ( στελέχη που αποχώρησαν από τους Οικολόγους – Πράσινους)

Το όνομα παραπέμπει ευθέως στην προσπάθεια που θα κάνουν να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό πόλο για τους ψηφοφόρους που επιθυμούν αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και φαίνεται πολλοί από αυτούς να στρέφονται στο Ποτάμι.

Με δελτίο τύπου η Δημιουργία Ξανά ανακοίνωσε:

Η «Δημιουργία, ξανά!» με μεγάλη πλειοψηφία (84%), μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχαν τα μέλη της, ενέκρινε την πρόταση του προέδρου Θάνου Τζήμερου, για μακροπρόθεσμη πορεία συνεργασίας με τη «Δράση», την «Ευρώπη – Οικολογία» την «Φιλελεύθερη Συμμαχία» και με άλλες δυνάμεις του μεταρρυθμιστικού τόξου, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και πρόκειται να προσχωρήσουν στη συνεργασία. Το όνομα του συνασπισμού: «Γέφυρες». Γιατί η εποχή μας χρειάζεται γέφυρες επικοινωνίας και αλληλοκατανόησης. Γέφυρες που να συνδέουν ανθρώπους, συλλογικότητες, πολιτικές ομάδες, λαούς.

Από σήμερα μια νέα εποχή ξεκινάει για τον κεντρώο μεταρρυθμιστικό χώρο. Οι άνθρωποι που πιστεύουν στην Ενωμένη Ευρώπη και σε μια σύγχρονη παραγωγική Ελλάδα συνεργάζονται:

– Στον υπερκομματικό συνδυασμό «Δημιουργούμε, μαζί!», στην περιφέρεια Αττικής, με επικεφαλής τον Θάνο Τζήμερο

– Στις ευρωεκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο

– Στις εθνικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν

Γι’ αυτό, οι συνεργαζόμενοι φορείς συμφώνησαν να δημιουργήσουν κοινές ομάδες που θα συνεχιστούν και μετά τις εκλογές του Μαΐου, για προγραμματική σύγκλιση με ενοποίηση των θέσεων που θα καταλήξει σε κοινή συνδιάσκεψη.

Η Ελλάδα της συναίνεσης, της δημιουργίας και της δράσης είναι εδώ. Οι «Γέφυρες», από σήμερα, ενώνουν.

Λόγια Σταράτα


Αρέσει σε %d bloggers: