Απρ 13 2014

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι μπορεί να κυβερνήσει

ΛουκιΟ επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής επιμένει ότι το κόμμα του μπορεί να κυβερνήσει και τονίζει ότι δεν είναι υπερφίαλο να το δηλώνει. «Όταν μπαίνεις στην πολιτική, μπαίνεις γιατί πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις τη δουλειά. Είπα, λοιπόν, ότι στο «Ποτάμι» υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κυβερνήσουν. Δεν είμαστε μια παρέα αργόσχολων που είπαμε στον ελεύθερο χρόνο μας να κάνουμε και λίγο πολιτική».

Απαντώντας στην κριτική ότι δεν έχει θέσεις λέει: «Το «Ποτάμι» έχει συγκεκριμένες θέσεις όσο κανένα άλλο ελληνικό κόμμα, εξαιρουμένου ίσως του ΚΚΕ. Δεν αστειεύομαι. Μπείτε στα σάιτ των κομμάτων και ψάξτε να βρείτε τις θέσεις τους για την Ε.E. Ή δεν θα έχουν καθόλου ή θα βρείτε ευχολόγια και αοριστίες».

Δίνει το στίγμα της πολιτικής του κατεύθυνσης λέγοντας «και οι τρεις συνομιλητές μας στις Βρυξέλλες, ο Μάρτιν Σουλτς από τους Σοσιαλδημοκράτες, ο Γκι Φερχόφσταντ από τους Φιλελεύθερους/Δημοκράτες και η Ρεμπέκα Χαρμς από τους Πράσινους κατανόησαν απολύτως την απόφασή μας να μην ενταχθούμε προεκλογικά σε καμία ευρωπαϊκή ομάδα. Φυσικά το τόξο στο οποίο κινούμαστε είναι προφανές. Δεν είμαστε με όλους».

Προσθέτει ότι θα μπορούσε να ψηφίσει με ευκολία προτάσεις ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που προέρχονται ενώ στην ερώτηση αν θα μπορούσε να συμμετάσχει σε ένα σχήμα συνεργασίας με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ λέει » Ποιό ΠΑΣΟΚ και ποια Ν.Δ.; Μήπως πρέπει να περιμένουμε πρώτα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και μετά να μιλήσουμε για κυβερνητικές συνεργασίες;» . Στην ερώτηση εάν θα συνεργαζόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Σας είπα, πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Τις συνεργασίες τις καθορίζουν οι πολίτες. Ποιό θα είναι το πρώτο κόμμα; Τι διαφορά θα έχει από το δεύτερο; Πόσο κοντά τους θα είναι το τρίτο κόμμα; Όταν απαντηθούν αυτά τότε θα μπορώ να σας πω με ποιους θα συνεργαστούμε… Στόχος μας είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά από πλευράς ποσοστών στα δύο κόμματα εξουσίας. Μόνο έτσι θα μπορούμε να επιβάλουμε συνεργασίες. Όχι ως χάπι που αναγκαστικά πρέπει να το πάρεις, αλλά ως μοντέλο διακυβέρνησης».


8 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • PASO on 13 Απριλίου 2014 at 13:56

  ΠΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ? ΚΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ…

  • RYaN on 13 Απριλίου 2014 at 16:20

  Πέραν από το αστείο της πρώτης ανάγνωσης, μία δεύτερη ερμηνεία της δήλωσης λέει ότι το Ποτάμι δεν πρόκειται να παραμείνει αντιπολιτευτικό κόμμα. Θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση.
  Κι αυτό μετατρέπει μία κατά τα άλλα τετριμμένη συνέντευξη σε σημαντική είδηση.

   • RYaN on 13 Απριλίου 2014 at 16:26

   Πράγμα, που με τα σημερινά ποσοστά, σημαίνει ότι όποιος από τους δύο μονομάχους βγει πρώτος, παίρνει και το Ποτάμι και κάνει κυβέρνηση!

    • PASO on 13 Απριλίου 2014 at 18:13

    ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ.

  • Αστρεχας on 13 Απριλίου 2014 at 17:46

  Καλες γιορτες

   • RYaN on 14 Απριλίου 2014 at 00:11

   Στον PASO πάει αυτό? 🙂
   Πέρα από την πλάκα, Καλές Γιορτές.

  • PASO on 14 Απριλίου 2014 at 21:34

  ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΑΙ.

   • RYaN on 14 Απριλίου 2014 at 21:42

   Ε, κόψε κάτι. Το αυτοδύναμος, με τόσα κόμματα, ξέρεις σε ποια ύψη ανεβαίνει?

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: