Απρ 13 2014

Η ισοτιμία του ευρώ οδηγεί τους Έλληνες να περνούν τα σύνορα της ευρωζώνης για να αγοράζουν φθηνότερα.

Η επιλογή των Ελλήνων να περνούν τα σύνορα της ευρωζώνης σε είναι  προς τα Σκόπια αλλά και προς την Βουλγαρία  και την Τουρκία.

Το γεγονός ότι το ευρώ είναι το ακριβότερο νόμισμα στο κόσμο οδηγεί όλα τα προϊόντα  της ευρωζώνης και όλες τις συναλλαγές να είναι οι ακριβότατες στο κόσμο και το νιώθουμε όλοι.

Δρόμος διαφυγής, αναγκαστική λύση ή και τα δύο μαζί  η  επιλογή πολλών Βορειοελλαδιτών να πηγαίνουν, στα Σκόπια αναζητώντας φθηνά αγαθά και υπηρεσίες όπως αυτά τιμολογούνται εκτός ευρωζώνης.

Αποτέλεσμα να συντελείται οικονομική αφαίμαξη της ελληνικής πλευράς, λόγω ασυναγώνιστων τιμών με αιχμή την βαριάς βιομηχανίας της ΠΓΔΜ, η οποία μετακόμισε από την Ελλάδα η στήθηκε εξαρχης μία ανάσα από τα σύνορα της ευρωζωνης, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

Η επιλογή των Ελλήνων να περνούν τα σύνορα της ευρωζώνης  για  αγοράζουν φθηνότερα είναι αναγκαστική λόγω της ισοτιμίας του ευρώ αφενός, αλλά τραγική ως επιλογή.  Οδηγεί την Ελλάδα προς  κάτω  συντελώντας στην φτωχοποίηση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ίδιοι επισκέπτες είχαν γεμίσει τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους στα σκοπιανά πρατήρια βενζίνης και είχαν κάνει τα ψώνια τους και τη μαναβική τους στις γύρω αγορές. Κάποιοι άλλοι δέχτηκαν καλλωπιστικές υπηρεσίες Σκοπιανών ειδικών, ενώ οικογένειες και συνταξιούχοι προτίμησαν να εγκατασταθούν μόνιμα στις κωμοπόλεις της περιοχής, εκμεταλλευόμενοι το πολύτιμο ελληνικό συνάλλαγμα.

Η σύγκριση μιλάει από μόνη της. Η βενζίνη στα Σκόπια κοστίζει 1,25 ευρώ – μέση τιμή -, τη στιγμή που στην Ελλάδα κοστίζει 1,70 ευρώ το λίτρο. Το αρνί ανά κιλό κοστίζει 3,5 ευρώ εκεί και 7 ευρώ εδώ, το μοσχάρι 4 ευρώ εκεί, 9 ευρώ εδώ. Ένα οδοντικό εμφύτευμα κοστίζει 500 ευρώ εκεί και 1.500 στην Ελλάδα. Επίσης, τα τσιγάρα κοστίζουν 1,5 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα, 3,8, το κούρεμα 2 ευρώ και εδώ 10, γεγονός που εν πολλοίς δικαιολογεί τη φυγή κεφαλαίων προς τη γειτονική χώρα.


Αρέσει σε %d bloggers: