Απρ 14 2014

Τσίπρας: Ή με το μνημόνιο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ

 Το δίλημμα  στις επερχόμενες εκλογές είναι «ή με την εκτροπή του μνημονίου ή με την ανατροπή που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Πάτρα, τονίζοντας ότι τα σχέδια του «κ. Σαμαρά υπονομεύουν τη δημοκρατία και καταστρέφουν την κοινωνία».

Όπως ανέφερε, μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε στην η αυτοδιοικητική παράταξη «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», το δίλημμα είναι «ή με τα σχέδια του κ. Σαμαρά που υπονομεύουν τη δημοκρατία και καταστρέφουν την κοινωνία, ή με την Αριστερά και τη δημοκρατία, για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου».

«Έχουμε μπροστά μας τρεις κάλπες, αλλά μία επιλογή να νικήσουμε για τη ζωή μας, για το μέλλον μας, για τη χώρα, για την πόλη μας», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις διαδικασίες στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή των υποψηφίων ευρωβουλευτών, τόνισε ότι «εμείς εκφράζουμε ελεύθερα και δημοκρατικά τις απόψεις και μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων που κατατίθενται σε ένα βουλευόμενο Σώμα, όπως είναι η Κεντρική Επιτροπή, δηλώνουμε την πίστη μας στην ενότητα».

Σε ό, τι αφορά την Πάτρα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η πόλη έχει βιώσει πολύ πριν από τα μνημόνια μια ραγδαία αποβιομηχάνιση που έστειλε στην ανεργία σημαντικά ποσοστά εργαζομένων με ιδιαίτερη εμπειρία και τεχνογνωσία σε συγκεκριμένους κλάδους παραγωγής.

Στο Μεσολόγγι, το οποίο επισκέφθηκε μετά από την Πάτρα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η χθεσινή επέτειος της εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων μάς επιτρέπει έναν παραλληλισμό». «Τέσσερα χρόνια τώρα η χώρα βρίσκεται πολιορκημένη σε έναν κλοιό που μας έχε δέσει ασφυκτικά», πρόσθεσε. Γι’ αυτό, «πρέπει να σπάσουμε αυτό τον κλοιό και να βγούμε μπροστά, διότι τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά όλα κατακτώνται με αγώνες και θυσίες», τόνισε. «Κανείς δεν πρέπει να περιμένει ως θείο δώρο την καλυτέρευση της ζωής του, αλλά χρειάζεται να αγωνιστούμε για να δούμε καλύτερες ημέρες», σημείωσε επίσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στις 8 το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.
πηγη


1 Σχόλιο

    • PASO on 14 Απριλίου 2014 at 19:52

    ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΔΥ, ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΕΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΕΣ. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ… ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ? ΟΧΙ. ΟΥΤΕ ΨΗΦΟΣ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: