Απρ 14 2014

Στουρνάρας: Μεσοπρόθεσμο που θα ψηφιστεί ώς 5 Μαΐου

17_37300630.1397494244Νέο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο θα καταθέσει η κυβέρνηση, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών γνωστοποίησε ότι οι διαπραγματεύσεις για τη μείωση του χρέους θα ξεκινήσουν μόλις δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της Eurostat, με επικεφαλής της διαπραγμάτευσης τον ίδιο.

Το μεσοπρόθεσμο πρέπει να ψηφιστεί έως τις 5 Μαΐου και θα περιλαμβάνονται σε αυτό οι στόχοι του 2015 – 2017. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός δεν θα περιλαμβάνονται νέα μέτρα, αλλά οι στόχοι του προγράμματος (σ.σ. προς το παρόν).

Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το υπουργείο Οικονομικών. Ο υπουργός ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν θα είναι επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος και απάντησε «ποιος θέλετε να είναι; Εγώ θα είμαι».

Όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, «οι τελευταίες εξελίξεις είναι δηλωτικές της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι ευρωπαίοι εταίροι στη χώρα μας» ενώ ανέφερε ότι πλέον υποχρέωση της Ελλάδας είναι «να επιταχύνουμε τη διαδικασία προς την αναπτυξιακή τροχιά. Το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση αυτή» κατέληξε.

via thepressproject.gr


1 Σχόλιο

    • RYaN on 6 Μαΐου 2014 at 00:54

    5 Μαίου, 23:55: Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το Μεσοπρόθεσμο

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: