Απρ 15 2014

Λάρισα: Καταγγελίες για ρουσφέτια και αποχωρήσεις από την τελευταία πριν τις εκλογές – συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΣΟΥΛΤΗ – ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Δημοτικό Συμβούλιο παρωδία για «ρουσφέτια». Aπό τα 99 θέματα της ημερήσιας διάταξης όπως καταγγέλλουν, τα

  • 13 ηταν διαγραφή προστίμων,
  • 30 περίπου είναι εργολαβικά θέματα (ανακεφαλαιωτικοί πίνακες, παραλαβές, παρατάσεις κλπ) και
  • 12 άρσεις απαλλοτριώσεων σε δεσμευμένα οικόπεδα.

Την συζήτηση όλων των απαραίτητων υπηρεσιακών θεμάτων και την αναβολή των υπολοίπων, από τη σημερινή – και τελευταία πριν τις εκλογές – συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητά με επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπ. Μπαρμπούτη, η «Συμπαράταξη Λαρισαίων», και ειδικότερα οι επικεφαλής της «Λαρισαίων Πόλις» και της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» κ.κ. Γιώργος Σούλτης και Απ. Καλογιάννης.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή, στην σημερινή συνεδρίαση (στις 2 μ.μ.) έχουν ενταχθεί 100 θέματα για συζήτηση ενώ προστίθενται συνεχώς και άλλα. Οι κ.κ. Καλογιάννης και Σούλτης, σημειώνουν ότι η συνεδρίαση συγκαλείται για να περάσουν προεκλογικά ρουσφέτια της Δημοτικής Αρχής και προειδοποιούν πως εάν δεν συζητηθούν μόνο τα υπηρεσιακά θέματα τότε οι συγκεκριμένες παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα καταγγείλουν την τακτική της Δημοτικής Αρχής και θα αποχωρήσουν.

Η Επιστολή

Ειδικότερα, στην επιστολή των κ.κ. Σούλτη και Καλογιάννη αναφέρονται τα εξής:
«Θέμα: Διαμαρτυρία για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 15/4/2014

Κύριε πρόεδρε,
Την Τρίτη 15/4/14 και ώρα 14.00 έχετε καλέσει Δημοτικό Συμβούλιο. Με αφορμή το γεγονός ότι τι Συμβούλιο αυτό είναι το τελευταίο πριν την δημοτικές εκλογές, έχετε βάλει για συζήτηση πάνω από 100 θέματα και συνεχώς προσθέτετε εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα.

Το πρόβλημα, κύριε πρόεδρε, είναι ότι η πλειοψηφία των θεμάτων τους Δημοτικού Συμβουλίου πραγματεύονται θέματα συμπολιτών, τα οποία στην ουσία έρχονται να «περάσουν» με τη διαδικασία αυτή ένα μήνα πριν τις εκλογές. Με απλά λόγια καλέσατε ένα συμβούλιο όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι η δημοτική αρχή πάει να εξυπηρετήσει προεκλογικά ρουσφέτια. Και για να δώσουμε στοιχεία αναφέρουμε τα παρακάτω: Aπό τα 99 θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα 13 είναι διαγραφή προστίμων, 30 περίπου είναι εργολαβικά θέματα (ανακεφαλαιωτικοί πίνακες, παραλαβές, παρατάσεις κλπ) και 12 είναι άρσεις απαλλοτριώσεων σε δεσμευμένα οικόπεδα. Η τελευταία και μόνο ομάδα θεμάτων αποτελεί πρόκληση προς την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και προς όλη τη Λάρισα, αφού πρόκειται για τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της Λάρισας οι οποίοι παραδίνονται για πολεοδόμηση. Σαν αντιπολίτευση έχουμε από την αρχή της τετραετίας ζητήσει διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα αντιμετωπίσει συστηματικά και με διαβούλευση το θέμα των δεσμευμένων οικοπέδων. Άλλωστε το κάθε ένα από αυτά τα θέματα συνοδεύεται από ένα φάκελο 500 σελίδων, πως λοιπόν φέρνετε 12 τέτοια σημαντικά θέματα την Μ. Τρίτη πριν τις εκλογές;

Κύριε πρόεδρε,
Ζητούμε να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο τα απαραίτητα υπηρεσιακά θέματα και να αναβάλλετε όλα τα υπόλοιπα. Άλλωστε ο χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι μόνο ένας μήνας, και αυτό το συμβούλιο θα μπορούσε για λόγους ευαισθησίας να γίνει μετά τις εκλογές.
Αν το αίτημα μας δεν γίνει δεκτό θα καταγγείλουμε δημόσια την τακτική σας και δε θα συμμετέχουμε σε ένα συμβούλιο παρωδία ένα συμβούλιο προεκλογικών ρουσφετιών»

Τελικά οι δημοτικοί σύμβουλοι των κινήσεων που συγκροτούν την «Συμπαράταξη» αποχώρησαν απο τη συνεδρίαση – παρωδία του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού ο πρόεδρος επέμενε και αρνήθηκε την πρόταση για συζήτηση μόνο των υπηρεσιακών ζητημάτων και την αναβολή όλων των υπολοίπων.

__

Αρέσει σε %d bloggers: