Απρ 17 2014

Τα καφέ «Mikel» απαντούν στο ΠΑΜΕ επιβεβαιώνοντας την καταγγελία: Υπάρχει ρήτρα αλλά δεν έχει χρησιμοποιηθεί

Απάντηση στην καταγγελία του ΠΑΜΕ δίνει η εταιρεία καφέ «Mikel», η οποία μέσω ανακοίνωσής της επιβεβαιώνει την ύπαρξη της ρήτρας την οποία κατήγγειλε το σωματείο, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν την έχει χρησιμοποιήσει ποτέ.

Το ΠΑΜΕ κατήγγειλε την Μεγάλη Τετάρτη ότι η εταιρεία σε ιδιωτικό συμφωνητικό που υπογράφει με υπαλλήλους της τους δεσμεύει με ρήτρα «πολλών χιλιάδων ευρώ», εάν για ένα χρόνο μετά την απόλυση, ή την αποχώρηση τους, εργαστούν σε άλλη επισιτιστική επιχείρηση, ή εάν συγγενής τους α’ βαθμού εργάζεται σε άλλη εταιρία του είδους.

Η εταιρεία απαντάει με σημερινή ανακοίνωσή της αναφέροντας τα εξής:

«Η συγκεκριμένη ρήτρα ισχύει και υπογράφεται κατά τη σύναψη της σχετικής σύμβασης. Οι όροι αφορούν στη χρήση της τεχνογνωσίας με χρονικό περιορισμό ενός έτους. Ακόμα και σε περιπτώσεις εργαζομένων, οι οποίοι πήγαν να εργαστούν σε ανταγωνιστική επιχείρηση δεν κινηθήκαμε νομικά. Η εταιρεία λειτουργεί με το σύστημα του franchise και οι συνεργάτες της επενδύουν σε μία συγκεκριμένη τεχνογνωσία, η οποία δεν μπορεί να αποτελεί έρμαιο στα χέρια οποιουδήποτε. Ως παράδειγμα αναφέρουμε περιπτώσεις, στις οποίες ανταγωνιστικές εταιρείες έστελναν εργαζόμενους για ένα μήνα, εκπαιδεύονταν και μετά επέστρεφαν στις εταιρείες προέλευσής τους».

___


Αρέσει σε %d bloggers: