Απρ 21 2014

«Η χούντα επέφερε μεγάλα δεινά στον Ελληνισμό»

Η ιστορία διδάσκει ότι η απουσία ενότητας και οι εθνικοί διχασμοί πλήττουν ανεπανόρθωτα το εθνικό συμφέρον και μόνο δεινά επιφέρουν.

Αυτό τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης σε δήλωση του για την συμπλήρωση 47 χρόνων από την κατάλυση της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την πραξικοπηματική ανάληψη της εξουσίας από τη χούντα των συνταγματαρχών.

Η χούντα, αναφέρει, επέφερε μεγάλα δεινά στον ευρύτερο Ελληνισμό, αλλά και ειδικότερα στην Κύπρο.

Η 21η Απριλίου 1967 έμελλε να έχει δραματικές συνέπειες με αποκορύφωμα, επισημαίνει, το προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή.

«Αποτελεί χρέος όλων μας, στη μνήμη των θυμάτων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, να συνεχίσουμε τον αγώνα για προάσπιση της δημοκρατίας και για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας», καταλήγει η δήλωση του Κυπρίου κυβερνητικού εκπροσώπου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


18 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • Ισόνομος πολίτης on 21 Απριλίου 2014 at 21:36

  Η Χούντα επιβλήθηκε καθιερώθηκε και στηρίχτηκε από μια δράκα πρακτορίσκων που ήθελαν να λέγονται έλληνες αξιωματικοί.
  Μιλάμε για τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου του 1967.
  Οι πρακτορίσκοι αυτοί εκπαιδευμένοι οι περισσότεροι στο West Point ΗΠΑ, βοηθήθηκαν από αμερικανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και ιδικότερα από την CIA για την επιβολή της επτάχρονης τυρανίας και την κατάργιση της δημοκρατικής νομιμότητας.
  Σημειωτέον ότι στον κόσμο τότε επικρατούσε ένας σκληρός και ανελέητος ψυχρός πόλεμος μεταξύ της ΕΣΣΔ και των ΗΠΑ.
  Το τι επακαλούθησε, αλλά και όλα τα «κατορθώματα» των δικτατόρων με την κατήληξη στην αισχρή προδοσία της Κύπρου, τα γνωρίζετε όλοι λίγο πολύ .
  Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί και να επισημανθεί εδώ, είναι το «συγνώμη» του Αμερικανού Προέδρου Clinton το 1999 κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, για τον ρόλο που έπαιξαν οι ΗΠΑ κατά την εγκαθίδρυση και στήριξη της χούντας…
  Της χούντας των συνταγματαρχών εκείνων που σήμερα είναι η ιδεολογικοπολιτική κορωνίδα της Χ.Α του Μιχαλολιάκου και της παρέας του..

  • Ισόνομος πολίτης on 22 Απριλίου 2014 at 08:21

  Η απάντηση μου (και χωρίς να προσθέσω ούτε ένα «κ») στα όσα παρατέθηκαν πιο πάνω από τον αξιότιμο κ Varanus είναι εδώ:
  http://www.topontiki.gr/article/63414/Ta-foumara-ton-xountaion

  • varanus komodoensis on 22 Απριλίου 2014 at 16:35

  παρτε λοιπον ξανα τα εργα της απριλιανης αρμαδας:

  Ο Παπαδόπουλος έσωσε την πατρίδα από έναν νέο εμφύλιο πόλεμο με τους κομμουνιστές, δηλαδή τι εμφύλιο, συμμοριτοπόλεμο αφού οι κομμουνιστές ως γνωστόν μόνο Έλληνες δεν είναι.

  Και τι δεν έφτιαξε η 7ετία στην Ελλάδα. Όλες τις σημερινές υποδομές της χώρας και χωρίς μία δραχμή μίζα, την εκσυγχρόνισε, μηδένισε την ανεργία και τον πληθωρισμό, η πρωτογενής αγροτική παραγωγή έσπασε όλα τα ρεκόρ, χάρισε όλα τα δάνεια και χρέη των αγροτών, ενώ και η βιομηχανία της χώρας άνθησε τόσο πολύ ώστε η δραχμή έγινε το ίδιο δυνατή με το δολάριο και δεν χρωστούσαμε και φράγκο στους ξένους.

  Πάνω από όλα όμως κοιμόσουν με τα παράθυρα και τις πόρτες ανοικτές και κυκλοφορούσες χωρίς να κινδυνεύεις να σε σφάξουν για μία κάμερα…

  Όλα αυτά τα γκρέμισε η διεφθαρμένη γενιά του πολυτεχνείου και της μεταπολίτευσης και φτάσαμε σήμερα στο έσχατο σημείο που γνωρίζουμε όλοι μας… Ά ρε Παπαδόπουλε, που είσαι..

  ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΖΑΔΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ»….

  Κατασκευή Φραγμάτων Ηλεκτροπαραγωγής
  Αλιάκμονος
  Καστρακίου
  Πολυφύτου
  Επέκτασις Θερμοηλεκτρικών Μονάδων
  Ερετρίας
  Πτολεμαϊδος

  Κατασκευή μεγάλων Γεφυρών
  Μέγδοβα
  Ρυμνίου (Αλιάκμονος)
  Σερβίων (Αλιάκμονος)
  Κατασκευή Αεροδρομίων
  Ζακύνθου
  Καβάλας
  Κυθήρων
  Λήμνου
  Μυκόνου
  Πάρου
  Ρόδου
  Σάμου
  Σκιάθου
  Χίου

  Αρδευτικά Έργα
  Αγρινίου – Μεσολογγίου
  Έβρου
  Νέστου
  Πηνειού Ηλείας
  Σερρών

  Κτίρια και Κρατικά Μέγαρα
  Διοικητηρίου ΟΛΠ
  Εθνικού Νομισματοκοπείου
  ΕΙΡΤ – ΕΡΤ
  ΟΣΕ
  ΟΤΕ
  Πολεμικού Μουσείου
  Υπουργείου Εξωτερικών

  Δικαστικά Μέγαρα
  Αθηνών
  Θεσσαλονίκης
  Ιωαννίνων
  Λαρίσης
  Πατρών

  Επεκτάσεις Νοσοκομείων
  Αντικαρκινικού
  Βενιζελείου
  Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου

  Κατασκευή για πρώτη φορά Πανεπιστημιουπόλεων
  Αθηνών
  Θεσσαλονίκης
  Πατρών

  Επέκτασις Ηλεκτροφωτισμού παντού στην Ελλάδα

  Επίγειος Δορυφορικός Σταθμός Θερμοπυλών

  Επέκτασις Οδικού Δικτύου Πανελλαδικώς

  Εντός τού 1970 αποπερατουμένη εθνική οδός Κορίνθου – Πατρών ώς συνέχεια τής εθνικής αρτηρίας Αθηνών – Κορίνθου, Κατερίνης – Θεσσαλονίκης, Χανίων – Ηρακλείου, Θερμοπυλών – Ιτέας – Ναυπάκτου – Αντιππίου, Διδυμοτείχου – Ορεστιάδος, Θεσσαλονίκης – Σερρών – Σιδηροκάστρου, Ξάνθης – Παρανεστίου – Δράμας, Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Πετριτσίου, Κυκλώματος – Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, Ηγουμενίτσης – Πρεβέζης, Ιωαννίνων – Τρικάλων, Κυπαρισσίας – Πύργου, Κυβερίου – Άστρους – Λεωνιδίου, Σπάρτης – Γυθείου – Αρεοπόλεως – Δυρού κ.ά.
  Ανδριάς Ελευθερίου Βενιζέλου εις Αθήνας και Χανιά

  Βελτίωση και εκσυγχρονισμός όλων των λιμένων της χώρας

  Πολυάριθμα υπήρξαν τά έργα διά τήν βελτίωσιν καί τόν εκσυγχρονισμόν τών πολυαρίθμων λιμένων τής χώρας, ώς τής Ηγουμενίτσης, Πατρών, Βόλου, Μυτιλήνης, Καβάλας, Αλεξανδρουπόλεως, Ηρακλείου, Πρεβέζης, Μεσολογγίου, Κατακώλου, Ραφήνας, Χαλκίδος, Κυλλήνης, Σητείας, Αγίου Νικολάου, Κώ, Κιάτου, Καλύμνου, Ν. Μουδανιών, Αγίου Κηρύκου, Ικαρίας, Μυρίνης, Λήμνου, Καλαμάτας, Σπετσών, Νάξου, Θεσσαλονίκης, τού διαύλου Σκαραμαγκά κ.α.

  Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΤΙΣΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ! ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ, ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ, ΑΛΛΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΒΟΛΙ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΦΡΟΔΕΞΙΟΥΛΗΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ.

  ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ, Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ.

   • Ισόνομος πολίτης on 22 Απριλίου 2014 at 19:36

   Φούμαρα….φούμαρα……..φούμαρα και φύκια για……..μεταξωτές κορδέλλες….
   Κανείς δεν τα πιστεύει αυτά και ειδικά, όσοι γνωρίσαμε το σιδερένιο χέρι της βάρβαρης χούντας..
   Μια γενιά κάηκε τότε από τους άθλιους απριλιανούς μέντορες σου..
   Εθνικό ανάθεμα και κακή ανάμνηση για όσους από εμάς που τους γνωρίσαμε…..

    • varanus komodoensis on 23 Απριλίου 2014 at 03:26

    εσενα παππου ΚΑΛΑ σου ξηγηθηκε το σιδερενιο χερι.τα εργα της 21ης απριλιου ειναι αυτα που αναγραφονται πιο πανω και δεν αλλαζουν οσο και αν χτυπιεσαι πασοκοσκυλε.δυστυχως για σας.

     • Ισόνομος πολίτης on 23 Απριλίου 2014 at 08:08

     Σε ετούτο εδώ το link:
     http://www.topontiki.gr/article/63414/Ta-foumara-ton-xountaion
     Ούτε καν έκανες το κόπο να μπείς….
     Έτσι για ξεστράβωμα.
     Να ανοίξεις ένα παραθυράκι να μπει λίγο φως στα κατασκότεινα μπουντρούμια του μυαλού σου ακραίε νεοναζί Varanus…

   • paso on 22 Απριλίου 2014 at 22:37

   ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ. ΕΣΥ ΘΑ ΠΕΙΣ ΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΟΧΙ?

    • varanus komodoensis on 23 Απριλίου 2014 at 03:26

    στα λογια ολοι ελληνες ειναι

     • Αστρεχας on 25 Απριλίου 2014 at 12:32

     ο Παυλος Φυσσας ηταν Ελληνας??

  • pap-net on 22 Απριλίου 2014 at 19:29
   Author

  Όλα τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται όπως έχω ηδη προειδοποιήσει

   • varanus komodoensis on 23 Απριλίου 2014 at 03:23

   εκτος απο τα υβριστικα κοβεις και τα ξεβρακωτικα.το προτελευταιο σχολιο σχετικα με τα εργα της απριλιανης κυβερνησεως το ξαναανηρτησα

  • varanus komodoensis on 23 Απριλίου 2014 at 17:28

  η απαντηση στα φληναφηματα του δελατολα:

  OOΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
  Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ) ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ

  Πλήθος από εκθέσεις του ΟΟΣΑ αναφέρονται για την οικονομία της Χούντας:
  Ας δούμε όμως τι έλεγαν αυτές οι εκθέσεις για το χρονικό διάστημα του 1966, εκεί ΔΕΝ υπήρχαν ευνοϊκά σχόλια διαπίστωναν ότι η Εσωτερική και Εξωτερική ισορροπία είχαν κλονιστεί , η αύξηση των τιμών είχε επιταχυνθεί , το ισοζύγιο πληρωμών είχε πάθει καθίζηση, τα συναλλαγματικά αποθέματα είχαν μειωθεί και μεταξύ των πολλών δυσμενών κατέληγε ότι οι προβλέψεις για το 1967 ήταν άσκημες.

  Στην Ετήσια έκθεση 1967 του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συμφώνου του ΟΟΣΑ αναφέρεται στην Ελλάδα « …………Κατά το έτος 1967 , η Ελληνική οικονομία αντιμετώπισε με επιτυχία σειρά ολόκληρη εξωτερικών οικονομικών κρίσεων και πέτυχε αύξηση του εθνικού προϊόντος κατά 5% ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μειώθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου……….»

  Στη 10η Ετήσια Έκθεση Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συμφώνου του ΟΟΣΑ για το 1968 μιλά για έξοδο της Ελληνικής οικονομίας από το τέλος του 1967 από την προηγηθείσα ύφεση και τονίζει τις ευνοϊκές προοπτικές κατά το 1968, ιδιαίτερα επισημαίνεται η βελτίωση της παραγωγικότητας.

  Η έκθεση του ΟΟΣΑ κατά τα έτη 1967-1968 και τις προοπτικές του 1969 γίνεται λόγος για τα μέτρα που πάρθηκαν και αισιοδοξεί για τις προοπτικές του 1969, ιδιαίτερο λόγο κάνει για την γεωργική παραγωγή και τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο , τέλος γίνεται ανάλυση για το πενταετές πρόγραμμα 1968-1972.

  Στο 6ο τεύχος της τριμηνιαίας Οικονομικής Επιθεώρησης του ΟΟΣΑ (Δεκέμβρης 1969) γράφει ότι «……..η Ελλάς κατέλαβε την 2η θέση διεθνώς , μετά την Ιαπωνία από απόψεως ρυθμού αναπτύξεως της οικονομίας κατά το 1969……..».

  Στην Ετήσια έκθεση του 1969 της Διευθυνούσης Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συμφώνου του ΟΟΣΑ υπογραμμίζεται η επιτάχυνση του ρυθμού αναπτύξεως σε 8,5% , αναφέρεται το πλεόνασμα του Τακτικού Προυπολογισμού που άφησε 2.500.000.000 δραχμ (ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ), η θεαματική αύξηση εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων και βελτίωση Ισοζυγίου Πληρωμών.

  Η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής του ΟΟΣΑ σε έκθεσή της τον Ιούλιο 1970 λέει «…….. η Ελλάς θα πραγματοποιήσει τον υψηλότερο μετά την Ιαπωνία ρυθμό ανάπτυξης…….» και τον υπολογίζει σε 7,6% «………θα υπερβαίνει ουσιωδώς τον μέσο ρυθμό όλων των χωρών μελών του ΟΟΣΑ που προβλέπεται σε 5,1% και των Ευρωπαϊκών που προβλέπεται σε 4,7%………», χαρακτηρίστηκα ο ΜΟ ανάπτυξης των ισχυρών κρατών της ΕΟΚ (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία και Λουξεμβούργου) ήταν 5,2% «Ναυτεμπορική» 8/6/1970 σελ 1.

  Στο ετήσιο τεύχος του ΟΟΣΑ το 1969 έχει εθνικούς λογαριασμούς των χωρών μελών για τα χρόνια 1950-1965 και τα συγκρίνει με τα στοιχεία της οικονομίας της Ελλάδος του 1968, στο τέλος βγάζει το συμπέρασμα ότι :
  Α. Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα μεταξύ των χωρών μελών του ΟΟΣΑ
  Β. Την μεγαλύτερη μετά την Ιαπωνία αύξηση των δεικτών του συνολικού και του κατά κεφαλήν ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος σε αγοραίες τιμές.
  Γ. Την μικρότερη τιμή αύξησης του δείκτη του καταναλωτή.

  Στην έκθεση του ΟΟΣΑ (Ιανουάριος 1971) γράφει:
  «……..η Ελλάς κατέλαβε μια από πρώτες θέσεις από απόψεως ρυθμού ανόδου του εθνικού εισοδήματος , μεταξύ των χωρών μελών του ΟΟΣΑ και ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της παραγωγής ήταν ανώτερος εκείνου όλων των χωρών , με προοπτική περαιτέρω αυξήσεως στο μέλλον……………»

  Στην Ετήσια έκθεση για το 1970 αναφέρεται στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων που αυξάνεται με ταχύ ρυθμό, είναι αισθητά ανώτερος από τις οικονομίες των χωρών της Ν Ευρώπης και γράφει ευνοϊκά για την επιτάχυνση εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων, εμφανίστηκε για ΠΡΩΤΗ φορά να είναι περισσότερες οι βιομηχανικές από τις αγροτικές εξαγωγές προϊόντων!!!!!!! Η συγκρίσεις που γίνονται με τις οικονομίες Ισπανίας, Πορτογαλίας και Γιουγκοσλαβίας δείχνουν μεγάλη υπεροχή υπέρ της Ελλάδος. «Ναυτεμπορική» 9/6/1971 σελ 4.

  Διεθνή συγκριτικά στοιχεία που δημοσιεύονται τον Απρίλιο του 1972 στο μηνιαίο δελτίο (Μain Economic Indicators) και αφορούν την περίοδο 2/1971 με 1/1972 η ελληνική βιομηχανία έχει την πρώτη θέση από πλευράς ρυθμού αυξήσεως παραγωγής μεταξύ όλων των χωρών μελών του ΟΟΣΑ. Αυτό φαίνεται με συγκριτικά στοιχεία της περιόδου 7/1971 με 6/1972 εκεί βλέπουμε τα εξής εκπληκτικά :
  Α. Ο ρυθμός ανόδου της βιομηχανικής παραγωγής έφτασε στο 10,5% δηλαδή διπλάσιο της Φιλανδίας που ήταν 8,8%
  Β. Έχουμε αύξηση της παραγωγής της μεταλλουργικής βιομηχανίας 26,8% ενώ η Ολλανδία είχε 15,6%
  Γ. Η βιομηχανία χημικών προϊόντων είχε αύξηση 20,1% ενώ η δεύτερη Ολλανδία είχε 13,4%.

  Στην Ετήσια έκθεση Νοέμβριος 1972 του ΟΟΣΑ επισημαίνεται:
  «Αι τρέχουσαι συγκυριακαί τάσεις της οικονομίας είναι ευνοικαί , παρά την επιβράδυνσιν της οικονομικής αναπτύξεως εις το εξωτερικόν και την αισθητήν κάμψιν του ρυθμού των εξαγωγών, και η ελληνική οικονομία εσημείωσεν ικανοποιητικήν άνοδον κατά το 1971…………. Παραμένει γεγονός ότι η Ελλάς επέτυχε να αποφύγει μέχρι τούδε τον πληθωρισμόν…………ο όγκος του ακαθαρίστου εγχωρίου προϊόντος εις αγοραίας τιμάς ηυξήθη κατά 8% μεταξύ 1970 και του 1971 ……….. Η μετανάστευσις εσημείωσε σαφή κάμψιν κατά το 1971………..Αι επενδύσεις του κράτους και των Δημοσίων επιχειρήσεων αυξάνονται ταχέως………….Αι προβλέψεις αναφέρουν αύξησιν 10,2% του όγκου του ακαθαρίστου εγχωρίου προιόντος εις αγοραίας τιμάς εις το διάστημα 1971-1972 Ο ΔΕ ΡΥΘΜΟΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΗ ΡΕΚΟΡ ………Αι προοπτικαί αναπτύξεως δια το 1973 δύνανται επίσης να χαρακτηριστούν ως ευνοικαί………… Τα ευνοϊκά αποτελέσματα κατά του πληθωρισμού ………………..εις την ασκηθείσαν πολιτικήν εις το θέμα ημερομισθίων και τιμών…..απεσκοπήθει η συγκράτησις των μέσων ονομαστικών αυξήσεων εντός των ορίων της ζητήσεως της παραγογικότητος. Η επιτυχία εις τον τομέα αυτόν της Ελλάδος υπήρξε μεγαλυτέρα εκείνης την οποίαν επέτυχον αι περισσότεραι χώραι μελών του ΟΟΣΑ…………

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ . Η Ελληνική οικονομία διανύει φάσιν ταχείας οικονομικής αναπτύξεως. Η πραγματική αύξησις του πραγματικού εθνικού προϊόντοςυπολογίζεται κατ επισήμους εκτιμήσεις εις 8,5% ………………ο ρυθμός είναι ανώτερος των παρατηρουμένων ρυθμών εις πολλά άλλα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ.
  Η Ελλάσς συγκαταλέγεται μεταξύ των ολίγων κρατών μελών τα οποία διαθέτουν μακροχρόνιον Πρόγραμμα (δια 15 έτη έως το 1987) με το οποίον θα συνδέωνται τα μεσοπρόθεσμα (5ετή) ως και τελικώς τα ετήσια προγ΄ραμματα……………..Η βιομηχανία ανεπτύχθη ταχέως κατά τα τελευταία έτη…….(αναφέρεται στην προσπάθεια υποβοήθησης της Ελλάδος σε κράτη υποανάπτυκτα)……………»

  Στην Ετήσια έκθεση Ιούνιος 1975 του ΟΟΣΑ (μετά την μεταπολίτευση) επισημαίνεται:
  Α. Η σημειωθείσα αύξηση του ΑΕΠ κατά 8,9 δηλαδή διπλάσια του ΜΟ των χωρών του ΟΟΣΑ δεύτερη μετά της Ιαπωνίας.
  Β. Κατά την περίοδο 1967-1972 η Ελλάδα είχε τον μικρότερο ρυθμό αύξησης του τιμαρίθμου (2,6% ετησίως)απόΟΛΕΣ τις χώρες του ΟΟΣΑ.

  • Ισόνομος πολίτης on 24 Απριλίου 2014 at 08:46

  Πολλά από τα «επαινετικά» δημοσιεύματα της εποχής που επικαλούνται κατά κόρον τα διάφορα φασισταριά, ήτανε «αργυρώνητα» όπως εκ των υστέρων διαπιστώθηκε.
  Ένα είναι αδιαμφισβήτητα και κοινώς ομολογούμενο γεγονός:
  Οι έλληνες πολίτες επί χούντας στερήθηκαν το Habeas Corpus..
  Αυτός είναι ένας φυσικός θεσμός που αποσκοπεί στην προστασία της ατομικής ελευθερίας του πολίτη, έναντι της αυθαίρετης σύλληψης, κράτησης και μεταχείρισης του..
  Τουτέστιν δηλαδή στέρηση της αυτοκυριαρχίας, της ελεύθερης βούλησης, της αυτοδιάθεσης και της φυσικής ελευθερίας του πολίτη από αυθαίρετες εξουσίες που παρείχε το χουντικό καθεστώς στα μίσθαρνα όργανα του.
  Τότε το κάθε μαύρο τσογλάνι, ο κάθε ρουφιάνος και ο κάθε μπάτσος, μπορούσαν να σε σταματήσουν στο δρόμο, να σε σύρουν στο τμήμα υποτίθεται για εξακρίβωση στοιχείων και να υποστείς τα «μύρια όσα» έτσι για πλάκα και χωρίς για αυτούς να επισύρετε καμία ποινική συνέπεια.
  Ούτε με του Κόσμου όλου το χρυσάφι δεν αποζημιώνονται αυτά τα πράγματα.
  Τι αξίζει η ατομική και κοινωνική ζωή, όταν είσαι υποκείμενο της επιθετικότητας, της βαρβαρότητας, του μίσους και όλων των συμπλεγμάτων κατωτερότητας που κουβαλούσανε παιδιόθεν το καθένα από αυτά τα ανθρωποειδή καθάρματα?
  Βλέπω τους χρυσαυγίτες σήμερα και μου γυρίζει ανάποδα το στομάχι.
  Είναι κρίμα που οι νεοέλληνες δεν διδάχτηκαν όσα έπρεπε να διδαχτούν για το τι σημαίνει φασισμός και ανεξέλεγκτη αυθαιρεσία στην πράξη και την ροή της καθημερινότητας μας.
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  Η χειρότερη εκλεγμένη από τους πολίτες κυβέρνηση, είναι απείρως καλύτερη και από το ποιο επιτυχημένο (οικονομικά έστω) δικτατορικό καθεστώς.
  Δεν θα περάσει ο φασισμός και προς αυτή την κατεύθυνση, ανελέητοι πρέπει να είμαστε με τα καμώματα και τις έκνομες ενέργειες ειδικά των σημερινών χρυσαυγιτών,,,

   • varanus komodoensis on 24 Απριλίου 2014 at 17:42

   ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: οταν δεν σας συμφερει πολιτικα μια κατασταση μια χαρα αποδεχεστε οτι υπαρχουν θεωριες συνωμοσιας. οσον αφορα τη φυσικη ελευθερια των πολιτων το διαστημα της απριλιανης διακυβερνησης,μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια.γνωριζω παμπολλους ανθρωπους της δικης σου γενιας και σε εχουν διαψευσει προ πολλου.αυτα να τα λετε μεταξυ σας οταν συναγελαζεστε.ετσι για να παρηγοριεστε.

  • Ισόνομος πολίτης on 24 Απριλίου 2014 at 19:41

  Εδώ υπάρχει μια βιωματική κατάθεση από μέρους μου για μια μαύρη σελίδα της Ελληνικής Ιστορίας..
  Στη Δημοκρατία όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε.
  Ουδέν κρυπτόν..
  Σε πάρα πάνω σχόλιο μου έγραψα:
  «Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί και να επισημανθεί εδώ, είναι το “συγγνώμη” του Αμερικανού Προέδρου Clinton το 1999 κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, για τον ρόλο που έπαιξαν οι ΗΠΑ κατά την εγκαθίδρυση και στήριξη της χούντας…»
  Μπορεί για παράδειγμα να αμφισβητηθεί αυτό, ή νομίζεις Varanus πως είναι εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο στα διεθνή τεκταινόμενα, άν δεν είναι ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΟ και πολύπλευρα ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ?

   • varanus komodoensis on 24 Απριλίου 2014 at 23:35

   ..τι λε ρε φιλε,σοβαρα,ε; μας ζητησε και συγγνωμη ο λεβινσκης-κλιντον; πω πω,τι συγκινητικο…κλαιω ασταματητα!!!ηρθε δλδ μας λες επισημως ο τοτε προεδρος των ΗΠΑ στην αθηνα και εκανε αυτη τη δηλωση στο μαξιμου; και πως δεν την κανατε λαβαρο εως τωρα; για αλλα κι αλλα κανετε την τριχα τριχια.αυτο εδω πως και σας ξεφυγε ρε λαγωνικα;

    • Ισόνομος πολίτης on 25 Απριλίου 2014 at 08:39

    Αυτά δεν είναι λόγια χωρίς αντίκρισμα Varanus..
    Eίναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ και αλήθειες.
    Ψάξτο αν θες στο διαδίκτυο εκεί στα διάφορα sites κοινωνικής δικτύωσης και πληροφοριών.
    Θα το βρεις οπωσδήποτε .
    Την «συγγνώμη» την ζήτησε από τον Ελληνικό Λαό, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και αυτό έχει ειδικό και ιστορικό βάρος.
    Δεν ξέρω αν χαμπαρίζεις από διπλωματία και διεθνείς σχέσεις, αλλά πρόκειται για πολύ μεγάλη υπόθεση.
    Ξεβρακώνει τον βίο και την πολιτεία των πρακτορίσκων της CIA που μας ήλθαν σαν εθνοσωτήρες και κάθισαν στο σβέρκο του Λαού για επτά ολόκληρα μαύρα χρόνια.
    Αυτούς έχετε σηματωρούς και μέντορες σήμερα εκεί στην νεοναζιστική και φασιστική Χ.Α.
    Το πιο σκληρό, ακραίο και επικίνδυνο ακροδεξιό μόρφωμα στην σύγχρονη Ευρώπη..
    Ξέρω πως γίνομαι λίγο βαρύς στις εκφράσεις μου, αλλά τι να κάνω?
    Μου βγαίνει αυτό και αθέλητα πολλές φορές…

     • varanus komodoensis on 26 Απριλίου 2014 at 00:53

     …τα στοιχεια του ΟΟΣΑ ηταν χαλκευμενα διοτι εκαναν «πλατες» στη χουντα…η δηλωση κλιντον ομως ηταν ειλικρινης…ξεμπροστιασαν, μας λετε,ενα απολυτα δικο τους και πληρως ελεγχομενο καθεστως με τοση ωμοτητα..ομολογησαν δλδ την ενοχη τους..σωπα ρε μεγαλε!! τραβα λοιπον φαε τωρα τα κοπρανα του τουρκογλου και του τζεφρεϋ.τα μεγαλυτερα τομαρια ειστε ολοι εσεις οι αμετανοητοι κωλογλειφτες των αμερικανοσιωνιστων.εσυ και οι ομοιοι σου εχετε μεγαλυτερη ευθυνη απο τους ιδιους τους κυβερνωντες.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: